Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky,
chtela jsem se zeptat tech co rodily cisarskym rezem, kdy jim vypadaly stehy?? my mame dneska 17 dnu po a porad nic..
tak me zajima, kdy zhruba se jich zbavim??
![]()
diky za odpovedi
Já tedy nevím, ale asi nevypadnou, já jsem pátý den po a mám za dva dny přijít na vyndání. ![]()
@vikiska na vyndani?? mne rekli v porodnici, ze vypadnou samotny..
tak ted sem uplne zmatena ![]()
@aakaficko Já teda měla stehy jen nějak uvnitř-zvenku nebyl vidět ani jeden, takže mě ani nic nevytahovali a asi se tam nějak rozložili. Každopádně po roce to není vůbec vidět, krásně mě to zašili. ![]()
@goldenka ja mam prave na koncich jako snurky a ty by mely doufam vypadnout, ale fakt nevim kdy.. Ja mam jizvu taky moooc peknou, takze si myslim, ze za ten rok nebude videt vubec.. ale kdy vypadnou ty snurky me fakt zajima.. ![]()
@aakaficko Zatím by jsem šňůrky neřešila a zeptala se na ně eventuelně až půjdeš na gyndu na prohlídku nebo tam zavolej a zeptej se. Přinejhorším ti je na stojáka vytáhnou, to je raz dva ![]()
@goldenka na gyndu jdu po tom sestinedeli, tak to doufam, ze to do te doby vypadne samo
jako vubec to neboli nebo tak, ale jen me zajimalo, kdy budu konecne bez snurek v brise
![]()
Ja byla sesita jen dole, stehy mely vypadnout samy, ale nevypadly. Pri kontrole mi je proste vyndaly. Nekdy se to holt nerozpusti a je potreba je vyndat normalne. 17 dni mi prijde uz hodne, minimalne bych si tam zavolala co delat a zda to neva.
@teredes 17 dnu je hodne jo?? aha.. no tak ja si zitra radej zkusim na gyndu zavolat at neco neprosvihnu.. proste snurky drzi a hotovo
doufam, ze to vyndavani moc neboli.. ![]()
No normalne se stehy vyndavaji po tydnu ci deseti dnech, takze mi 17 prijde vic nez dost. Normalne zavolej na gyndu, mohla bys do toho casem dostat i nejakou infekci, ale to nechci zbytecne strasit. Do konce sestinedeli bych to rozhodne nenechavala.
Záleží, co ti řekli v porodnici. Dnes se vnější jizva na kůži většinou šije vstřebatelnými nitěmi. Po prvním císaří jsem si měla asi 2 týdny po císaři vyčuhující konce nití odstřihnout doma. Teď po druhém císaři mi konce ustřihli v porodnici 5. den po císaři. V každém případě podle mě nic nezkazíš, když si je ustřihneš:o) Pro mě to byla velká úleva, uzlíky se mi zařezávaly do kůže do živého při každém pohybu a taky jsem o ně občas zachytávala.
Prave ze nic z porodnice nevim, jen ze se to ma vstrebat samo, ale za jak dlouho to mne nerekli.. asi si zkusim fakt zitra zavolat na gyndu co s tim.. se bojim si to sama odstrihnout..
![]()
Vyndavani neboli, spis je to trochu neprijemny, nekdy o tom ani nevis. Kazdy ten steh je samostatna jednotka, jen se chytne pinzetou a presmikne, to je cele. Ja si stehy z ruky vyndavala i sama, se mi nechtelo nikam jezdit
. Kdyz na to vidis…
@teredes mne je blbe jenom to ctu
tak snad mas pravdu a bolet to nebude.. ale stejne bych radej aby to vypadlo samo a nikdo mne na to nesahal
![]()
Ja měla taky vyndavací stehy ne vstřebávací měla jsem to jít vyndávat, ale dost dlouho jsem tam čekala, tak jsem to tahala sama a šlo to v pohodě.