Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím děvčata dnes me v poledne brněla pravá ruka a pravá pulka pusy, bylo mi nevolno, bolest a mtání hlavy, dvojité vidění, mluvila jsem z cesty ted už mi je lépe co to bylo? jsem těhotná do toho
Řeknu to velice jemně, seber se a mazej na pohotovost. Byl někdo tomuto stavu přítomen? Pokud ano, nechápu, že nezavolal sanitku ![]()
To co popisujes mohou byt priznaky mozkove prihody. Pisu mohou, me s tim take strasili a nakonec to bylo od patere… ale nemluvila jsem z cesty. To opravdu svedci spis o te prihode…
Tady konci sranda, mazej na pohotovost, a to do nemocnice, kde je k dispozici neurolog, CT. Popsalas ucebnicove priznaky postizeni leve mozkove hemisfery, nejcasteji mrtvicky, ale vzhledem k veku a tehotenstvi to muze byt i neco jineho, nebudu rozepisovat a desit te, kazdopadne vsechny moznosti jsou indikovane k urgentnimu vysetreni.
@anti17 priznaky mrtvice! muze byt lehka, ale jiste bez lecby bude mit nasldky,,,to jsi tehotna? ze jsi hned nekam neletela? ![]()
@Samamama píše:
Tady konci sranda, mazej na pohotovost, a to do nemocnice, kde je k dispozici neurolog, CT. Popsalas ucebnicove priznaky postizeni leve mozkove hemisfery, nejcasteji mrtvicky, ale vzhledem k veku a tehotenstvi to muze byt i neco jineho, nebudu rozepisovat a desit te, kazdopadne vsechny moznosti jsou indikovane k urgentnimu vysetreni.
mrtvici muze mit i dite…tak tomu neverili lekari ze holcicka zustala castecne ochrnuta na levou stranu ![]()
Opravdu mazej k doktorovi. Může to být banalita, ale rozhodně bys neměla nic zanedbat, obzvlášť v těhotenství.
Držím palce a dej nám vědět, co to bylo.
Ahoj. pracuju na zachrance.po tehle priznacich by te do 24h nejpozdeji mel vysetrit neurolog. mozkova mrtvice by neodeznela, ale existuje tzv. tranzitorni ischemicka ataka, prechodny stav nedokrveni mozku a je potreba hned vyloucit problem.. nevim odkud jsi, ale v kazde nemocnici kde je neurologie, tak te tam kdykoli vysetri.mela bys jet rovnou tam, na pohotovosti te bud odbydou nebo na tu neurologii stejne poslou..
@KackaDoup píše:
Nedela si z nas nekdo jen srandu?
Dneska je vedro, asi blbě chápu, co je na tom legračního?
Třeba je to jen z vedra, unava, vyčerpání..na pohotovosti nebudou o moc chytřejší