Regiojet s dvouletým synem

503
7.3.13 21:15

info regiojet

Nazdárek, zanedlouho se chystám jet s dvouletým synem k rodičům do Prostějova. Chceme jet vlakem a rozhodla jsem se vyzkoušet RegioJet a pojedu z Prahy do Olomouce. Chtěla jsem se zeptat těch co už s Regiojetem s dítětem cestovali jaké mají zkušenosti. Je třeba nějaký vůz, který je lepší pro rodiče s dětmi, nebo je to úplně fuk, která místa si zarezervujeme? Díky za všechny zkušenosti a poznatky budu za ně ráda. Hezký večer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
50
7.3.13 21:18

S dítětem jsem zatím regiojetem nejela (zatím nemám) ale jinak s tímhle vlakem jsem už několikrát jela..všechny vozy jsou stejné, není v něm žádný speciální pro matky s dětmi…ale já osobně bych řekla, že je rozhodně lepší rezervovat místa v kupečku..jsou tam jen 4 sedačky a více místa kolem než ve velkokapaciťáku, taky tam je více soukromí :kytka: Snad jsem aspoň trošku pomohla :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
503
7.3.13 21:24

@anuška33 jasně,že pomohla, díky moc :hug: Jak jsem psala ještě jsem s ním nejela a navíc s dítětem a větším kufrem, protože jedeme na tři týdny, tak jsem ráda, že každou radu a informaci:-) Ještě jednou díky moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
haran
7.3.13 21:25

Některá kupé mají míst 6, v těch 4místných je více místa na nohy a zavazadla a každé sedadlo má svou zásuvku(menší zavazadla nebo batohy mohou být položeny mezi sedadly) a taky jsou nejrychleji vykoupena z celého vlaku. Ať už si rezervujete místa kamkoli, tak to bude mnohem pohodlnější a příjemnější cestování než ČD. Doporučuji jet někdy v týdnu, kdy nejsou vlaky moc obsazené, minule jsem jela cestu Havířov - Praha jen s jedním spolucestujícím v celém kupé :pankac:.

• Citovat
  • Upravit
50
7.3.13 21:32
@haran píše:
Některá kupé mají míst 6, v těch 4místných je více místa na nohy a zavazadla a každé sedadlo má svou zásuvku(menší zavazadla nebo batohy mohou být položeny mezi sedadly) a taky jsou nejrychleji vykoupena z celého vlaku. Ať už si rezervujete místa kamkoli, tak to bude mnohem pohodlnější a příjemnější cestování než ČD. Doporučuji jet někdy v týdnu, kdy nejsou vlaky moc obsazené, minule jsem jela cestu Havířov - Praha jen s jedním spolucestujícím v celém kupé :pankac:.

souhlasím, je to hned vyprodané..hlavně v pátky a víkend.. :( pokud víš termín tak by to chtělo rezervovat co nejdříve.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
503
7.3.13 21:33

@haran super, díky moc :kytka: tak určitě zvolíme tedy kupé a nejlépe to čtyřmístné a jedeme v neděli, aby nás manžel mohl odvézt na vlak a jeli jsme dopoledne. Tak myslím, že je to celkem volné, tak jdu hledat to čtyřmístné kupé, abych to rezervovala. Rezervaci udělám asi přes net a to se pak prokážu jen tím číslem rezervace? Omlouvám se za dotazy, ale štěstí přeje připraveným :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
503
7.3.13 21:34

@anuška33 to jsem si právě říkala, tak už to raději zařizuje teď, i když jedeme až za měsíc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
7.3.13 22:23

Čtyřkupéčka jsou vždycky obsazená jako první, já vždycky jezdila šestikupéčkem. Dítě má nárok na vlastní sedadlo. Jsou tam milí, nevadí jim že se tam děti motaj, jen narazit na dobré spolucestující :D dokonce jsem tahala jak kočár, tak autosedačku a nikomu to nevadilo :D Z Prahy do Olomouce je to dvě zastávky, takže super :kytka:

• Citovat
  • Upravit
nikol.ondrášovka
7.3.13 22:24

Jo a hlavně jestli můžte jeďte útrý, střda nebo čtvrtek, to je nejvolněji

• Citovat
  • Upravit
haran
7.3.13 22:54

Rezervaci provedeš normálně přes net a pak už si jen hlídej, jestli sedíš ve správném vagónu na správném místě (je to přehledně číslováno a kdyby něco, tak u každých dveří stojí vlakový personál a nabízí, že pomůže do vlaku se zavazadly nebo zjištěním místa sezení). Pokud neuplatňuješ nějaké slevy (student, žák, důchodce - což asi ne :lol:) tak po Tobě ve vlaku nebudou chtít absolutně nic. Ale nevím, jak je to s dítětem, ale pochybuji, že by po tak malém dítěti chtěli vidět průkazku s fotkou, jak jsem se někde dočetla na stránkách. Já jsem každopádně měla pro 10. letou neteř její pas, kde je i fotka, ale nikdo nic vidět nechtěl (neměla sedadlo zdarma, ale bylo za nějakou sníženou cenu, snad poloviční).
Ve vlaku nejprve donesou balenou vodu, za chvíli přijedou s vozíčkem a dotazem, jestli chceš kávu nebo čas a mezitím se ještě někdo objeví, kdo nabízí noviny a časopisy. Toť vše je zdarma (v ceně lístku). No a pak je možnost si objednat latté, koláč, sushi, salát… za fajn ceny a latté jsem tam pila široko daleko nejlepší :pankac: ).
Ať cesta rychle uteče a regiojet má další spokojené zákazníky!!!
P. S. zítra si budu užívat 4hodinovou jízdu v rychlíku ČD, ať žije koženka :poblion:.

• Citovat
  • Upravit
5086
8.3.13 00:18

Leoexpres má prý vyhrazená místa kam se dostaneš až s kočárkem - jen jsem se ptala, ale nejela jím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
8.3.13 07:59

Doporucuji 4kupe - my jelu do Pardubic s 2 detma a zarezervovali jsme si cely kupe a naprosta parada!! Mily pristup, pomuzou-poradi. My meli slozeny kocarek pred vchodem wc a nikomu tam nevadil. V kupe si muzes nastavit teplotu jakou chces, pro deti dost mista, dcerka po kupe courala. Cestou zpet jsme meli kupe - je tam min mista, ale i tak pohodlny. Pro nas cesta byla o dost pohodlejsi nez autem!
Priste chci vyzkouset Leoexpress. ;-)

• Citovat
  • Upravit
zichisek
8.3.13 08:41

Regiojet je super, dítě má vlastní sedadlo zdarma. Stewardi pomohou s věcma, kočárkem…Já jezdívám s kočárem a obřím batohem Praha-Ostrava.Jen je blbé, že tam není kde dát kočár.
V létě čekáme miminko a budu jezdit LeoExpressem.Ten jsem teĎ byla okouknout včera. Nemají sice kupé, ale speciální místa pro těhotné a hlavně pro kočárky, takže potom budu moct mít kojence u sebe přímo v kočárku a ne tahat do regiojetu korbu nebo autosedačku.
Záleží s jak starým jedeš dítkem/dětma. Hlavně nejezdi s českýma drahama.Tam jsem jela jednou v kupe pro matky s dětma a už nikdy více.

• Citovat
  • Upravit
503
8.3.13 09:03

Nikol. ondrášovl díky moc:-) Já se na tu cestu začínám těšit:-) Tak dneska to raději zarezervuji ať to mám z krku, doufám, že objednám správné kupé dle toho jejich nákresu:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
503
8.3.13 09:05

@haran díky moc za vyčerpávající informace :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie