Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Myslím, že asistenta mít nebude
Jen pro něj v MŠ udělají individuální plán, tak aby respektovali jeho potřeby a zaměřili se na oblasti, které potřebuje. Že ho povedou jako integrované dítě podle mě znamená jen to, že když jich budou mít v MŠ víc, budou moci zažádat o asistenta. Ale jistá si nejsem, schválně počkám, co napíšou ostatní ![]()
Tak nějak mi intuice říká, že ho tak povedou jen proto, aby splnili určité kvóty. Není možné, že na něj budou jako školka dostávat nějaký příspěvek? Jinak tomu nerozumím, je to jen moje domněnka…
@Patule Ano, je možné, že se školce na taková dítka navýší dotace, možná dostanou nějaké pomůcky. A měl by mít individuální plán.
Ahoj, pro vás by se nic moc měnit nemělo (aspoň myslím), ale asi je lepší se zeptat rovnou ve školce. Nemám osobní zkušenost, jak to funguje v praxi, ale pro integrované dítě by se měl vypracovat individuální plán a školka by na takové dítě mohla získat nějaké peníze navíc (např. v rámci rozvojových programů na zakoupení pomůcek, peníze na asisteta pedagoga…).
@Patule píše:
Tak nějak mi intuice říká, že ho tak povedou jen proto, aby splnili určité kvóty. Není možné, že na něj budou jako školka dostávat nějaký příspěvek? Jinak tomu nerozumím, je to jen moje domněnka…
přesně tak to je
Vypracují mu indivinduální plán a učitelky dostanou za úkol mít s ním víc trpělivosti
kdyby byl potřeba asistent, tak by to bylo napsáno v posudku z PPP, ředitelka by si o něj pak zažádala. Asistent v takovém případě není jen pro to jedno dítě, ale pomáhá tak nějak se všema, vlastně druhá učitelka ![]()
Dcera od září nastupuje do školky taky v rámci integrace, SPC se přímo domluvilo s ředitelkou, jestli chce asistenta, a v tom smyslu pak napsali posudek ![]()
To znamená, že budou muset snížit maximální počet dětí v jeho třídě na učitelku.
Syn má v MŠ individuální plán už druhým rokem. Je v malotřídce doporučený maximální počet dětí je myslím 12. Teď jsme odkládali školní docházku. Asistenta nechtěli. Ten rok co to bylo poprvé měli málo dětí a vlastně se jim hodilo, že musí mít malotřídku.
Já tedy nechápu, proč se nezeptáš učitelky co to znamená, jde o tvoje dítě. Naše uča se ptala, jaká malá je, co umí, jak zvládá určité věci (WC, jídlo atd.) přece je nejdůležitější si promluvit s tím, kdo se bude o něho starat.
Holky děkuji. Snad je jen na chvíli budu muset k tomu dát souhlas s tím tak nevím jestli ho mám dát. Učitelka říkala že musí vypracovat inviduální plán a pro nás že se vubec nic nezmění. On není postižený on má spíš problemy s učením. Ve třídě snad zustane stejný mají tam 25 dětí a 2 učitelky
Ahoj,
mám dceru ve speciální školce pro zdravotně znevýhodněné děti. Je plně integrovaná jako spousta jejích spolužáků.
Ve třídě je méně dětí (24 místo 28) a hlavně je tam zdravotní setra navíc.
A aby na ni školka dostala i příští rok peníze, museli jsme vyplnit papíry pro SPC…
B.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Ahoj mám dotaz byli jsme s malým v PPP a zavěr opožděný psychomotorický vývoj mě to tak hrozný nepřijde ale je am doporučení více inviduální péče v určitých oblastech jinak je malej samostatnej. Učitelka na mě dnes vybafla že ho od září povedou jako integrovaný ditě. Co to obnáší nemáte někdo zkušenost to jako bude mít asistenta? To mě přijde zbytečný on udělal za ten rok obrovskej pokrok tak jeho vývoj jde hodně dopředu i učitelka to říkala