Intenzivní mrkání

76
24.9.07 13:16

Intenzivní mrkání

Ahojte,

mám dotaz ohledně dvou a půl letého kluka. Poslední dny, možná dva týdny, na něm pozoruju, že když je unavený, nervozní nebo přemýšlí, tak hodně intenzivně mrká očima. Jakoby nemohl zaostřit. Oči nemá zarudlé, na bolest si neztěžuje. Když se ho ptám, jestli dobře vidí, tak prý ano…
Zatím nevím, co s tím - u jeho doktorky mi asi nic konkrétního neřeknou (ale asi tam samozřejmě budeme muset zajít jakožto první odrazový můstek), na očním u odborníka si nejsem jista, jestli jsou vůbec schopni ho vyšetřit - přeci jenom je na spolupráci s doktorem ještě dost malý.
Pak mě taky ještě napadlo, že to budu chvíli sledovat, protože chodí jednou za týden na celý den do jeslí a je celkem možné, že to u někoho viděl, tak se jenom opičí.
Máte někdo podobnou zkušenost, či rovnou řešení? :))
Díky za rady.

Kamila a spol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1493
24.9.07 13:38

Ahoj,
s intenzivním mrkáním jsem se nesetkala, ale můj syn měl něco podobného, co popisuješ. Je sice o dost mladší, ale jednu dobu často jakoby mžoural, přivíral oči a vypadalo to, jako když někdo čte knížku a nemůže zaostřit. Dělal to asi 4 měsíce, dost často - několikrát za den, ale očividně viděl dobře (když ze země „luxuje“ neviditelné drobky a vidí, kde se co šustne).

Dlouho jsem se rozmýšlela, jestli jít k Dr. nebo ne … ale nakonec to přešlo samo, teď už to skoro nedělá. Nevím, jestli je to stejné nebo podobné i u vás, možná bych ještě chvilku počkala, co se z toho vyklube a pak bych teprve šla k Dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3845
24.9.07 13:45

ahojky, tak stejnej problém sem měla se synem tak před půl rokem.....zašly sme na oční (poslala nás tam jeho dětská Dr.)…na očním nám dali kapky kterýma sem mu 5 dní rozkapávala oči a nesměl na ostrý světlo, sluníčko (bylo to děsný, páč bylo zrovna jaro a venku krásně a já ho musela držet doma)…pak mu Dr. po těch 5ti dnech rozkapávání zasvítila do očí v tmavé místnosti a řekla že je to dobrý…zeptala se nás co máme odma za zvířátka (psa a tou dobou i andulku, která si sem tam lítala volně po kuchyni)…andulku sme dali na týden k babičce(už u ní zůstala na trvalo), zjistily sme že kluk je alergickej na ptáka, proto tak často mrkal…od té doby už nemrká…jen po setkání s kočkou.....takže se zkus zamyslet, co by to mohlo způsobovat, než ho budeš trápit rozkapáváním a podobnýma nesmyslama…ještě chci dodat, že zarudlí oči neměl…bylo to fakt jen to mrkání.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.9.07 20:22

Nechci strašit, ale nebrala bych to na lehkou váhu, tohle totiž může být příznak epilepsie, manžel je epileptik, tak bohužel vím, o čem mluvím.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
24.9.07 22:07

1.Magdo: tomu nerozumím, vedle v diskuzi píšeš, že tvůj manžel jezdí s kamionem a tady že má epilepsii??? To je možný, s epilepsií řídit kamion?

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
24.9.07 22:09

Aha pardón, omlouvám se, tak už jsem pochopila, 1.Magda je jinej název pro anonymního přispěvovatele:-)

• Citovat
  • Upravit
28414
3.12.07 21:04

Ahoj, kamarádky syn začal takhle mrkat, když začla být nemocná (má leukemii) a byla tři měsíce v kuse v němocnici. A teď když se před ním zmíní, že v lednu nastoupí znovu, tak zase začne rychle mrkat. Klukovi je 7 let…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
26.6.08 20:08

