Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nastesti jsem nikdy nic takoveho resit nemusela, a le z prispevku vypliva, ze kluk ve skolce zaziva nejake stresy a tim zacalo to pokakavani.Ja bych necekala zda na mne reditelka bude mit cas ja bych tam jela hned a chtela resit a pokud by reditelka nebyla ochotna tak bych resila u zrizovatele.
Radu nemam, ale syna je mi strasne lito. Urcite to musi na neho strasne pusobit. A rekla by jsem, ze ze stresu muze byt stolice. Osobne by jsem tam uz sve dite nedala!! Drzim palce.
Děti nemám, ale často vyzvedávám jednoho 4letýho chlapečka, také je ve školce nešťastný, bohužel nevíme proč, přijdu malej smutnej, někdy uplakaný, jen co vyjdeme ze školky je to zase to neustále vysmáté sluníčko
osobně na mě jeho učitelky také působí velice špatně a sama jsem s nimi měla špatné zkušenosti, jsem ochotná popsat do SZ. Kdyby byl ten chlapeček můj, dala bych ho do jiné školky.
@alexxa
Ano, mohla bych tam samozřejmě hned jít, ale nechci nic řešit před synem. Musím počkat, až se přítel vrátí z práce a jeden z nás s ním zůstane, druhý půjde do školky. Budu tam dnes ještě volat a domluvím si s ředitelkou schůzku ¨na příští týden
Drsné..že se v dnešní době může učitelka takhle chovat ![]()
Stěžovala bych si na učitelku ředitelce. Když by to ředitelka nechtěla řešit, tak bych podala stížnost na zřizovatele školky.
Syn má evidentně trauma (podle mě z té učitelky).Já bych jí seřvala do bezvědomí!!Evidentně jí obtěžuje uklidit po synovi, tak ho raději ztrapňuje ![]()
Take bych to resila hned s reditelkou. K tehle ucitelce bych uz maleho nedala. Take si myslim, ze problem s pokakavanim muze byt zpusobeny prave stresem ve skolce a to se na nem opravdu muze podepsat. Pokud se to nevyresi s reditelkou, nasla bych si nekoho jineho na hlidani. Alespon na nejakou dobu, nez se maly hodi trochu do klidu a verim, ze tim prestane i to pokakavani. Pokud nemas moznost jine skolky, tak bych po case (az bude maly v pohode) zazadala o zarazeni do jine tridy.
My jsme meli take problem s ucitelkou ve skolce, ktera odmitala resit to, ze mi malej chodil domu s modrinama, protoze mu tam ublizovaly deti. Malej, ktery se vzdycky do skoly tesil a miluje deti, najednou nechtel do skolky vubec chodit. Rano me s placem prosil, at ho tam nedavam. Skolku jsem zmenila a uz je vse v poradku. I kdyz si myslim, ze blok jeste trochu ma, ale ted chodi ze skolky nadseny a i ja mam lepsi pocit. Jenze ja bydlim v Praze a mam tu moznost skolku zmenit, na vsi bych to resila asi tou chuvou.
Teda, drsný
Promluvila bych si s ředitelkou, případně pozvala i ke konfrontaci tu dotyčnou učitelku… tohle si přece dovolovat nemůže ![]()
@suwari jo to dělá potíže, u nás pětiletý syn nedávno se taky pokakal po spaní, začínala mu nějaká viroza, nedokázal to udržet, styděl se, skoro plakal, aby to neviděli ostatní kluci. No a učitelka mi chtěla volat, ať si to přijdu uklidit
Pak tam teda nečekaně dřív dorazil manžel, tak mu vrazila hadr (šikovnej stihl opatlat podlahu i zeď) a musel i sám svlíkat postel ![]()
Urcite se to zhorsilo kvuli chovani ucitelky. Skoda ze nemate jinou skolku.
Děkuji za podporu
Teď jsem volala ředitelce, ona to prý jako tak velký problém nevidí, prý to zveličujeme…
Trvala jsem na svém, chceme se s ní sejít. Bude přítomna i dotyčná učitelka, mělo by to být někdy příští týden. Jestli ovšem paní učitelka bude mít čas, bez ní prý nic řešit nebude.
Moc ráda bych dala syna do jiného oddělení, pořád nad tím přemýšlím. Ostatní učitelkjy jsou moc hodné a v pohodě. Jenomže mají rozdělené třídy (malí, střední, předškoláci) a míchat věkově rozdílné děti nepůjde
![]()
Ahoj. Mám osobní zkušenost s učitelkou „blbkou“ a ředitelka s ní byla jedna ruka. Nejsem si jistá, že nějaký cirkus by měl nějaký účinek, tady budou asi v převaze. Hnala bych to výš. Když jsem byla na škole, takby nás pak vzali do školky, říkali, že musíme mít ještě 3 roky na vysoký, tedy bakalare. Podle mě to paní učitelka nemá a měla by se podle toho chovat nebo přijde o práci.
Když jsem byla na zakladce, spolužákova maminka řešila problém občanským judem
Stat se to nam, tak chlap tam tak nalitne, ze by se tentokrat pos.ral cely skolkovy personal
!chudak malej, reste to!!!Ja ted budu resit chovani druzinarky(dcera je v prvni tride),co pro ni prijdu, druzinarka na ni rve.Na obhajobu, ona ma asi od prirody strasny jecak, ale toto je taky uz moc. Drzim palce, at je maly co nejdrive v poradku
!!
