Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mě ty konce vytáhla mudra na gyndě
Ale už nevím přesně za jak dlouho, jsou to 4r. zpět ![]()
Ja mela na koncich taky takove uzliky a ja sla stehy vytahnout po tydnu na gyndu. jen to sestra nastrihla na kazde strane a vytahla jeden dlouhy steh. mam to cerstve min. tyden mi to vytahli a vubec to nebolelo ![]()
Pri prvnim sc jsem byla na vytazeni stehu jeste v porodnici paty nebo sesty den. Taky mi jen ustrihly konecky a nit vytahli. Ted podruhe jsem mela vstrebatelne. V porodnici mi rekli, ze s nimi nikam nemusim. Muj gyndr. je chtel na kontrole 14 dni po propusteni z porodnice vyndavat. Dost se divil, ue nemusi. Par dni na to se mi na konci jizvy objevila cerna tecka, tak jsem tomu trosku pomohla a vytahla jsem uzlik. Ten sel ven bez problemu. Pak jsem vytahla jeste kousek ale ten tam drzel, tak jsem ho nechala byt a zase se schoval. Po ctyrech tydnech od sc se mi na jinem miste zanitil dalsi steh. Tak jsem to vycistila, ale steh jit ven nechtel. Gyndr. ho chtel na prohlidce v sestinedeli vyndat, ale pak jsme to nejak zamluvili. Ted uz je to v pohode. Pry se ty stehy rozpousteji dlouho. Takze pokud mas opravdu vstrebatelne tak bych to neresila, pokud ti to nedela nejake problemy. Nebo si zavolej do porodnice a tam ti reknou co a jak. Oni vsichni nemaji stejne stehy. Na pokoji se mnou byla holcina ktera mela stehy klasicke a rikali ji kdy si.ma dojit na vyndani. Zajimalo.by mne podle ceho se rozhoduji, ktere daji.
Tak hlasim, ze jsem dala sprchu, zkusila si sahnout na ty stehy a ono to slo krasne vyndat samo, vubec to nebolelo, takze paradicka, uz je tam nemam a jsem spokojena
dekuju za rady
![]()
@aakaficko píše:
@teredes mne je blbe jenom to ctu![]()
tak snad mas pravdu a bolet to nebude.. ale stejne bych radej aby to vypadlo samo a nikdo mne na to nesahal
![]()
nemusíš mít z toho strach, je to maličko nepříjemný, ale dá se to vydržet, mě vyndávaly pulku stehu 8 den po císaři a druhý den zbytek
@aakaficko píše:
Tak hlasim, ze jsem dala sprchu, zkusila si sahnout na ty stehy a ono to slo krasne vyndat samo, vubec to nebolelo, takze paradicka, uz je tam nemam a jsem spokojena![]()
![]()
dekuju za rady
![]()
Sikulaaa ![]()
Teeeda to koukám. Ja taky na žádné vytahování nebyla. Já měla nějaké co se vsákly nebo co ![]()
Každopádně ted po jizvicce skoro ani znamka ![]()
Zdravím, dneska jsme byli na pohotovosti a Dr konstatoval, že špatně snáším vnitřní šití, že po celé délce mám zahnisanou tkán a pod jedním stehem už pocínající absces o vel.cca 4cm
Dostala jsem zatím antibiotika a prý se uvidí zda zaberou
jestli ne přistoupí se k chir. léčbě…Máte někdo podobnou zkušenost? Jaký byl postup? A zvládli jste to za pomoci antibiotik??
Já měla samovstřebávací, ty byli super, ani jsem o nich nevěděla ![]()
Taky mám samovstřebávací, ale špatně reguju na materiál…tak nevím…můžu tomu nějak pomoci já sama?
K tomu se mi na puse udělali dva opary
jso pro miminko nebezpečný, co jsem tak četla tak mám velký strach ![]()
Holky mám dotaz, jsem 9 měsíců po císaři a dnes mě jizva docela svědí asi změna počasí…chtěla jsem se zeptat, mela jsem jizvu s těma knoflíkama na obou stranách a při stříhaní mu mudr vyndal z každé strany asi 5 cm nítě jinak nic no a dnes mě v jizvě jakoby píchlo a vidím pod kůžo nějakou nit jak dlouho trvá vstřebání stehů nebo ci to může být, je to těsně pod kůži a nehtem když přes to přejedu normálně ten drátek nebo co to je cítím co s tím? ![]()
Mě řekli, že mám samovstřebávací, takže se nic nevytahovalo.Po dvou týdnech už tam nebyl ani jeden steh.
@Pce píše:
Holky mám dotaz, jsem 9 měsíců po císaři a dnes mě jizva docela svědí asi změna počasí…chtěla jsem se zeptat, mela jsem jizvu s těma knoflíkama na obou stranách a při stříhaní mu mudr vyndal z každé strany asi 5 cm nítě jinak nic no a dnes mě v jizvě jakoby píchlo a vidím pod kůžo nějakou nit jak dlouho trvá vstřebání stehů nebo ci to může být, je to těsně pod kůži a nehtem když přes to přejedu normálně ten drátek nebo co to je cítím co s tím?
ehmmm…neni to spis zarostlej chlup? 9 mesicu po uz by tam vazne nemelo nic byt ![]()
@mikitaa píše:
ehmmm…neni to spis zarostlej chlup? 9 mesicu po uz by tam vazne nemelo nic byt
nn určo není a já když tu jizvu napnu tak ty vnitřní normálně vidím ![]()