Interierové dveře - doporučíte firmu

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
ave
837
27.4.10 19:40

interierové dveře

Tady se ví všechno, tak kdo víte, prosím poraďte. Potřebovala bych najít firmu, která obkládá kovové zárubně (aby se nemusely bourat)+ k tomu samozřejmě dveře. Vím jen o firmě Sapeli, ale ráda bych porovnala ještě s nějakou jinou firmou. A také ty, co si to nechali dělat, jak jste spokojené?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11042
27.4.10 19:51

Pokud vím, tak Sapeli a Mandeli se na obkládání moc netváří - s námi se o tom nechtěli ani bavit a rovnou by bourali.
Nechali jsme si dělat dveře od firmy Portas - renovaci zárubní a dveří + nějaké nové a spokojenost maximální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ave
837
27.4.10 20:10

Popelko, renovací zárubní myslíš co? To, že vám kovové obložili anebo jste měli dřevěné a ty zrenovovali? Koupili jsme dům a všechny zárubně jsou kovové - mně se to nelíbí, ale představu bourat to všechno, mě děsí. Zvlášť, když jsou všude nové podlahy a třeba v nové koupelně obklady právě až k těm zárubním, takže by se určitě poškodily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
27.4.10 20:15

Naši si nechali dělat Sapeli, jsou super, ale bourali. Nevím, jestli naši měli možnost volby.
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9404
27.4.10 20:52

Tak tohle mě taky zajímá, už jsem se sice smířila s tím, že budem futra jen natírat, ale pořád mi to nedá, obložky jsou tak krásné :think:
Taky jsem kdesi viděla, že se jen potahují folií, která se nahřeje a přicucne podle tvaru, ale jsem to nikde nenašla, ani pořádně nevím, jak se to jmenuje a podle čeho hledat :think:
Ještě přidám dotaz - zmenší to dveře? Myslím, že teď mám třeba 70cm a obložka mi z toho ubere?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
27.4.10 20:58

AHoj,
taky jsme to řešili.Ano, obložka Ti ubere, ale teď nevím,jestli si to pamatuji správně - zhruba 6cm.A prý to není „ono“. Potahování je prý k ničemu, jak do toho bouchneš - je to odřené.
Nakonec jsem se smířila s kovovými a nechala všechno natřít na bílo.Dveře mám přírodní dub…
Po 2 letech už to neřeším…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1859
27.4.10 21:09

Nám Sapeli bezproblémů obložili kovový futra dřevem (koupelna a záchod - nějak nám je tam firma co nám dělala jádro šoupla a neřekla nám že by bylo lepší si je tam nedat když budeme všechny ostatní dveře měnit i s futrama :-( holt jsme byli nezkušený a pár věcí jsme si nedomysleli), takže za nás se Sapeli spokojenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1859
27.4.10 21:12
tynda píše:
AHoj,
taky jsme to řešili.Ano, obložka Ti ubere, ale teď nevím,jestli si to pamatuji správně - zhruba 6cm.A prý to není „ono“. Potahování je prý k ničemu, jak do toho bouchneš - je to odřené.
Nakonec jsem se smířila s kovovými a nechala všechno natřít na bílo.Dveře mám přírodní dub…
Po 2 letech už to neřeším…

No nám to tedy nic neubralo (nejsem si tedy přesně jistá co jsi tím myslela), jen do jsou ty obložky asi o centimetr víc do prostoru než ty ostatní.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
27.4.10 21:13

Najdi si v okolí nějakého šikovného truhláře,který nedělá jen nábytek z lamina,ale se dřevem(nejlepší je doporučení známých)pro toho by to neměl být problém.Obložky Ti určitě uberou na šíři dveří.Co se týká omlácení,je to stejné jako zárubně které jsou ze dřeva celé.Manžel je truhlář tyto věci dělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1859
27.4.10 21:37

Tak mi to nedalo a šla jsem si ty futra přeměřit :D, původně jsme tam měli ty kovový 70 a teď je tam čistá průchozí šířka 67 - takže to vzalo 3cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11042
28.4.10 08:30

Zárubně myslím futra. Měli jsme kovový a obložili to dřevem s takovou nalepovací folií - je to pevný - zatím to nepoškodil ani náš turbosynáček.
Zkusím najít pár fotek, jestli chceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ave
837
28.4.10 12:09

Popelko, pokud přidáš fotky - budu moc ráda. Sunny, truhláře jsem hledala z x oslovených to dělal pouze jeden jediný a ta cena byla pro nás fakt nereálná. Byly asi 2,5 x dražší než od Sapeli. To, že to zmenší průchod je mi jasné, máme všude dveře 80, takže mi to nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9404
28.4.10 12:56
Nitetis píše:
Tak mi to nedalo a šla jsem si ty futra přeměřit :D, původně jsme tam měli ty kovový 70 a teď je tam čistá průchozí šířka 67 - takže to vzalo 3cm.

Děkuji za přeměření :lol: 3cm ujdou…
Jen ještě zvážit cenu obložek a natření :think: jestli mi to za tu parádu stojí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ave
837
28.4.10 13:11

No právě, ono jde o to, že obložka na kovové futro je dražší než do vyzděného otvoru, ale při představě toho bordelu (pardon) a dost reálné šance zničení nějaké podlahy si radši něco připlatím. Ale pokud bych měla nové dveře a kovová futra, tak bych to asi neřešila a natřela je. Jenže, my máme v domě, po rekonstrukci prakticky všechno a zůstaly dveře z 80. let a jsou ještě v dost špatném stavu, proto ta výměna. A tak si říkám, když u nové dveře, tak i ta futra. Ale bourat nechci, nechci :-D 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
28.4.10 13:22

Ahoj.

Nevim, jak jsou ty futra zadelane. My meli na srouby, nebo nyty. Proste panelakove hnusy.

Meli jsme truhlare, udelal nam krasne masivni dvere podle nas, nove futra.

Stare futra oddelal, nasadil nove, pak dvere, ty hnusy i odvezla zlikvidoval.

Cena za 1 dvere s praci byla 8000 kc, coz mi prijde nadhera.

Kolik stoji Sapeli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný