Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Peťula: ty jo vnitřní otoky to zní hrozně
ale máš pravdu.stějně si nedokážu představit jak to tam vlastně dr. zašil zevnitř ![]()
hannah: já si taky myslím, že když teď budeš tu jizvu hodně nechávat větrat, že se to zahojí líp…jinak bych ti doporučila jen masáž sprchou a pak jemně vysušit..zatím bych to nijak nemastila, aby to dýchalo.
Já mám jizvu jako Pavla, ale měla jsem menší komlikace, že mi praskla nějaká cévka, takže mi pak krvácela hodně a musela jsem nosit polštářky na rány a nechávat to hodně větrat bez mazání. Taky mi tehdy doktorka poradila, ať teda masíruji pouze sprchou, dokud se jizva nezatáhne a pak až krémem nebo klidně i to vepřové sádlo je dobré.
holky nevíte co všechno můžu dělat cca po 14 dnech po císaři? Chtěla bych vymalovat a trochu uklidit dětský pokoj ale každý mi říká ať se šetřím abych si něco neudělala.Tak neim jestli se do toho můžu pustit nebo ne :-I
ty si dobrá, prej vymalovat
.ale jo já tě chápu, taky mam 14 dní po císaři a mam pocit že už mi nic neni,ale prej neznamená že dyš je jizva srostlá zvenku,že je to zahojený i vevnitř.já sem se ptala jestli už můžu nějak cvičit na břicho a bylo mi řečeno,že nejdřív po šestinedělí,takže stim malováním si nejsem až tak jistá.
hanna:já vím raději na to kašlu..ale když já se hrozně nudím a nejraději bych něco dělala je to děs ![]()
Peťula:já vim,ale počkej na jaro, bude se ti malovat líp,teď je venku stejně moc zima a blbě by ti to schlo. A mam i pozitivní zprávu,ta jizva se mi hojí docela dobře.už neni tak červená,teď už jen svědí.sice asi nebude tak krásná jakou máš ty,ale bude to dobrý-nevěřila sem.mažu jí Bepanthenem.
pavla: mi v porodce rekli ze 14 dni po porodu muzu beznou cinnost..po mesici vse…takze mesic po porodu uz jsem byla na lyzich…myslim ze je to individualni..zalezi jak se citis a na co…nekteri jsou po cisari dva mesice nemohouci…nekteri litaji po horach a vse OK ![]()
hanah: ted koukam na ty fotky…teda tobe to opravdu pekne odflakli
..nebo pospichali?? ![]()
ja mam takovou jako pavla a mela jsem ji takovou skoro hned taky…a co jsem videla jizvy (jen dve teda) tak taky takove…ja bych sla mozna i k dr. vypada to fakt ze to hnisa…
hannah to je skvělý ![]()
pavlo bejt tebou tak neryskuju a šetřím se na malýho. Nevím kdy ho pustěj, ale nabírej sil dokud můžeš
Pak už se ti to jen tak nepoštěstí ![]()
lidu: jj sbírám co se dá
jen bych potřebovala udělat ještě doma pár věcí.ale budu to muset nechat na příteli asi ![]()
jo, taky mi příde ta jizva odfláknutá.
a myslim si že buď jí ještě dořezávali,nebo se to natrhlo, protože mi příde nějak napojovaná,nebo řezaná na dvakrát.
a zas tak moc akutní to nebylo aby museli chvátat,ale malej se narodil ve 22:46 tak asi neměli už náladu na nějaký pěkný šití.Ale bude to dobrý,hlavně že to nebude vidět.Posílam fotku jak to vypadá teď-17 dní poté.