Ahoj Kamilo,
moc bych potřebovala vědět jak jste dopadli s vašim mrkáním. Můj chlapeček 2,5 roku. V říjnu minulého roku asi týden mrkal. Předcházelo tomu naražení nosu o stůl, tak jsem s ním jela na ORL, tam ho po jejich stránce vyšetřili a řekli, že je OK. Jen, že má rýmu. S tím jsem se spokojila a věc dále neřešila.
Teď začal opět mrkat. Bylo to na velké rodinné oslavě, všichni se společně ujišťovali v tom, že to má z mnoha zážitků. Já s tímto názorem nesouhlasím, žijeme i společensky náročnější dny. Hned v pondělí jsem s ním chtěla jít k naší Dr., ale on mrkat přestal až dnes zase začal. Oči zavírá až silou v různých intervalech. Obávám se, že oční musíme vynechat, máme alergii na atropin. Tak to hledám všelijak na netu. S tou alergií asi taky nic. Máme sice na dvoře dva pejsky, ale s těma se mudlá pořád.
Dík moc, snad sem nakoukneš.
 Věra

• Citovat
  • Upravit
1
28.4.10 20:46

intenzivní mrkání

Ahoj.
Mám stejný problém. Synovi je21 měsíců a asi 2 týdny dlouze a intenzivně mrká. Náš Dr. řekl, že to bude v hlavě a že bude taky více lítostiví. Ale on vůbec nepláče a tak si myslím, že je to něco jiného. Manžel říká, že mrká, protože na něj občas houknu. Kdybych nehoukala tak se někde přizabije, myslím si že občas na děti houknout musíme. Tak jak tvůj problém dopadl? Byla bych ti moc vděčná, pokud by jsi mě odepsala.
Děkuji D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jukabe
10.7.11 23:34

dobrý večer, i když je Tvůj příspěvek několik let starý, ráda bych se zeptala jak to s "vaším mrkáním " dopadlo. Můj dvou a půl letý syn také začal před cca 3ma týdny mrkat, stejné příznaky jaké popisuješ, nevím co mám podniknout. Na očním mi řekli že se může jednat o alergii, kapky odmítal, vidím prý dobře, pediatr říká že musíme změnit prostředí a samo mrkání přejde. Je to prý častý jev kdy se malé děti nemohou s nějakou situací vyrovnat sami a proto začnou mrkat. Jak jste dopadli vy? Jak dlouho mrkání trvalo? děkuji za rady, JKB

• Citovat
  • Upravit
annae
17.8.11 11:15

Mrkání

Synovi je 6 let, posledních několik týdnů to dělá také, dlouze a intenzivně mrká. Je epileptik. Neuroložka nám zvýšila dávku léků. Jít k lékaři nikdy není na škodu. My jsme na epilepsii přišli náhodou po tom, co se začal chovat depresivně a mluvil hodně o smrti apod. Objednala jsem se k psychiatrovi a ten nás poslal na EEG, kde zjistili epilepsii. Je dobré nechat se vyšetřit i s hloupostí, radši. Než přijít na něco moc pozdě.

• Citovat
  • Upravit
kacka1000
4.2.13 14:49

mrkání

Dobrý den, dceři jsou 4 roky a začala mrkat, nejdříve když byla nastydlá a měla rýmu pak zase asi po třech měsících a ted opět, ale s větší intenzitou, byli jsme na očním, ale tam je prý vše v pořádku a i u dětské doktorky ta nám jen řekla že mám koupit B komplex že to povoluje nervová zakončení. Prý to může být z nervů, ale nepřijde mi že by se dcera nějak nervovala :-(
Nevíte prosím někdo co s tím??

• Citovat
  • Upravit
1888
4.2.13 19:11

Dcera to měla ted nedávno taky a měla zánět spojivek. Dostala kapky do očí a je klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ladak
7.4.13 15:44

Mrkání

Dobrý den, radši nechte děťátko vyšetřit. Můj chlapeček mrká asi 4 měsíce - teď mu je 1,5 roku. Neurolog nás raději poslal na magnetic. rezonanci, ta nic neodhalila, ale poslali nás ještě na video EEG (Thomayerova nemocnice v Praze) a bohužel se potvrdila epilepsie. Má pouze takovou formu, že občas zamrká, ale časem by se to bez léčby prý mohlo zhoršovat. Před týdnem mu nasadili léčbu, bude brát léky 2 roky a pak má šanci, že po vysazení se mu to nevrátí. Budeme doufat, ale radím všem, když se vám něco nezdá úplně normální, trvejte na vyšetření. Může to být banalita a nemusí. Navíc v rodině epilepsii vůbec nikdo nemáme, ani jsem tomu nechtěla uvěřit, že nás to potkalo.

• Citovat
  • Upravit
8.4.13 16:14

Zdravim, muj syn zacal delat to same, co popisujete, jsou mu2roky, take jdem k ocnimu, ale nan doktorka rikala, ze to muze byt i tik tak uvidime, mam strach, aby nemel epilepsie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí