Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Pokud máš ve smlouvě sjednanou zkušební dobu, tak můžeš pracovní poměr zrušit k datu doručení.
Standardní zkušební doba jsou (zatim) minimalne 3 měsíce, ve kterých ty můžeš kdykoli okamzite odejít a firma tě naopak může kdykoliv vyhodit.
A to všechno si přečteš i ve své pracovní smlouvě.
Jinak zaměstnání opravdu není nevolnictvi a v Zákoníku práce se dozvíš spoustu zajímavých informací o svých právech, mělo by to být povinné čtení pro všechny zaměstnance, když tu občas čtu ty dotazy.
@Svetluska55 Nikoliv minimálně, ale maximálně… A nemusí být vůbec, i když to nebývá zvykem.
@Svetluska55 píše: Více
Tak mě jde převážně o to, zda mohu střídat práce v insolvenci, nikoliv jako člověk, který nemá insolvenční řízení nebo jiné problémy.
@Anonymní píše: Více
Můžeš, pokud budeš schopna splácet to, co ti uložil insolvenční soud.
Ahoj,
pokud jsem pracovala pro firmu několik let a společnost náhlé skončila a já si našla nové zaměstnání u nové firmy, které ovšem není podle mých představ, mám nárok na změnu zaměstnání po pár dnech nebo v této práci musím nějakou dobu zůstat? Předchozí firmě jsem byla věrná téměř 10 let. Nemám problém pracovat, ale jak jistě téměř každý ví, ne každá práce je pro všechny. Dokáže mi někdo poradit?
Děkuji