Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, jelikož jsem prvorodička (18+6t) tak nenám zatím přímé zkušenosti s Epi-no. A ani zátím s touto pomůckou nemají zkušenosti v mém okolí (ani dokroři). O Epinu uvažuji (nebo spíše o pomůcce na stejným principu), ale od kamarádky se mi dostalo, že její doktorka to nedoporučuje, a to z důvodu možné inkontinence. Tak jsem se chtěla zeptat, zda-li se to některé z vás přihodilo. A jestli je rozdíl v tom, jak jsme třeba stavěné. Jestly jsme dole třeba úzké apod. Ráda bych to zkusila, ale zase ne za tuto cenu, že prostě budu „ucházet“ ![]()
Ahoj, nemam primo zkusenost s Epino, ale s podobnym balonkem ze sexshopu. Roztahovala jsem pravidelne dvakrat denne (az tyden pred terminem mi balonek praskl, ale nastesti se nic nestalo
). Nakonec me ale stejne nastrihavali, maly tam uvizl a nemohl tam ani ven. Po porodu jsem necitila zadne nasledky roztahovani, ale vcera, dva mesice po porodu, se mi stalo, ze jsem se pocurala. Absolutne jsem v tu chvili nemohla ovladat svaly dole. Nevim, zda to ma co delat s roztahovanim, siti po nastrizeni nebo proste celym porodem. Je to ale divne, ze az po takove dobe se neco objevilo, doufam, ze uz se to nebude opakovat
Tot ma zkusenost. Nestalo se nekomu taky neco podobneho? Zajimalo by me, zda se to opakovalo…
Epi-no jsem pouzivala pravidelne a intenzivne pred prvnim porodem a nasledky to nezanechalo zadne. Doktori to moc neznaji a spis pak strasi, co by kdyby. Ja bych se toho nebala, pokud budes cvicit pravidelne svaly panevniho dna, tak nic nehrozi ![]()
Co je to za blbost? Paní doktorka o tom asi moc neví, tak to pro jistotu nedoporučuje. Právě Epi-no se používá i po porodu na cvičení proti inkontinenci viz. zde . Já s ním byla spokojená, určitě pomohlo při porodu, ale inkontinenci naštěstí řešit nemusím, takže jsem ho již dávno prodala.
Příspěvek upraven 10.10.13 v 13:38
Holky, po porodu trpí hodně žen inkontinencí. není to zase až tak nenormální, jen se většinou stydí o tom mluvit. Pomáhá posilování pánevního dna, dá se to řešit i přes dr, pilule až po chirurgický zákrok. Epi-no na to nemá vliv, protože roztahuje vchod, nikoliv vnitřek a rozhodně nepovolí svaly natolik, aby začalo docházet k inkontinenci
naopak se používá i potom na posílení svalů ![]()
S Epi-no balonkem nemam zkusenost. Jen se nedoporucuje pouzivat, pokud zena v tehotenstvi trpi na vytoky, at uz kvasinkove nebo bakterialni.
„Ucházet“ můžeš i bez epi
Teta takhle o prázdninách povídala sestřence, když jsme u nich byli s malou „vidíš jak je malinká, jak má velkou hlavu to ty jsi byla ještě větší, se nediv že se pak po… na trampolíně“
Jinak zkušenosti s epi nemám, bohužel jsem nekoupila, ale po tom co mě takovej prcek jako byla naše malá tak krásně potrhal, tak u příštího určitě pořídím a snad to bude lepší
A únik moči mě asi dva měsíce po porodu trápil taky, teď už dobrý
Jinak na stránkách epi-na je psáno, že se používá právě při léčbě inkontinence pokud si to dobře pamatuju ![]()
Holky děkuji. Přišlo mi to divné, že by samotná pomůcka mohla způsobit úniky
Tak si to určo pořídím, ať nejsem potrhaná a sešívaná, nebo né tak strašně jako bez epina ![]()
@clarisek a myslis, ze je u druheho potreba? Prijde miz, ze us je to tam po prvnim protazene.
Znama i pri druhem porodu byla nastrihnuta. A to ten prvni mela zazivny. Nestihli ji nastrihnout, a jak malej vylezl tak ji natrhnul az „ke koleni“… Nemyslim si, ze druhy porod uz je lepsi na prubeh ![]()
No mě doktorka právě říkala, že když už to používat tak až v šestinedělí na posílení pánevního dna, ale rozhodně by to nekupovala jako „přístroj“ nýbrž jako erot. pomůcku… ![]()
Heh, no je fakt, ze uvazuji o tom, ze zajdu do erotaku a koupim pomucku na stejnem principu, ktery nestoji 2500,– ale 300-600,–. Je zbytecne utratit tolik penez za vec ktera funguje na stejnem principu. A v diskuzich se o tom nektere zminovaly, ze to take tak udelaly ![]()
No já to asi udělám stejně, když tu čtu že by to nemělo mít za následek inkontinenci…
přeci jen, radši si porod co nejvíc ulehčím ![]()