Sprosté chování učitelky MŠ k dítěti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
29.5.14 08:52

@Crystal87

Máš pravdu, ale já na to nejsem sama. Přítel to až tak neřeší, nevidí situaci tolik závažnou jako já.
Když budeme mít školku daleko od místa zaměstnání, jak bychom případně malého vyzvedávali třeba v případě nemoci. Chlap mívá celodenní služební cesty a já jsem odkázaná na autobusy. Snažíme se najít kompromis, zatím se to snažit vyřešit cestou nejmenšího odporu. Kdyby to mělo pokračovat, nebo se stupňovat, samozřejmě pak vezmu kluka ze školky i za cenu rozchodu… Dítě si deptat nenechám

• Citovat
  • Upravit
21911
29.5.14 08:52
@Jana206 píše:
Upřímně - čtyřleté dítě, které se denně pokakává, nemá v mateřské škole co dělat. Ať je důvod jakýkoliv a maminka třeba v práci, učitelky tam nejsou od toho, aby permanentně uklízely po dítěti, které pravidelně neovládá velkou potřebu..

Se řvaním a zesměšňováním od učitelky nesouhlasím(i když jsi u toho nebyla a nevíš, kde je pravda, děti někdy chápou jinak, než to dospělí myslí), přístup má být jiný - promluvení s dítětem, rodiči, navrhnutí řešení - vyšetření lékařem, psychologem..
Asi svým názorem půjde proti proudu, ale mateřská škola je předškolní vzdělávácí zařízení, co kdyby tam takových dětí bylo víc a rodiče si vehementně stáli za tím, že tam prostě budou chodit, kam bychom se dostali :nevim:
Když si takové dítě jako matka představím u dcery ve školce, tak mi z toho taky není dvakrát dobře, navíc, kdyby do toho písku nebo na hřiště, kde si děti hrají, něco uniklo.

Nikde není psáno, že je příčina chování učitelky 8o TA může být zakotvená úplně někde jinde. A pokud se 4leté dítě denně „podělá“,nedivím se jí, že má nervy jak špagáty, přesto by se ale měla ovládat a řešit to racionálně s rodiči dítěte. S tím, že si dítě zatím nechají doma, vyhledají lékaře, psychologa a podle výsledku vyšetření se uvidí, co dál..
Kdo někdy byl u psychologa se svým dítětem tak ví, že i na první pohled jednoznačná příčina problémů může nakonec pramenit úplně z něčeho jiného, co by v první chvíli nenapadlo..Ta příčina může být(netvrdím, že je),úplně klidně v rodině nebo je dítě nějak nemocné..

Kdyby se to stalo mému dítěti, tak bych ho před tím, než tu začnu psát takové diskuze, nechala vyšetřit. A pokud možno na čas ze školky stáhnout. Ve školce opravdu není možné dítě denně převlékat a umývat, zašpiněné věci hygienicky vyčistit a vydezinfikovat.. Je potřeba se na to podívat taky z druhé stránky, navíc v podmínkách MŠ je, že dítě bude ovládat svoji potřebu(občasné nehody se tolerují, ale toto není občasná nehoda, ale každodenní problém).

Příspěvek upraven 29.05.14 v 06:46

Cetla jsi poradne? 8o Zakladatelka pise, ze je kluk od 2,5 roku bez plen a ze ted, po osmi mesicich ve skolce se zacal pokakavat a dela to JEN tam, coz o necem svedci.
A dalsi jednani ucitelky je taky totalne mimo misu, zesmesnovat dite pred kamarady, mluvit o nem jako o retardovanym a hlavne pred nim. Naproste pedagogicke selhani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
29.5.14 08:53

Nečetla jsem celou diskuzi, jen 1. stránku. Je mi jasné, že hledáš příčinu nějakého vnitřního stresu dítěte a nejjednodušší cíl je učitelka. Není od ní zodpovědné zvyšovat hlas na dítě nebo babičku, měla by to řešit v klidu. Na druhou stranu se denně potýkám s tím, jak rodiče si stojí za dětmi, učitelé jsou úúúplně nejhorší, učitelé vlastně můžou za to, že děti mají špatné známky, můžou za to, že děti nedělají domácí úkoly (přece jim je nemají dávat),… :roll: Prostě zlatíčka za nic nemůžou, to ti ostatní. Děti ve školce jsou sice mladší a zranitelnější, ale nejsou to děti učitelky, o které by se chtěla starat a s láskou by jim utírala zadečky. Učitelky ve školkách MUSÍ podstoupit hodně nepříjemností, aby dělaly svojí profesi. Ono je něco jiného převlékat své pokakané dítě a cizí, natož kdyby jich mělo být víc. Umíš si to vůbec představit? Mňamka… :*
Nevím, jestli dokážeš pochopit, co jsem tím chtěla říct. Příčina pokakávání může být úplně někde jinde, učitelka jen reaguje na to, že ji už nebaví denně převlékat a uklízet hovínka po tvém drobečkovi. Zkuste si nejdřív promluvit se synem, proč to neudrží. Upřímně, s láskou, aby věděl, že se o tom nemusí bát s vámi mluvit. Třeba zjistíte, že je to kvůli dětem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
29.5.14 08:54

