Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@EliPetrEva zahojenou jizvu - contratubexgel nebo sádlo…dnes jsme byli na prohlídce u dětské v šesti týdnech - Čenda má 5,1kg za 24h vypije cca 700ml-půlku z toho nakojím a půlku má BEBU…už se z toho nehroutím - prostě kojím, co můžu…hlady ho brečet nenechám… Jinak Elenku jsme chtěli, ale máme Čendu ![]()
@marky9 Taky jsem chtěla mazat Contratub.ale jsem děsnej lajdák
Tak máte Čendu
budš mít doma ochránců ![]()
Stejně ty děti tak rychle vyrostou z toho miminečka ![]()
@EliPetrEva jo jo z miminečka v potrhlého a protivného puberťáka ![]()
@marky9 jak jsi dopadla u Dr? Já půjdu zítra, jestli vše půjde dobře. Jen mám obavu, že se mi Sabinka vzbudí. Poslední dobou stačí zastavit na červené na přechodu a je vzhůru ![]()
@EliPetrEva vypadá, že se to uzavřelo, ale mám tam takové díry - hnus ![]()
@EliPetrEva a malej má dnes den vůbec nespí - chce jen nosit a houpat ![]()
@marky9 bylo tam strašlivě lidí a Sabinka se mi rychle budí v kočárku, tedy přesně (asi týden stará novinka) budí se téměř okamžitě, jak zastavím a huláká jakna lesy. Tak jsem se domluvila na příští týden s mamkou, že ji povozí a já si tam snad trochu v klidu dojdu.
Jak jsi dopadla ty?
@EliPetrEva to byl přesně můj první syn-jakmile se s ním netřáslo řval
- byla jsem z něho tak zblblá, že jsem třásla i nákupním košíkem
…u doktora vše ok - kotroloval jizvu sonem…ale mám tam takové hnusné prohlubně
počkám nějaký měsíc-uvidím jak to bude vypadat - možná zkusím pak laser ![]()
@marky9 tak mám za sebu kontrolu. Konečně. Jizva na děloze pořád není zahojená. Dr mi ukazoval dvě místa, která jsou na ultrazvuku ještě zřetelná a nejsou ještě úplně odhojená. Ale jinak vše dobré. Napovrch jizva už nejeví známky ničeho špatného. Jen to jelito mi tam ještě zůstává. Ale nějak nemám čas ho řešit ![]()
Určitě počkej, ona bude ještě hodně ta jizva „pracovat“ a pak uvidíš. Držím palce ![]()
@EliPetrEva to si tedy užíváš
- bolí tě to? Jak je možné, že se to tak strašně špatně hojí
, co nasadit wobenzim…
Prosim, nevite nekdo, jestli je tohle normalni na jizve mesic po sekci? Doktor tvrdi ze se s tim nic nedela a mam to vymyvat repikem, ale mne se to moc nezda. Omlouvam se za anonym, ale vzhledem k fotce je to snad pochopitelne…
Řeklabych že se ti to blbě hojí
vymývej klidně repíkem, nebo si kup dubový gel(na mytí spodku po porodu) a myj tím, nebo heřmánkem, toto všechno vysušuje a já bžch podle fotky řekla že to máš jakoby zapařené…hodně jizvu větrej(ale fakt hodně) at to je co nejvíce na vzduchu a hlavně v suchu
@Anonymní píše:
Prosim, nevite nekdo, jestli je tohle normalni na jizve mesic po sekci? Doktor tvrdi ze se s tim nic nedela a mam to vymyvat repikem, ale mne se to moc nezda. Omlouvam se za anonym, ale vzhledem k fotce je to snad pochopitelne…
u fotky nejsi anonym…já to takhle měla taky, mnohem horší, ty dírky v jizvě a měla jsem tam usídleného zlatého stafylokoka, zabrala až druhá antibiotika, takže doporučuju stěry, pokud je nechce udělat gynekolog tak ti je udělá obvodní.
..no a z těch míst ti něco vytéká? A i to zarudnutí okolo podle mně normální není.. Kor jestli to mokvá, taky bych to taky viděla na nějakou infekci.. Nedej se, ukaž to jinému doktoru.