Taky si myslím, že je to reakce na školku-učitelku. Je to tedy zoufalý. Měli jsme také ve školce „učitelku“, která byla na děti vyloženě hnusná. Už tam není. Ale u vás je to stížený tím, že jste na vesnici, kde nefunguje „konkurence“ a to dává některým lidem pocit nadřazenosti, povýšenosti a pocit, že si můžou dovolit více než je přijatelné.
Rozhodně i kdybych se rozhodla, že chlapečka už do školky dávat nebudu, bych to řešila, protože takové chování může zanechat dlouhodobé následky na psychice dítěte a i když se třeba situace za čas uklidní, může to vyplout až půjde do školy apod.
Takový člověk by neměl mít k dětem vůbec přístup. A řeči o retardaci a podobné zhovadilosti, které vypouští z huby jsou na ránu.
Hodně štěstí a chlapečkovi přeju už jen samé empatické a svému povolání oddané paní učitelky
![]()
Upřímně - čtyřleté dítě, které se denně pokakává, nemá v mateřské škole co dělat. Ať je důvod jakýkoliv a maminka třeba v práci, učitelky tam nejsou od toho, aby permanentně uklízely po dítěti, které pravidelně neovládá velkou potřebu..
Se řvaním a zesměšňováním od učitelky nesouhlasím(i když jsi u toho nebyla a nevíš, kde je pravda, děti někdy chápou jinak, než to dospělí myslí), přístup má být jiný - promluvení s dítětem, rodiči, navrhnutí řešení - vyšetření lékařem, psychologem..
Asi svým názorem půjde proti proudu, ale mateřská škola je předškolní vzdělávácí zařízení, co kdyby tam takových dětí bylo víc a rodiče si vehementně stáli za tím, že tam prostě budou chodit, kam bychom se dostali ![]()
Když si takové dítě jako matka představím u dcery ve školce, tak mi z toho taky není dvakrát dobře, navíc, kdyby do toho písku nebo na hřiště, kde si děti hrají, něco uniklo.
Nikde není psáno, že je příčina chování učitelky
TA může být zakotvená úplně někde jinde. A pokud se 4leté dítě denně „podělá“,nedivím se jí, že má nervy jak špagáty, přesto by se ale měla ovládat a řešit to racionálně s rodiči dítěte. S tím, že si dítě zatím nechají doma, vyhledají lékaře, psychologa a podle výsledku vyšetření se uvidí, co dál..
Kdo někdy byl u psychologa se svým dítětem tak ví, že i na první pohled jednoznačná příčina problémů může nakonec pramenit úplně z něčeho jiného, co by v první chvíli nenapadlo..Ta příčina může být(netvrdím, že je),úplně klidně v rodině nebo je dítě nějak nemocné..
Kdyby se to stalo mému dítěti, tak bych ho před tím, než tu začnu psát takové diskuze, nechala vyšetřit. A pokud možno na čas ze školky stáhnout. Ve školce opravdu není možné dítě denně převlékat a umývat, zašpiněné věci hygienicky vyčistit a vydezinfikovat.. Je potřeba se na to podívat taky z druhé stránky, navíc v podmínkách MŠ je, že dítě bude ovládat svoji potřebu(občasné nehody se tolerují, ale toto není občasná nehoda, ale každodenní problém).
Příspěvek upraven 29.05.14 v 06:46
Tak pokud ti i reditelka rekne, ze to zvelicujete, tak se obavam, ze s ni nic nevyresite. A u vas nekde ve vsi by se nedalo s nekym domluvit na nejakem hlidani? Aspon na cas, nez se ten malej vyklidni?
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Dobrý den,
omlouvám se za anonymitu- jde u závažnou věc a nechci, aby mě někdo poznal.
Můj čtyřletý syn se začal po 8 měsících občas ve školce pokakávat. Byl v tomto směru bezproblémové dítě, bez plen od 2,5 roku. Zpočátku jsme tomu nepřikládali velký význam a vyčkávali, jestli problém odezní. Vytupňovalo se to však natolik, že se mu to stávalo již pravidelně každý den.
Paradoxně to začala hrotit jeho třídní učitelka, nejdříve mi ho nechtěla ráno přijmout do školky, později na mě vytáhla, že je celkově opožděný (podotýkám, že za celou dobu docházky se o ničem podobném nezmínila). Řešení mi však nebyla schopna navrhnout. Jeden den, kdy syna vyzvedávala babička, za nimi přišla do šatny (na zahradě zůstalo min. 10 min o samotě 20 dětí) a společně s uklízečkou vyřvávaly i před malým opět o retardaci, neschopnosti apod. Babička nebyla schopna zasáhnout, domů přišli s pláčem oba. Po tomto incidentu nechávám syna ze školky doma, volali jsme ředitelce, ta na nás nemá tento týden čas.
Problém je to, že jsme z menší vesnice, školka je tu jen jedna, dojíždění jinam by bylo problematické. Jsem v koncích, nevím jak to vyřešit.
Navíc jsem se dodatečně od staršího syna dozvěděla o scénce, kdy šel za bráškou hned ze školy ještě přede mnou, malý měl právě nehodu na zahradě. Učitelka prý začala nahlas řvát: „to není možný! To přece není možný, aby se 4 letý děcko podělávalo!“ a provokovala ostatní děti k tomu, aby se mu posmívaly…
Syn je citlivý, bojím se, jak by se toto jednání mohlo dál na něm v budoucnu podepsat.
Byli jste někdy nuceni něco takového řešit? Případně s jakým výsledkem?
Děkuji