Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
To by bylo super, platit jen tak cca třetinu dluhu, brát dál všechny příspěvky, a nikdo nic nevěděl. žejo. No nicméně jak to má kamoška,,,příspěvky opravdu dál bere,,,bydlení+na dítě, zaměstnavatel se to ale samozřejmě dozví, dyk bude z výplaty pposílat každý měsíc splátku.
@Anonymní píše: Více
Odpovím na první otázku.
To, že je dlužník v insolvenci, se může dozvědět nejen zaměstnavatel, ale úplně každý, kdo umí číst a pracovat Internetem, ježto insolvenční rejstřík je veřejný seznam a je zveřejněn na Internetu.
A dlužníky v něm lze vyhledávat podle jména a příjmení, trvalého pobytu, rodného čísla,…
Příspěvku na bydlení se to myslím nedotkne.
Příspěvek upraven 15.10.24 v 08:45
@eumedon mi jde jen o to, že má šéfová je kamarádka me maminky. Já udělala prostě hlouposti a pak uz sla jen z půjčky do půjčky a uz proste nevidím jine východisko, jak se dostat ven. Proto me to zajímá. Moc dekuji za info.
U insolvenčního návrhu budeš dodávat příjem i zaměstnavatele a přímo v případném Usnesení o schválení oddlužení (§404 IZ) už bývá přímo zaměstnavatel uveden a je mu stanovena povinnost srážek z tvé mzdy v zákonem stanovené výši - kalkulačka kolik ti zůstane z tvé výplaty je zde
https://insolvence.justice.cz/…tor-splatek/
takže zaměstnavatel bude jeden z prvních, kdo se o insolvenčním řízení dozví
pár měsíců než se přihlásí věřitelé a bude stanovena distribuční tabulka kolik % ze srážky bude který věřitel dostávat od insolvenčního správce, budeš mít celou výplatu pro sebe
pak budeš tři roky platit a čekat na ukončení řízení
poté budeš ještě pět let viset veřejně v rejstříku
ohledně dávek si zavolej na ÚP, bydlení se - pokud vím, dokládá kvartálně, takže ta výše bude záviset na příjmu vaší domácnosti v daném období
Insolvence je rozhodně lepší řešení než dluhová spirála a past.
@Anonymní píše: Více
Tak to mamce prostě přiznej. Lepší když se to dozví od tebe, než od kamarádky.
Dostala jsem se do dluhové pasti a uvazuju o insolvenci. Dozví se to prosím zaměstnavatel, ze jsem v insolvenci? Budu moci stále pobírat příspěvek na bydlení. Trvá to už dlouho a jsem nešťastná a nevim jak dál a tohle je podle mě jediné řešení.