@Jana206 A jak může normální učitelka nechat děti bez dozoru a jít řešit problém s maminkou? Co kdyby se těm ostatním něco stalo? Co kdyby nějaký upadlo a zůstalo ležet v bezvědomí? Jasně, ostatní děti by za paní učitelkou nejspíš přiběhly, ale tohle podle mě není profesionální přístup. Tak se domluvím s maminkou a sejdu se s ní poté, co ze školky odejde poslední dítko. Sorry, ale jestli má učitelka nervy jako špagáty, tak by si měla asi odpočinou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
29.5.14 08:58
@Eemii píše:
A dalsi jednani ucitelky je taky totalne mimo misu, zesmesnovat dite pred kamarady, mluvit o nem jako o retardovanym a hlavne pred nim. Naproste pedagogicke selhani.

Učitelka musela projít studiem psychologie a tohle je jedna forma trestu - vyloučení z kolektivu. Ač je to hrozné, třeba je ta učitelka z toho natolik zoufalá, že tímto chtěla dítko přimět, aby vědělo, že pokakávání není v jeho věku normální a doufá, že příště si řekne o wc. Nikdo z nás tady do toho nevidí, těžkou soudit :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
29.5.14 08:58

@Petule030 Promiň, ale třeba já jsem dělala sanitářku, a umývat pokakaného cizího dědečka nebo babičku mi teda rozhodně nepříšlo jiné, než když jsem umývala svoji babi a dědu. Tím chci říct, že sice děti by se ve školce už pokakávat a počůrávat neměly, ale jsou to prckové, to se prostě stává a učitelky by si s tím asi měly poradit a né ječet na dítě a babičku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
29.5.14 08:59

Snažím se vyčíst, jak dlouho to trvá - takže tak od začátku května? Já bych ještě pátrala, jestli se něco nezměnilo, není jinak - i doma… Mě ještě napadlo, že to může dělat, protože chce být s tebou doma třeba… Nebi něco takového, nemuseli mu nutně udělat nic ve školce, přesto to se školkou souvisí… A co ti na to vůbec řekl syn? Proč neřekne, že chce jít kakat?

Já na jednu stranu chápu i tu učitelku, asi si myslí, že když se syn bude bát, aby se mu děti nesmály, tak se přestane pokakávat. Asi je to stará škola, tak se rozhodla přitvrdit, než aby pátrala. To samozřejmě není v pořádku, ani takové výstupy s babičkama atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
29.5.14 09:00

@Petule030 Může to být kvůli dětem, chlapeček tam může mít strach z čehokoliv jiného. Ale pomůže mu, když na něj paní učitelka bude před ostatním nasazovat, že je jinej, že se to nedělá… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
29.5.14 09:01

Zakladatelko, i já jsem řešila podobnou situaci, jen bez toho pokakávání. Problém byl v údajné pomalosti dítěte, kdy na něj museli prý se vším čekat. Pětileté dítě chodilo domů vystresované, uplakané a minimálně hodinu po návratu vůbec nemluvilo. Šikana, ponižování před ostatními atd. Když jsem se ozvala, situace se ještě zhoršila a učitelky to našemu drobkovi dávaly ještě víc „sežrat“. Pro klid duše jsme zašli do pedag.-psych. poradny a výsledky nás v pozitivním smyslu překvapily. Takže jsme zjistili, že chyba bude asi někde jinde… I přes komplikace, že budu muset s dítětem do školky chodit cca půl hodiny pěšky, dřív vstávat, chodit pozdě do práce atd. jsme ho přehlásili do jiné školky, kde jsme NIKDY neslyšeli žádnou negativní připomínku a dítě za pár měsíců úplně rozkvetlo :). Stojí to za to, uvidíte časem. Pokud se u dítěte začnou projevovat změny chování, je nejvyšší čas změnit školku, než to zanechá trvalé následky. Jen jednu připomínku - na druhou stranu zas chápu učitelky, že zrovna problém s každodenním pokakáváním není únosný - zkuste si s malým v klidu promluvit, pokud má s tím chozením na záchod jen nějaký psych. blok, a nebo navštivte lékaře - i to se může stát, že může existovat nějaká organická příčina problému - pokud vím, jedna z maminek tady na emiminu má holčičku (větší) s podobným problémem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27012
29.5.14 09:01
@Petule030 píše:
Nečetla jsem celou diskuzi, jen 1. stránku. Je mi jasné, že hledáš příčinu nějakého vnitřního stresu dítěte a nejjednodušší cíl je učitelka. Není od ní zodpovědné zvyšovat hlas na dítě nebo babičku, měla by to řešit v klidu. Na druhou stranu se denně potýkám s tím, jak rodiče si stojí za dětmi, učitelé jsou úúúplně nejhorší, učitelé vlastně můžou za to, že děti mají špatné známky, můžou za to, že děti nedělají domácí úkoly (přece jim je nemají dávat),… :roll: Prostě zlatíčka za nic nemůžou, to ti ostatní. Děti ve školce jsou sice mladší a zranitelnější, ale nejsou to děti učitelky, o které by se chtěla starat a s láskou by jim utírala zadečky. Učitelky ve školkách MUSÍ podstoupit hodně nepříjemností, aby dělaly svojí profesi. Ono je něco jiného převlékat své pokakané dítě a cizí, natož kdyby jich mělo být víc. Umíš si to vůbec představit? Mňamka… :*
Nevím, jestli dokážeš pochopit, co jsem tím chtěla říct. Příčina pokakávání může být úplně někde jinde, učitelka jen reaguje na to, že ji už nebaví denně převlékat a uklízet hovínka po tvém drobečkovi. Zkuste si nejdřív promluvit se synem, proč to neudrží. Upřímně, s láskou, aby věděl, že se o tom nemusí bát s vámi mluvit. Třeba zjistíte, že je to kvůli dětem…

Tak když to dítě se nepokakávalo a začalo až ve školce, tak to o něčem svědčí a příčina bude těžko jinde s takovou učitelkou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
29.5.14 09:02
@pampalin píše:
@Petule030 Může to být kvůli dětem, chlapeček tam může mít strach z čehokoliv jiného. Ale pomůže mu, když na něj paní učitelka bude před ostatním nasazovat, že je jinej, že se to nedělá… :nevim:

a co s ním má dělat, pochválit ho že je šikula, že se zase pokakal? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
29.5.14 09:04
@pampalin píše:
@Petule030 Promiň, ale třeba já jsem dělala sanitářku, a umývat pokakaného cizího dědečka nebo babičku mi teda rozhodně nepříšlo jiné, než když jsem umývala svoji babi a dědu. Tím chci říct, že sice děti by se ve školce už pokakávat a počůrávat neměly, ale jsou to prckové, to se prostě stává a učitelky by si s tím asi měly poradit a né ječet na dítě a babičku!

Dítě není děda :lol: Umývat vlastní dítě a vlastního dědu je pro mě rozdíl… (což neznamená, že bych to neudělala, ale je to jiné).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
29.5.14 09:06

Řešili jsme tady u nás něco podobného i když trochu jiného. Vústilo to peticí na odvolání ředitelky, obecní úřad za ní hrozně stál (bůh ví, co za tím bylo). Petici nakonec podepsala většina rodičů, co mají děti ve školce. U nás byl problém takový, že si rodiče chodili stěžovat na oú, ale jen ústně. Pokud si jsi jistá, že je problém ze starny učitelky a ta na tebe nemá čas, tak bych dala stížnost na zřizovatele - oú, nech si to podání potvrdit. Snažila bych se kontaktovat ostatní rodiče, zda nemají s učitelkou taky problém. Dále je možné podat podnět na školní ispekci, která musí podnět řešit, ale je jasné, že v době inspekce, se bude chovat jinak. Viděla bys, jak se chovala tahle naše ředitelka v době inspekce. Rozhodně bych se ale snažila s dítětem promluvit, co ho trápí, prostě s ním hodně komunikovat. Tady u nás ta ředitelka terorizovala i učitelky. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
29.5.14 09:07

@Kačkerezáda Tak pochválit asi ne. Rozhodně ale ne ponížit před ostatními. Já bych ho prostě převlíkla a s ním bych to před dětmi neřešila. Domluvila bych se s rodiči, aby přišli a začali bychom SPOLEČNĚ pátrat po příčině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
29.5.14 09:08

@Angua Dělala jsi někdy mezi starými lidmi? Mně to přijde hoodně podobné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin