Internátní škola Open Gate

Anonymní
22.4.14 13:52

internátní škola open gate

Ahoj, máte někdo zkušenosti s touhle školou?
Starší syn je teď v tercii na gymnáziu, ale svěřil se mi, že by chtěl chodit na tuhle školu, prý si o té škole četl informace na internetu a hrozně ho nadchla. Já osobně nevím, proč ho to napadlo, myslím, že je na dobrém gymplu. Ve společnosti je syn spíše introvertní a taky je hodně přemýšlivý, ale známky má „normální“Nemyslím si, že by byl nadprůměrně inteligentní (teď to samozřejmě nemyslím zle, jen to říkám narovinu, jak to cítím)Nicméně nechci mu bránit a tak jsem si taky něco zjišťovala o té škole, nijak zvláštní mi nepřišla, spíš jen jako škola pro"horních deset".Navíc bysme museli zažádat o stipendium, protože suma za měsíční školné je nehorázná - 47 000Kč - to ani s manželem za ten měsíc nevyděláme. Tak bych chtěla vědět, jestli máte někdo zkušenosti s tou školou, musel by tam taky spát, protože bydlíme 250 Km od Prahy…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22.4.14 13:57

No a to stipendium byste dostali i předem? Pokud vím, tak se dává na konci školního roku, ne? twl 47 000 8o zajímalo by mě, co je na té škole tak speciálního? Navíc jako když to nevyděláte, tak bych o tom ani neuvažovala a divím se, že ty ano :think: :lol:
Co takhle ho nasměrovat na nějaký levnější koníček? Což je v poměru k tomu školnému cokoliv, třeba i létání letadlem :mrgreen: :mrgreen:

Příspěvek upraven 22.04.14 v 13:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.4.14 13:57

Já mám děti zatím malé (neškolní), ale až jednou do školy půjdou, tak bych byla ráda, kdyby šli na Open Gate, ano je to drahá škola, ale z toho co vím, tak věřím, že za ty peníze opravdu dají dětem něcí více než běžné školy.

Pro nezanlé to může působit jako snobská škola, kde studjí jen to co na to mají, ale ve skutečnosti to tak není, i ti, kteří si studium platí sami na „to“ musí mít, jinak by je nepřijali.

• Citovat
  • Upravit
11117
22.4.14 14:01

Tak vzdelani povazuju za nejlepsi investici a klidne jednu budu platit drahou skolu, pokud to jen trochu pujde, i kdybychom si meli odpustit jine veci.
nicmene, pokud ty penize nejsou, tak nejsou a pokud syn neni vyrazne nadprumerny, tak to na stipendium nevidim… :nevim: na tuhle skolu by chtelo hrozne moc rodicu sve deti dostat, ty stipendia budou velmi narocne na ziskani.

proc nezvolit nejaky komrpomis? pokud je na dobrem gymnaziu, tak k tomu priplacet nejake kvalitni kurzy nebo letni jazykovy pobyt atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56992
22.4.14 14:03

Jsou I vyborne statni skoly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
531
22.4.14 14:04

Je to obyčejný gympl. Chodila jsem 3 roky, pak přešla na státní. Jediná výhoda ze kroužky jsou,,v ceně"

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
22.4.14 14:04

Jo PS:
ne moc dobre, ale znam kluka, co na tu skolu chodil. je z „normalni“ rodiny po strance finacni i intelektualni. a ta skola ho od rodiny hodne odtrhla. nejen tim, ze je internatni, ale hlavne zivotnim stylem. mel tam takove zazemi, ze nejezdil moc domu ani na vikendy. ne ze by z nej byl snob, to ne, spis se tam uzavrel do sveho sveta. (nicmene tezko rict, jestli by k tomu nedoslo i jinak)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140245
22.4.14 14:06

Stipendium získavají děti studijně nadané z rodin s nízkými příjmy nebo z děckých domovů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
22.4.14 14:07

Prostě bych mu řekla, že na to nemáme :nevim: stipendium nebudou dávat na požádání, asi bude dost těžké ho získat, takže s normálními známkami bych řekla, že bez šance

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140245
22.4.14 14:10
@mojmira píše:
Stipendium získavají děti studijně nadané z rodin s nízkými příjmy nebo z děckých domovů

omlouvám se dětských domovů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
22.4.14 14:19

Tak pokud takovou sumu ani nevydelate, tak to proste není škola pro Vas (nic ve zlem). Rekla bych mu, ze na takovou skolu nemate a vysvětlila, ze nemusi byt nutne vždy za hodne penez hodne muziky. Navíc mne by se hodne nelibil ten internatni systém.
Nevim no :think:, ja mam taky kluka na gymplu, uz v septime, pristi rok maturuje a sel z 5.tridy, ale tyhle skoly me nejak vůbec nenapadly brat do úvahy.
A to bychom ty peníze měli.
Vybrali jsme slusny statni gympl a tam je (a doufam, ze se taky dostane na slusnou statni vysokou, neb o soukromych VS mam sve mineni - ale o tom to tady neni).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8525
22.4.14 14:30
@Misulka33 píše:
Jediná výhoda ze kroužky jsou,,v ceně"

A to se vyplatí. :pankac: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12100
22.4.14 14:47

Pokud vím, tak ta škola je beznadějně plná (aspoň základka určitě, u gymplu si tak jistá nejsem). Možná nejdřív zjistěte toto a až potom se rozhodujte o něčem dalším, můžete si ušetřit dost debat a nejistoty. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
22.4.14 17:38

Tuhle školu znám a kdyby jsem byla v jeho věku, tak bych tam chtěla taky. I když to školné :roll:, ale na cesko-anglickém gymplu v Praze se plati 39 000 Kč. Ale asi bych tam dítě dala, naučí se tam dobře jazyky.
A jen tak pro zakladatelku, prihlasky se tam davaji do konce listopadi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
531
22.4.14 18:53

@PetraJ

Jo to teda :mrgreen:

Jinak pro zakladatelku, stipendium neni pro,,normální" smrtelníky. Je pro děti bez domova, hodne nadané, sociálně slabé, atp. Já to měla třeba protože máme neůplnou rodinu. Nemám tátu. Tak to vyšlo.

Škola vyniká akorát svým jménem, tudíž z ní jsou potom lepší možnosti např. v zahraničí nebo i u nás na VŠ. Jinak opravdu nic extra.
Ano, výlety mají hlavu a patu a ve většině případech jsou naučné, muže tam navštěvovat nejrůznější kroužky v rámci výuky ( šerm, jezdectví, atletika, gymnastika, golf atd)
A kantoři ho opravdu nenechají propadnout. Vždy se to nějak,,udělá"

Na škole a v prostorách internátu jsou mezi studenty celkem na denním pořádku drogy, s tím musíš počítat, protože 90% dětí jsou promineti, děti podnikatelů, cizinců a politiků a předhání se kdo je lepší

To je asi všechno ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati