Inkontinence po Epi-no

105
10.10.13 13:03

inkontinence po Epi-no

Ahoj, jelikož jsem prvorodička (18+6t) tak nenám zatím přímé zkušenosti s Epi-no. A ani zátím s touto pomůckou nemají zkušenosti v mém okolí (ani dokroři). O Epinu uvažuji (nebo spíše o pomůcce na stejným principu), ale od kamarádky se mi dostalo, že její doktorka to nedoporučuje, a to z důvodu možné inkontinence. Tak jsem se chtěla zeptat, zda-li se to některé z vás přihodilo. A jestli je rozdíl v tom, jak jsme třeba stavěné. Jestly jsme dole třeba úzké apod. Ráda bych to zkusila, ale zase ne za tuto cenu, že prostě budu „ucházet“ :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
10.10.13 13:34

Ahoj, nemam primo zkusenost s Epino, ale s podobnym balonkem ze sexshopu. Roztahovala jsem pravidelne dvakrat denne (az tyden pred terminem mi balonek praskl, ale nastesti se nic nestalo :) ). Nakonec me ale stejne nastrihavali, maly tam uvizl a nemohl tam ani ven. Po porodu jsem necitila zadne nasledky roztahovani, ale vcera, dva mesice po porodu, se mi stalo, ze jsem se pocurala. Absolutne jsem v tu chvili nemohla ovladat svaly dole. Nevim, zda to ma co delat s roztahovanim, siti po nastrizeni nebo proste celym porodem. Je to ale divne, ze az po takove dobe se neco objevilo, doufam, ze uz se to nebude opakovat :) Tot ma zkusenost. Nestalo se nekomu taky neco podobneho? Zajimalo by me, zda se to opakovalo…

• Citovat
  • Upravit
8921
10.10.13 13:37

Epi-no jsem pouzivala pravidelne a intenzivne pred prvnim porodem a nasledky to nezanechalo zadne. Doktori to moc neznaji a spis pak strasi, co by kdyby. Ja bych se toho nebala, pokud budes cvicit pravidelne svaly panevniho dna, tak nic nehrozi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1601

Co je to za blbost? Paní doktorka o tom asi moc neví, tak to pro jistotu nedoporučuje. Právě Epi-no se používá i po porodu na cvičení proti inkontinenci viz. zde . Já s ním byla spokojená, určitě pomohlo při porodu, ale inkontinenci naštěstí řešit nemusím, takže jsem ho již dávno prodala.

Příspěvek upraven 10.10.13 v 13:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725

Holky, po porodu trpí hodně žen inkontinencí. není to zase až tak nenormální, jen se většinou stydí o tom mluvit. Pomáhá posilování pánevního dna, dá se to řešit i přes dr, pilule až po chirurgický zákrok. Epi-no na to nemá vliv, protože roztahuje vchod, nikoliv vnitřek a rozhodně nepovolí svaly natolik, aby začalo docházet k inkontinenci :think: naopak se používá i potom na posílení svalů :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4833
10.10.13 13:43

S Epi-no balonkem nemam zkusenost. Jen se nedoporucuje pouzivat, pokud zena v tehotenstvi trpi na vytoky, at uz kvasinkove nebo bakterialni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8877
10.10.13 13:47

„Ucházet“ můžeš i bez epi ;) Teta takhle o prázdninách povídala sestřence, když jsme u nich byli s malou „vidíš jak je malinká, jak má velkou hlavu to ty jsi byla ještě větší, se nediv že se pak po… na trampolíně“ :lol: Jinak zkušenosti s epi nemám, bohužel jsem nekoupila, ale po tom co mě takovej prcek jako byla naše malá tak krásně potrhal, tak u příštího určitě pořídím a snad to bude lepší :) A únik moči mě asi dva měsíce po porodu trápil taky, teď už dobrý :) Jinak na stránkách epi-na je psáno, že se používá právě při léčbě inkontinence pokud si to dobře pamatuju ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
10.10.13 13:56

Epi-no

Holky děkuji. Přišlo mi to divné, že by samotná pomůcka mohla způsobit úniky :? Tak si to určo pořídím, ať nejsem potrhaná a sešívaná, nebo né tak strašně jako bez epina :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4833
10.10.13 14:42

@clarisek a myslis, ze je u druheho potreba? Prijde miz, ze us je to tam po prvnim protazene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
10.10.13 17:42

Znama i pri druhem porodu byla nastrihnuta. A to ten prvni mela zazivny. Nestihli ji nastrihnout, a jak malej vylezl tak ji natrhnul az „ke koleni“… Nemyslim si, ze druhy porod uz je lepsi na prubeh :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
903
10.10.13 19:47

No mě doktorka právě říkala, že když už to používat tak až v šestinedělí na posílení pánevního dna, ale rozhodně by to nekupovala jako „přístroj“ nýbrž jako erot. pomůcku… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
11.10.13 09:03

Heh, no je fakt, ze uvazuji o tom, ze zajdu do erotaku a koupim pomucku na stejnem principu, ktery nestoji 2500,– ale 300-600,–. Je zbytecne utratit tolik penez za vec ktera funguje na stejnem principu. A v diskuzich se o tom nektere zminovaly, ze to take tak udelaly ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
903
11.10.13 09:20

No já to asi udělám stejně, když tu čtu že by to nemělo mít za následek inkontinenci… :D přeci jen, radši si porod co nejvíc ulehčím :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí