Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahoj maminky.
je to asi 3 měsíce,co jsem johanku přestala kojit. proběhlo to v pohodě, bez pláče, vyzkoušela jsem zde vyčtenou metodu zalepení bradavek náplastí a ono to vyšlo… to proto, že jsem šla do nemocnice… je to asi měsíc, co jsem začala pozorovat - tedy nejen já - že se johanka příliš soustředí na poprsí. především na mé, ale i na prsa babiček, tety atd. často se chce mazlit, což mi připadá normální třeba v posteli při probuzení, říkám si, když byla do 2,5let kojená, najednou jí ten kontakt s prsem musí chybět, ale příliš upozorňuje na prsa babičky, prababičky, tety - je to docela obtěžuje, kouká jim za výstřih, osahává jim je, je jim to dost nepříjemné ale johanka je při tom docela neodbytná…
je to legrační takhle to tu psát, ani si nemyslím, že by to bylo tak docela nenormální, jen nevím, jak se k tomu postavit, jestli jí to zakazovat, nebo na to nereagovat, nebo co
? máte někdo podobnou zkušenost ? díky Jana
U nás sou prsa velký favoriti a to už dlouho nemáme s kojením nic společnýho. Anža pořád komentuje, když se vysleču, tak „mamka má prsa“, tahá moje podprsenky, ukazuje že má taky prsa a když příde babička, tak Anža hned taky chce vidět prsa, ale naštěstí to nikomu nevadí. ![]()
no,aspon vam to delaji holky…ale my mame takoveho „prsomilce“ kluka…a pomaha to nijak nekomentovat a rucicku odsunout…a kdyz se ohradi babicka sama,poslechne bez problemu (cizi autorita)
a myslim,ze to vymizi,ze to je obdobi…a to syna nekojim uz cca 3/4roku…a kdyz kojim dceru,vubec ho to nijak nepritahuje,prsou atd. si vubec nevsima…
„osahavat“ zacina,pokud se citi nejisty,neceho se boji a nebo chce pripoutat pozornost…nebo ho neco boli…
toz tak u nas…
Jaana
Já na to téma dokonce založila diskusi, ale teď nevím kde. Máme 21m, prsa jsou uklidňovače. Největší osahávání je přes noc, přes den už ze společenských důvodů říkám, že to maminku bolí, tak to není tak hrozné, ale každý noční pláč je automatické osahávání. Doufám, že to nebude trvat do 18 let.
nepřihlášená Veera
No my máme 19 měsíců, od 15ti nekojíme a usínáme tak, že se mně prcek musí chytnout za bradavku a různě žmoulat a štipkat a taky hledá prsa, když je unavený nebo nejistý a tak… Tak nejste sami ![]()
Teda co se vam tak libi na tom, ze vas prcek taha za bradavku a saha na prsa? To mi tedy prijde opravdu uchylne a nechutne.
Co je na tom proboha úchylného
.To byste mohla říct,že je stejně úchylné kojit.Syn mě také tahá za prsa a nijak divné mi to nepřipadá ,samozřejmě ,že mi to nedělá na ulici ![]()
Tak já už jsem to tu taky řešila a zakladala diskuzi.Muj syn 19.mesícu mi zacal sahat na prsa asi v roce a pul i pres to,ze byl kojeny jen do 8 mesicu.Musim tedy rict,ze je mi to taky neprijemne,hleda bradavky a jak je najde tak je zpokojenej,ale ja ho tak daleko nenechavam dojit a ruku mu vyndam.Kdyz mam podprsenku tak je to jedno,ale jak jsem v nocni kosili tak toho hned vyuziva.Dela to nejcasteji kdyz lezime a on kouka na pohadku a nebo kdyz vedle me usina.Asi mu to prinasi jistotu,ze je u maminky nebo nevim
.Jen doufam,ze ho to taky brzy prejde a zacne se venovat necemu jinemu
.