Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Netyka se to tveho dotazu, ale kdyz vyzivne nechodi, zajdi na exekucni urad a pokud otec pracuje budou mu to strhavat z platu a mas po starostech.ze se vubec nektere zeny s tema chlapama tak mazou.uz by byl u me nahlaseny ![]()
Dorovnávat se nic nebude bohužel..taky nedosahnu ani na minimum..existenční minimum to bude a tím to končí.. (anonym finanční situace)
@Anonymní píše:
Zdravím
Jdu si pro radu. Jsem samoživitelka, mám 2 děti, ale alimenty tak nějak dostávám a nedostávám… Je to jak na houpačce. Někdy dostanu půlku, pak měsíc a půl nic…
No a stalo se bohužel to, že jsem celý tento měsíc na neschopence. Na kontrolu jdu až koncem měsíce. Takže budu opravdu celý měsíc doma. (úplně poprvé v životě) takže nevím, jak to chodí.
Vím, že se proplácí už od 1. dne nemoci… Vypočítala jsem si to a vychází mi to tak, že oněch 60% platu mi bude dělat cca 9800Kc… Což není ani minimální mzda ????
Opravdu dostanu takhle málo, nebo se to dorovná alespoň do toho minima? Se bojím, jak zvládnu vše poplatit atd
do 30. dne trvání dočasné pracovní neschopnosti nebo nařízené karantény 60 % redukovaného denního vyměřovacího základu,
od 31. dne do 60. dne trvání dočasné pracovní neschopnosti nebo nařízené karantény 66 % redukovaného denního vyměřovacího základu a
od 61. dne trvání dočasné pracovní neschopnosti nebo nařízené karantény 72 % redukovaného denního vyměřovacího základu.
A opravdu dostaneš jen tolik kolik ti vychází… nebo zkus zajít na socialku ale to nevím jestli se něco vyřeší.
@Anonymní píše:
Zdravím
Jdu si pro radu. Jsem samoživitelka, mám 2 děti, ale alimenty tak nějak dostávám a nedostávám… Je to jak na houpačce. Někdy dostanu půlku, pak měsíc a půl nic…
No a stalo se bohužel to, že jsem celý tento měsíc na neschopence. Na kontrolu jdu až koncem měsíce. Takže budu opravdu celý měsíc doma. (úplně poprvé v životě) takže nevím, jak to chodí.
Vím, že se proplácí už od 1. dne nemoci… Vypočítala jsem si to a vychází mi to tak, že oněch 60% platu mi bude dělat cca 9800Kc… Což není ani minimální mzda ????
Opravdu dostanu takhle málo, nebo se to dorovná alespoň do toho minima? Se bojím, jak zvládnu vše poplatit atd
Vsude na internetu mas kalkulacky pro informativni vypocet a nikdo te dorovnavat nebude pokud si tedy nezazadas o nejakou mimoradnou davku na up treba, to si tedy nejsem jista.
A když si uplatňuju daně na děti, to se počítá jen v případě, že chodím do zaměstnání, že? Na nemocenské se to nevztahuje?
Ano, protože nemocenská je čistá dávka, ta se ti ani nedaní, ani se z ní neodvádí sociální či zdravotní, tak se ti tam nemůže počítat sleva na dani. Musela by jsi v tom měsíci, kdy máš neschopenku i nějaký den odpracovat. Jinak se to srovná až při ročním zúčtování daně.
Příspěvek upraven 16.09.19 v 11:44
@Anonymní píše:
A když si uplatňuju daně na děti, to se počítá jen v případě, že chodím do zaměstnání, že? Na nemocenské se to nevztahuje?
Nerozumim tve otazce…
@Mysticlipstick ona myslela, zřejmě slevu na děti, kterou uplatňuje měsíčně ve výplatě, aby měla nižší daně.
@Anonymní píše:
Zdravím
Jako bohužel vám nikdo nic dorovnavat nebude, a upřímně nechápu proč by měl. To snad je vaše věc, kolik vydelavate ne?
Holt buď lepší práci nebo třeba pojistku neschopenky pro příště.
@boruvkay píše:
@Mysticlipstick ona myslela, zřejmě slevu na děti, kterou uplatňuje měsíčně ve výplatě, aby měla nižší daně.
Aha… uz jsem pochopila.
@Anonymní píše:
Ne. Ale pokud jsi samozivitelka, tak je potřeba mít pojištění v případě pracovní neschopnosti a nebo pobytu v nemocnici. Stejně tak životní pojištění.
@P4ja tak já jsem od ledna doma…a první peníze z pojistky přišly v září…takže taky paráda ![]()
Taky jsem sama s klukem a holt je to peklo…
@Anonymní píše:
@P4ja tak já jsem od ledna doma…a první peníze z pojistky přišly v září…takže taky paráda
Taky jsem sama s klukem a holt je to peklo…
Tak ono záleží na nastavení a konkrétní pojistce. Některé pojišťovny plní i v průběhu léčení.
Jdu si opět pro radu. (zakladatelka)
Jak jsem psala, jsem celý měsíc doma na neschopence. Jsem samoživitelka. Nyní mám nemocné dítko. Přes noc mělo 39 horečky. Jak to mám udělat? Mohu jít za doktorem s prosíkem o ukončení neschopnosti, že bych kvůli malé nastoupila na ošetřování??? A dál k nim dojíždět na kapačky? Protože já mám psané vycházky až odpoledne… Teď budu potřebovat jezdit s malou k dětské ráno. Kdyby přišla kontrola atd… Na ošetřování bych vlastně pořád byla doma, ale mohla bych se bez strachu dojít třeba ráno pro pečivo atd…
Zdravím