Opravdu bolest ouška?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
48
15.9.07 15:05

Opravdu bolest ouška?

Prosím o radu. Můj 13ti měsíční chlapeček ukazuje už 14 dnů na pravé ouško a říká aua,aua. Na druhé ouško neukazuje, ani nikde jinde po těle. Nemá ouško červené, nechá si na něj sáhnout a nemá ani teploty. Volala jsem doktorce a ta říkala, že to na zánět nevypadá.Myslíte, že tak malé dítě dokáže už vyjádřit, že ho někde bolí? Nebo to je jen taková hra? Ukazuje na ouško stále častěji. Také se v noci budí s pláčem ze spaní a dlouho trvá, než se uklidní. To předtím také nedělal. Četla jsem vaši diskuzi o nočních běsech, tak by to asi mohlo být. Nebo to nějak souvisí s tím ouškem?
Nemáte některá podobnou zkušenost? Díky moc za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1754
15.9.07 16:26

Ja si stejne jako doktorka myslim, ze to zanet nebude. Dcera ho mela 3× mezi prvnim a druhym rokem. 2× jsme ho rozeznali podle vysokych horecek a silene rymy. Naposled nemela teplotu ani rymu, tak me to nenapadlo. Jeden vecer strasne brecela, nemohli jsme prijit na to co ji je a druhy den ji zacal tect hnis z ucha.

Podle me by zanet v uchu 14 nevydrzel, aniz by nezacal tect hnis ven z toho ucha nebo se nepridaly jeste nejake jine priznaky zanetu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
15.9.07 21:07

Zánět by se za tu dobu už určitě projevil. Ale nemohl si do něj při hře něco strčit???? Když už to trvá takhle dlouho, já bych raději zašla k dětskému ušnímu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.9.07 21:09

Ahoj,naše malá měla zánět stř.ucha 2×.Poprvé měla jen strašné brečení v noci,po 10 dnech jí začal vytékat hnis,jiné příznaky neměla.Podruhé strašné teploty 40,6,žádné jiné příznaky.Po 3dnech teplot/s dr.jsem byla domluvená,že máme přijít až 4 den,nevěděla co se z toho vyklube/ mě napadlo jestli to nemá od uší a měli jsme vyhráno,dopoledne jí to dr.píchla a večer už byla bez teploty.Zmáčkni malému trochu chrupavku na bolavém uchu,uvidíš jak bude reagovat.Tohle nám poradil dr.na pohotovosti.Pa Jana

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
16.9.07 15:45

určitě zajdi na ORL a to co nejdřív! Není pravidlem že musí mít dítě vysoké horečky a velké bolesti, mám s tím zkušenost.

Už podruhé máme samovolně prasklé ouško, bez horeček. Prostě se v noci vzbudil (kluk, 2,5r.), řekl že ho bolí ouško, otočil se na druhý bok a usnul. Ráno měl už ouško špinavé a dr. na ORL potvrdil zánět s prasklým bubínkem.

Rozhodně bych to nepodceńovala, pár minut v nemocnici vydržíte.

Katka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
16.9.07 15:46

určitě zajdi na ORL a to co nejdřív! Není pravidlem že musí mít dítě vysoké horečky a velké bolesti, mám s tím zkušenost.

Už podruhé máme samovolně prasklé ouško, bez horeček. Prostě se v noci vzbudil (kluk, 2,5r.), řekl že ho bolí ouško, otočil se na druhý bok a usnul. Ráno měl už ouško špinavé a dr. na ORL potvrdil zánět s prasklým bubínkem.

Rozhodně bych to nepodceńovala, pár minut v nemocnici vydržíte.

Katka

• Citovat
  • Upravit
48
17.9.07 15:43

Díky moc za rady. Dneska jsem s malým radši k ušní zašla, ale nic mu tam nenašla. Říkala, že mu může růst zoubek a on má pocit, že ho bolí až ouško. Jsem ráda, že to není nic vážného. U tak malých dětí je fakt těžké zjístit, co jim ve skutečnosti je. Zdravím všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
22.3.19 13:05

Oživuji diskuzi ,dcera 8 měsíců dnes začala zas pobrekávat a být protivná. Minulý týden v sobotu jsme byli na pohotovosti, protože nám několik dní v kuse jen plakala a na ORL dostala kapky do ucha Octobacid ,protože měla ouško trochu zarudle tak nám to dr doporučila spíš preventivně. Jenže jsem se zapomněla zeptat jak dlouho kapky užívat. Dávala sem ji je cca 3 dny a pak přestala, protože i rýma ustoupila. Je možný, že by ji to ouško zacalo po týdnu bolet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3079
22.3.19 13:31

Syna bolelo ucho 3× do měsíce. Takže určitě je možné, že jí zase bolí. U nás naštěstí také pokaždé zabraly kapičky, takže nemusel ani na píchání. A myslím si, že je to tím, že jsme hned to ucho začaly kapat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí