Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj mne vyndavali stehy tyden potom co ma prepustili z porodnice.
Mě vyndali 2stehy na okrajích - ostatní měly být vstřebávací…stejně se mi zanítily…beru antibiotika a chodím denně na čištění
Při prvním císaři jsem měla stehy normální vyndavací všechny a pohoda
![]()
@EliPetrEva jak ti to dopadlo? Já mám momentálně také antibiotika a chodím denně na čištění jizvy do porodnice
, také se mi asi
zanítily vstřebávací stehy…při prvním císaři jsem měla normální a pohodička
Marky, měla jsem troje antibiotika. Jizva mi hnisala vevnitř, takže napovrch nebylo nic moc vidět, jen začervenání kolem. Užívalal jsem ještě homeopatika a po těch třech týdnech se to začalolepšit. Nejdřív ustoupila teplota, pak začervenání. Ale ty bouličky kolem stehů uvnitř mi mizeli hodně pozvolna. Asi po dvou měsících mi ta největší boule vyhnisala až napovrch. Sama jsem si to vymordovala a tři dny mi z toho tekl hnis. Pak už to bylo čím dállepší. Teď už nemám bouličky žádný, jen takový to jelito nad řezem…
Určitě se to poddá, držím palce ![]()
Zdravím, mě odstřihli z jedné strany uzlík a z druhé to vytáhly…
Lechtalo to… ![]()
@EliPetrEva Jaké jsi měla antibiotika a homeopatika? Dnes jsem volala na kultivaci mám tam zlatého stafylokoka - prý by to měl pokrýt Duracef-antibiotika, dnes večer beru poslední a moc se mi to nezdá…Jak vypadá jizva? Asi se z toho picnu…
@marky9 kouknu se večer na ta atb, mám to určitě někde napsané. Homeo jsem brala ihned Arnika montana 15, Staphysagria 9 a China 9 to vše 3×5kuliček. Užívala jsem cca2tuby od každého a pak už jen Staph. a jak se přidal zánět začala jsem Silicea 9, ta je na záněty akut. i cron.
Jizvu mám už bez známek zánětu i to „tvrdé“ okolo jizvy se stratilo. Jakou máš jizvu napovrch? Je znát zánět? Když ti to čistítak máš komunikace až napovrch, ne? Ale jak je v tom stafilo tak to bez atb asi nepůjde.
@EliPetrEva mám tam také 2 otevřené rány s hnisem okolo tvrdé a červené, kter´é mi čistí peroxidem - tvrdí, že je to jen povrchové
. antibiotika jsem dostala Duracef…kojit prý můžu, ale nevím zda neztratím mlíko - stres a neustále jsem po doktorech…už teď mu musím dodávat UM
@marky9 tak jsem hledala a hledala, ale nenašla jsem název atb, které jsem brala. Chtěli mi dát Augmentin, ale na ten jsem alergická tak to bylo taky něco od D.
Dr mi tenkrát říkal, že je „lepší“, když ten zánět má komunikaci ven, že to lez čistit a lépe se to hojí. Já to mělazanícené uvnitř a navenek nebylo krom začervenání nic vidět. Jakdlouho ti to už čistí? A pořád ti z toho teče hnis? Nezkoušela jsi řepík? Ten si hodně chválí…
Určitě kojit můžeš, když to Dr říkal. V příbal letáku u mých léků bylo že to přecháhí do mléka a Dr mi „zaručil“ že kojit taky můžu. Dětská mi říkala, ať pozoruju mimčo a při změně mám léky vysadit a poradit se o jiných. Na mlíčko by léky neměli mít vliv, to spíš ten stres
Ale věř, že to má konce!! Jak dlouhojsi brala atb? Já si pak řekla ještě o jedno balení, připadalo mi, že se to pořád nelepší…a pak se to nějak zlomilo a už to pomalounku šlo k lepšímu.
Mě od včera zase otekl levý konec jizvy nebo spíš to jelito nad jizvou. Tak mě to nějak divně pálí
No uvidím, když tak budu muset k dr ![]()
@EliPetrEva koupím si ty homeopatika - tím nic nezkazím, hnis mi už neteče, jen je to ještě na okrajích trochu povleklé, antibiotika jsem brala 6dní, čistili mi to jen tři dny, pak byl na ambulanci v porodnici doktor, který přišel rovnou z noční - sotva viděl a řekl že už je to dobré
(mě se to nezdá)…toho stafylokoka jsem chytla v porodnici
v út jdu k svému gynekologovi na prohlídku po šestinedělí - uvidím, co řekne…řepík jsem zkoušela…to je hrozné, že ani po 3měsících nemáš pokoj
- to už by mě hráblo, raději zajdi k doktoru…napiš jak jsi dopadla
@marky9 Ve středu jdu k Dr tak napíšu, jak jsem dopadla. A jak je tobě? Mění se stav
@EliPetrEva už bych řekla, že se to pomalu zavírá - zítra jdu na kontrolu po šetinedělí, tak uvidím co mi dr. řekne ![]()
@marky9 tak to by bylo bezva! Dej vědět, co Drna to. A čím ti doporučili mazat zahojenou jizvu? A co kojeníčko, zlepšuje se? Nebo potřebuje malý příkrm? A víš, co důležitý je, a byste byli v pohodě oba dva ![]()