Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Angua Asi nemáš, spíš to mám jinak já, mně to prostě nevadí a beru to u všech stejně.
@Angua píše:
Ne, ale cizí pokaděné dítě jsem už viděla, abych věděla, jak to mám nastavené… Z jakého důvodu to vkastně řešíme?
Jiste. Ucitelky v MS pracuji s malymi detmi, kde musi byt na takoveto situace pripravene a musi je umet resit bez ponizovani maleho ditete. Tvuj osobni dojem ze stolice cizich deti tudiz neni nijak relevantni a je zbytecne se tu o nej delit.
@pampalin
Uklízečka?? To snad ne??? Copak uklízečka tam má kvalifikaci na práci s dětmi???
Ale vlastně jak to udělat, když někdo musí hlídat těch zbylých 19… není to úplně jednoduchý, uznávám.
Příspěvek upraven 29.05.14 v 09:42
@pampalin píše:
@kate02 Ona ho v té jejich školce zrovna nepřevlíká, převlíká ho uklízečka. Nevím, jak v jiných školkách, ale u nás by s ním šla paní učitelka do umývárny, tam by ho nechala svlíknout, umyla by ho, utřela a pak by ho nechala oblíknout. Mezitím by si zavolala paní kuchařku, která by na ostatní děcka dohlídla.
Nepedagogičtí pracovníci školky nemají co dělat u dětí, tedy je „hlídat“ Tohle je proti pravidlům.
@Jana206 opakovane uvadis, ze dite se pokakava ve skolce denne, muzes ocitovat, kde to ctes??Zakladatelka jasne uvadi, ze se to stava OBCAS.
@Kačkerezáda píše:
@Crystal87 jen jsem o něco starší než Ty a asi i moudřejší, už jsem zjistila, že jít hlavou proti zdi není řešení a v klidu se toho dá vyřešit mnohem víc. No ale nasedněte dámy na svá košťata a jen to těm učitelkám nandejte, přece vaše dítě je bůh
@Jana206 s tebou nelze než souhlasit, ale tady to asi neobhájíš.
Proč bůh? Jako aby po mém dítěti nějaká osoba řvala že je retard? Evidetně své povolání učitelky nezvládá a šikanuje dítě které jako matka bránit budu.Ty si nech terorizovat svoje ale já svoje bránit budu. Naštěstí u nás máme hodné a normální učitelky. mít tu jako zakladatelka, tak to řeším dávno! Ta ženská to nezvládá a nemá tam co dělat.
@Eemii píše:
@Jana206 opakovane uvadis, ze dite se pokakava ve skolce denne, muzes ocitovat, kde to ctes??Zakladatelka jasne uvadi, ze se to stava OBCAS.
pořádně si přečti první příspěvek zakladatelky, cituji: stal se z toho každodenní problém.
@Eemii píše:
Nestává se to občas, to bylo ze záčátku, pak se s toho stal každodenní problém - to je napsáno v úvodním příspěvku zakladatelky.
@Kačkerezáda píše:
@Crystal87 jen jsem o něco starší než Ty a asi i moudřejší, už jsem zjistila, že jít hlavou proti zdi není řešení a v klidu se toho dá vyřešit mnohem víc. No ale nasedněte dámy na svá košťata a jen to těm učitelkám nandejte, přece vaše dítě je bůh
@Jana206 s tebou nelze než souhlasit, ale tady to asi neobhájíš.
Jiste, tak proc to ta ucitelka neresila v klidu?
Děkuji všem za reakce
Problémy začaly plíživě cca začátkem května- cca 1× týdně nehoda. Vše vygradovalo minulý pátek, od té doby syna do školky neposílám.
Když se snažím z něj tahat informace, vůbec se o tom nechce bavit. Přitom je jinak dost komunikativní a pusa mu jede pořád. odvrátí se začne něco dělat, nebo mluvit o něčem jiném. Jednou mi řekl, že když chtěl na záchod, bylo už pozdě, ale doma se mu to opravdu nikdy nestane. Ve školce každý den.
Učitelce je kolem 50 let, je celkem štíhlá, upravená, přehnaně sebevědomá.
Pro ty, kteří mají problémy se čtením psaného textu- syn nastupoval ve 3 letech do školky, bez plen, bez psych. problémů. Dnes jsou mu 4, v září by měl jít do střední třídy- ne do předškoláků.
@jaaaaaana třeba to nejdříve v klidu řešila, ale zakladatelka nechala problém podle toho co píše „vyhnít“ až z něj je každodenní problém a pak už se učitelce fakt nedivím, že jí nervy pochodují. Není správné řešit to před dítětem, to rozhodně ne, ale kdy jindy, když jindy než při příchodu a odchodu matku nevidí. Podle mě je problém na obou stranách, nezvládly to ani jedna a rozhodně není řešení, jak tady některé píší naběhnout do školky a udělat vyrvál ![]()
@pampalin píše:
@tiffany Tak je lepší je nechat úplně bez dozoru?
Tak když ti tedy vyhovuje, že u dětí je člověk, který na to nemá kvalifikaci a tudíž nemůže za dítě být zodpověný ![]()
„Pro ty, kteří mají problémy se čtením psaného textu“ - tak taky to nemusíš takhle podávat, ne? Já už tady končím, akorát se rozčiluju a to v mém stavu není vhodné. ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.