Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Takze dohromady 146tis? A budes ted posilah 10mesicne tj za rok a pul vse splaceny? No myslim, ze by ti insolvenci 100% neschvalili…
domluv si splatkovej kalendar ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím o anonymitu. Jdu se s Vámi poradit, mám ze dřív nějaké resty a snažím se je mořit, jak to jen jde. Manžel teď získal dobrou práci, má výplatu že i z té jeho vyžijeme, proto teď budu měsíčně 10.000,– posílat na dluhy.
Jdu se poradit, vůbec neznám jak je to s insolvencí apod. či to mám pouze splácet.
Mám dluh u různých věřitelů v částkách 14.000, 21.000,–, 11.000,–, potom u GE Money velké 56.000 a 44.000,– ty jsou největší. Všechny další jsou již zaplacené.
Myslím, že když měsíčně budu opravdu vše posílat jim, nemusela bych úplně žádat o inso ne?Máte někdo zkušenost? Vše už prošlo soudem a všude jsem rozposlala, že jsem na RD a žádám o pozastavení exekuce. Budu jim psát, že jim budu takto posílat peníze.
Ja bych v tvem pripade do insolvence nesla. Pokud mas na to dluhy umorit normalne tak bych se nevazala k tomuhle kroku.. neni to zas takova prdca jak si kazdy mysli..
@Moucharda protože je schopná své zavasky splatit a to poměrně rychle..oddlužení je pro lidi, kteří nejsou schopni splacet…
@Moucharda a v čem je to blbost? Sice nevíme výši příslušenství dluhu a jeho tendenci narůstání, ale čistě z prezentovaných údajů by definici dlužníka v úpadku (§ 3 z. 182/2006 Sb.) nenaplnila.
Jinak zakladatelko, všechny ty dluhy jsou již v exekuci? Protože pak mají dané pořadí a ty prostě budeš postupně platit v pořadí pohledávek a s exekutorem si můžeš domluvit splátkový kalendář. Pokud můžeš platit 10t./měs., tak máš dluhy za chvíli z krku a není nutné řešit insolvenci, která je spíš krajním řešením, navíc pak vznikají další náklady insolvenčního řízení.
Dluh zaplatí celý v obou případech.
V režimu oddlužení se zastaví sankce a exekuce, musí ale zaplatit 60 000 insolvenčnímu správci. Je tedy potřeba zvážit výhodnější variantu.
Myslím, že peníze patří věřitelům. Vydělávání na dluzích považuju za nemorální.
Hlavně budeš viset na insolvenčním rejstříku od podání min 5 let a dalších 5 let navíc. Pokud na to máš, splácej.
http://www.insolvencni-zakon.justice.cz
tady jsou dobré informace, tak zkus mrknout
Ahoj, prosím o anonymitu. Jdu se s Vámi poradit, mám ze dřív nějaké resty a snažím se je mořit, jak to jen jde. Manžel teď získal dobrou práci, má výplatu že i z té jeho vyžijeme, proto teď budu měsíčně 10.000,– posílat na dluhy.
Jdu se poradit, vůbec neznám jak je to s insolvencí apod. či to mám pouze splácet.
Mám dluh u různých věřitelů v částkách 14.000, 21.000,–, 11.000,–, potom u GE Money velké 56.000 a 44.000,– ty jsou největší. Všechny další jsou již zaplacené.
Myslím, že když měsíčně budu opravdu vše posílat jim, nemusela bych úplně žádat o inso ne?
Máte někdo zkušenost? Vše už prošlo soudem a všude jsem rozposlala, že jsem na RD a žádám o pozastavení exekuce. Budu jim psát, že jim budu takto posílat peníze.