Sprosté chování učitelky MŠ k dítěti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12272
29.5.14 09:08

Co mě opravdu hodně překvapilo bylo, když mi jedna psycholožka řekla, že ve své praxi mluví s lidmi a snaží se najít původ nějakého traumatu. Nakonec prý dojdou až do školky. Řekla, že většina traumat u lidí pochází ze školky! :poblion:

Příspěvek upraven 29.05.14 v 09:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21911
29.5.14 09:08
@Petule030 píše:
Učitelka musela projít studiem psychologie a tohle je jedna forma trestu - vyloučení z kolektivu. Ač je to hrozné, třeba je ta učitelka z toho natolik zoufalá, že tímto chtěla dítko přimět, aby vědělo, že pokakávání není v jeho věku normální a doufá, že příště si řekne o wc. Nikdo z nás tady do toho nevidí, těžkou soudit :?

Tohle proste nemela tomu klukovi pred ostatnimi rikat. Tecka. Primet dite k necemu ponizenim, hm dobry.

A mluvit o nem a pred nim jako o retardovanym, uz vubec ne.

Příspěvek upraven 29.05.14 v 09:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
29.5.14 09:10

No jo, zakladatelko, co Ti na to řekl malej doma, proč se podle něj pokakává? Nesmíš mu nic podsouvat, ptát se ho, jestli je to kvůli té paní učitelce, prostě se ho zeptej, proč si myslí, že se mu tohhle stává, když byl před tím úplně v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jaaaaaana
29.5.14 09:11
@Eemii píše:
Tohle proste nemela tomu klukovi pred ostatnimi rikat. Tecka.A mluvit o nem a pred nim jako o retardovanym, uz vubec ne.

Presne tak. Je to spatne, zesmesnovat dite pred ostatnimi.'je jasne, ze decka mu to pak jeste daji sezrat.

• Citovat
  • Upravit
50725
29.5.14 09:14
@Kačkerezáda píše:
a co s ním má dělat, pochválit ho že je šikula, že se zase pokakal? :nevim:

Zas dva extrémy, že se v tom lidi tak vyžívají… :nevim:

Moje představa je, že dítě diskrétně vezme bokem, převleče, umyje, řekne mu, že to nevadí a může se to stát a pořeší s ním, proč se to stalo, že nedoběhl, když jindy chodí. Když se to bude opakovat, bude dítě hlídat a pravidelně se ho ptát… Kdyby to nepomáhalo, snažila bych se na místě učitelky jít přes to, že nás to zdržuje od hraní / čehokoli, což je škoda, uzavřít s ním nějaký „pakt“…

Vím, že to nemusí pomoct, mně to dělal syn - přišlo mu to vtipné, když má ségra bobek v gatích, tak proč ne on, že… Navíc tím na sebe trochu upozorňoval. I to může být příčina, třeba potřebuje víc individuální přístup a rakto volá po pozornosti. Doma s mamkou ho má, tak to nedělá… Důvody můžou být různé, určitě bych se snažila na to přijít dřív, než rozpoutám peklo na dědině, jak tu někteří navrhují :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.14 09:16

Moje sestra se takto začala ve školce počurávat a také byly děti nabádány, aby se jí smály. Z toho začala koktat. Bylo to za komunistů, ve školce žádná domluva, takže se o ni starala babička. Myslím, že několik měsíců, ale to si nepamatuji, byla jsem malá.

Momentálně syn si stěžuje na jednu vychovatelku, která naštěstí pracuje v jiném oddělení, ale někdy na ni holt natrefí. Nevím, zda to řešit. Paní je starší, třeba už půjde do důchodu… Je totálně vyhořelá a na děti křičí.

Doporučila bych asi dětského psychologa, může mít další a další trauma z toho, že se pokakává ve svém věku. Do školky nedávat, než se to nějak vyřeší, ale jestli pracujete, tak je ta situace horší. Nechápu ředitelku, že to neřeší ihned, co se obrátit na zřizovatele? Kolik let je té posmívací učitelce?

• Citovat
  • Upravit
jaaaaaana
29.5.14 09:16

Chodim se synem na hriste, kam chodi i skolky. Nekdy tedy koukam, jak se nektere ucitelky chovaji a jak po detech jeci za docela, dle meho, blbosti.

• Citovat
  • Upravit
10482
29.5.14 09:17

Okamžitě bych naklusala do školky, ať ředitelka má čas nebo ne. tohle je závažný problém a prostě si čas udělá. Ale nešla bych sama. Dítě bych se pokusila nechat třeba s babičkou, a šla s manželem/přítelem. Dva jsou vždycky více. Navíc, je to jiné, když jdeš s mužem..
Nejprve bych to řešila s ředitelkou, pověděla všechno, co se stalo. Nechala bych si pak zavolat i učitelku, a konfrontovala jí.
Následně bych požádala o přeřazení k jiné učitelce.

Pokud by ředitelka nechtěla nic slyšet, pohrozila bych jí školní inspekcí. Té ony se bojí jako čert kříže. a samozřejmě stížností u zřizovatele. Ten má zas právo ředitelku odvolat.

dobré by bylo pořídit si nějaký zvukový nebo obrazový záznam toho, jak učitelka se mnou jedná. případně nezávislého svědka. ale to se ti asi nepodaří.

Určitě bych to ale řešila, co nejdříve. nečekala bych na to, až si ředitelka čas najde, normálně bych tam vlítla jako fúrie. nedala bych jí čas na přípravu obrany. moment překvapení. Protože takovýto problém a obvinění si prostě čekat nezaslouží.

každopádně držím palce. je to hnusné a hrozné, a také si myslím, že synův problém s pokakáváním dost pravděpodobně souvisí s traumatem z té kozy, co si říká učitelka. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
29.5.14 09:19
@pampalin píše:
@Jana206 A jak může normální učitelka nechat děti bez dozoru a jít řešit problém s maminkou? Co kdyby se těm ostatním něco stalo? Co kdyby nějaký upadlo a zůstalo ležet v bezvědomí? Jasně, ostatní děti by za paní učitelkou nejspíš přiběhly, ale tohle podle mě není profesionální přístup. Tak se domluvím s maminkou a sejdu se s ní poté, co ze školky odejde poslední dítko. Sorry, ale jestli má učitelka nervy jako špagáty, tak by si měla asi odpočinou…

A když jde převlíkat to pokaděný dítě, bere s sebou taky celou třídu? ;)

Tohle bych zas tolik neřešila, pokakávání dítka ve školce bych řešila, ale jednal bych se teda zeptala jeho, co je za problém a chtěla bych to řešit i s učitelkou sama od sebe… Nenechávala bych to „vyhnít“… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
29.5.14 09:20
@pampalin píše:
@Angua Dělala jsi někdy mezi starými lidmi? Mně to přijde hoodně podobné.

Nedělala, ale „produkty“ mého dítěte jsou trochu jak moje vlastní (asi platí jen do určitého věku :mrgreen: ), k produktům ostatních rodinných příslušníků mám jiný vztah :lol: A pokaděné cizí dítě (i malinké) fakt beru jinak, než to svoje. Třeba to tak mám jenom já :nevim: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.5.14 09:24

Chlapečka je mi moc líto, ať už má tyto potíže z jakéhokoliv důvodu. Taky bych s ním zašla k lékaři -pokud by mi potvrdil, že je to psychického rázu, okamžitě bych ho přehlásila do jiné školky, nebo s ním zůstala doma. Já vím, že peníze jsou potřeba, ale dítě bych si deptat nenechala. Moje sestra denně ve školce zvracela, paní doktorka mamce doporučila, aby s ní zůstala aspoň rok doma, jinak prý bude ze sestry vystresované dítě. Mamka tedy zůstala se sestrou ještě rok doma a do školky ji dala až na poslední, předškolní rok.
A samozřejmě bych napsala stížnost na zřizovatele školky, pokud je pravda, jak se tam učitelka chová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jaaaaaana
@Angua píše:
Nedělala, ale „produkty“ mého dítěte jsou trochu jak moje vlastní (asi platí jen do určitého věku :mrgreen: ), k produktům ostatních rodinných příslušníků mám jiný vztah :lol: A pokaděné cizí dítě (i malinké) fakt beru jinak, než to svoje. Třeba to tak mám jenom já :nevim: :lol:

Jsi take ucitelka v MS?

• Citovat
  • Upravit
670

Nečetla jsem celou diskuzi, ale pokud je to opravdu, jak popisuješ a ředitelka nezasáhne, obrátila bych se na zřizovatele a ředitelce tím i trochu pohrozila, klidně bych šla i dál. Pochopila bych, kdyby si tě pozvala a v klidu navrhla např. pedagogicko-psych. poradnu, snažila se domluvit. Tohle vypadá na nějaký stres, sama bych došla k psychologovi, aby řekla, oč jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
29.5.14 09:25

@Jana206
pokud by se mému dítěti stávalo toto jen ve školce, ergo kladívko bych usuzovala, že za to mpže školka. sorry, ale na to nepotřebuju psychologa.
za druhé. učitelka je profesionál a aby na dítě řvala, že je retard, aby ho zesměšňovala před spolužáky, a vybízela je k posměchu, aby nadávala babičce společně s uklízečkou, a mezitím nechala o samotě dalších x dětí, sorry, a le tohle jasně svědší o naprosté neprofesionalitě té učitelky, nejde o to, že jí bouchly nervy, jde o to, že evidentně to dítě systematicky ponižuje.

jedna věc je ale pravdou, a to je to, že já bych to rozhodně nenechala zajít tak daleko, a celou věc bych řešila daleko dříve. již s prvními náznaky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
29.5.14 09:25

Já nevím, když to tak čtu, tak se nedivím, že se učitelé cítí podhodnoceni, ono jednání s takovými hysterickými rodiči je fakt na příplatek. Uvědomte si, že celý svět se netočí kolem vás a vašich dětí, učitelka má ve třídě dětí většinou 25-30, to by pak mohli ostatní rodiče hysterčit, že se věnuje jen vašemu dítěti a co ty ostatní?!
Já bych řešila především syna a jeho problém a než dělat humbuk který nikam nepovede, našla bych mu jinou školku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin