Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Chtěla jsem se zeptat jak je to s přijetím do školky. Kamarádka mi tvrdí, že je uzákoněno přijetí dětí od 2 let. Že to dítě tam musí vzít když jde do práce. Já si myslím, že ne. Že dají přednost dítěti co je starší a jde též matka do práce. A co když nemají místo?
Určitě dají přednost staršímu dítěti. Ze zákona musí vzít dítě, které půjde další rok do školy. Pokud teprve zbyde místo pro dvouleté, tak ho vezmou.
Dnes uz se nekouka na t, ze jde do prace. U me na to taky nikdo nekoukal, ze uz chodim do prace. Ze je to pry diskriminace ostatnich. Ale to, ze mam prvni dite a davaji se body za sourozence ve skolce to diskriminace neni!!!
To jsem ji též tvrdila. Že berou starší a bez ohledu na to zda je matka doma či ne- to už asi zaleží na školce ![]()
Má rodičák na 2 roky a jde do práce. Mě příjde krutý tam dát 2leté dítě.
Do školky může už dítě chodit od 2 let, ale je to udělané tak že mají přednost starší děti. Je to podle věku - nejdřív musí vzít předškoláky, pak 4 letý, 3 letý a pak možná to 2 letý - ale o tom moc pochybuju, školek je všude málo a i ty 3 letý se nedostanou všechny. A to že matka jde do práce ted už nikoho nezajímá, je to úplně jedno, jde to podle toho věku.
@palapa píše:
Dnes uz se nekouka na t, ze jde do prace. U me na to taky nikdo nekoukal, ze uz chodim do prace. Ze je to pry diskriminace ostatnich. Ale to, ze mam prvni dite a davaji se body za sourozence ve skolce to diskriminace neni!!!
takže ještě, když tam už jedno je, tak to má taky větší přednost?
Myslim si, ze davaji prednost starsim detem. Ja byla ted v breznu u zapisu s dcerou (3,5let) ve skolce kam jsem chtela dceru dat nebylo uz misto. Kdyz me volala pani, se kterou jsem mela domluvit nastup do skolek kde byla volna mista, tak se me dokonce ptala, jestli opravdu potrebuji dite dat do skolky
… Dcera ma v rijnu 4 roky ![]()
A mam v okoli dve maminky, kterym koncila materska kratce po dvou letech ditete a dite jim do skolky nevzali ![]()
@mom.kri to jsem jí řekla, ale nevěří. Oni jí holku vezmou- tam je málo dětí.
No to se kamarádka bude divit, až tam napochoduje, že jí ředitelka MUSÍ vzít dvouleté dítě… ![]()
@martina1988 píše:
Bere se od nejstaršího po nejmladší
nemusí, u nás se bere podle bodů a starší má přednost před mladším jenom v případě rovnosti bodů.
@bertík28 znám školky, kde je fakt málo dětí a tak berou i dvouletý,, ale normální školku ve městě, nebo jeěště hůř na vsi u velkýho města si nedokážu představit, že by měli místo pro dvouleťáka.. s tou prací to někde zohledˇbují a někde ne.. ale že by přednsotně brali děti rodičů. c měli dvouletej rodičák ajdou do práce, to sem neslyšela…
@Jitka1976 píše:
No to se kamarádka bude divit, až tam napochoduje, že jí ředitelka MUSÍ vzít dvouleté dítě…
To asi jo. Jí to prý tak řekli na sociálce- divné.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.