Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Cauko, máte někdo industrial piercing? Zkušenosti, hojení? Četla jsem na netu snad jeden jediný komentář, že člověk může ochrnout na půl obličeje, může se stát? Věříte na ty body, které jsou v uchu?
Já mám zkušenost. Měla jsem ho asi půl roku. Za tu dobu se mi to snad ani pořádně nezahojilo. Navíc mě celého půl roku pobolívala hlava. To přestalo až po vyndání náušnice a zahojení. Takže za mě, pozor na to.
Ano, body v uchu jsou reálná věc. Každý zkušený piercer by měl všechny takové body znát a vědět, kam má píchnout. V uchu máme pár nervových zakončení, takže při špatném vpichu je možné ochrnutí půlky obličeje.
Já mám industrial píchnutý přímo ze salónu a pán se mě ptal, zda chci ze začátku dvě samotné náušnice nebo labelu. Vybrala jsem si labelu, protože jsem se bála, aby pak nebyl žádný problém při výměně za labelu (například deformace ucha), ale bylo to dost bolestivé rozhodnutí. U čištění to celkem bolelo. ![]()
Také mi praskla v uchu céva, takže jsem měla napůl modré ucho. Celkem znepokojující, ale bylo to do čtyř dnů zcela pryč.🙂
Chrupavka je na hojení náročná (při nejlepším 6 měsíců, ale obvykle je to na delší dobu). ![]()
Ahojky, já zkušenost mám a muzu říct ze jsem se vzhledem velmi spokojená. Industrial v uchu velmi dobre vypadá. Ale o to horší je hojivost tohoto piercingu. Ucho mám ptejte pořád, piercing mám asi 2 měsíce. Propichnuti nebylo nějak zvlášť bolestivé, dá se přežít. Ale opravdu bych si dobre rozmyslela, jestli ho chceš. Ne každému sluší☺️️👍