Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Včera jsem zjistila, že klukovi nejde přetáhnout předkožka. Ani o kousek. Přitom ještě před půlrokem to šlo bez problémů (byl na sedmi leté prohlídce a doktorka to kontrolovala).
Co se stalo, že mu to najednou nejde? Musí teď na obřízku? Jinak ho to nebolí, a žádné problémy nemá. Příští týden zajdu asi určitě za doktorkou, ale děsně se stydí, tak nevím jestli není lepší rovnou nějaký ten zákrok?
@Allhambra že by to z ničeho nic nešlo ze dne na den?
nějaké divoké
každopádně jestli mu to nejde úplně, tak ho obřízka asi nemine ![]()
Já bych ho nechala být… pokud nemá žádné problémy, tak bych žádný zákrok rozhodně nepovolila.
@martina.se píše:
@Allhambra že by to z ničeho nic nešlo ze dne na den?nějaké divoké
každopádně jestli mu to nejde úplně, tak ho obřízka asi nemine
Ze dne na den asi ne. Přišel už mi velký, abych ho hlídala jestli si pinďu umyl. Vždycky jsem mu to jen připomněla, aby nezapomněl, ale asi se na to vykašlal. Když jsem se ho ptala jestli si to přetahoval, tak se jen červenal a mlčel.
@AnastazieB píše:
Já bych ho nechala být… pokud nemá žádné problémy, tak bych žádný zákrok rozhodně nepovolila.
Já se právě bojím, jestli když už to jednou šlo, jestli je nějaká šance, že to samo zase půjde. Nerada bych mu zkazila sexuální život, protože jsem se to rozhodla neřešit.
@Allhambra píše:áha.. to já tedy vizuelně taky nekontroluju, ale ptam se
Ze dne na den asi neZe dne na den asi ne. Přišel už mi velký, abych ho hlídala jestli si pinďu umyl. Vždycky jsem mu to jen připomněla, aby nezapomněl, ale asi se na to vykašlal. Když jsem se ho ptala jestli si to přetahoval, tak se jen červenal a mlčel.
@AnastazieB píše:
když se mu to zúží natolik, že mu to nejde ani kousek, tak třeba řešit. Pak se mu to po ránu postaví, někde natrhne a bude mít po srandě
![]()
@Allhambra píše:řešit.. a zavčasu. kdybys napsala, že to má přilepené, taky řeknu, že času dost.. ale když se mu to takhle zúží, může mít problém se záněty (nedokáže se pod tím umýt), může mít problém při erekci atd..
Já se právě bojím, jestli když už to jednou šlo, jestli je nějaká šance, že to samo zase půjde. Nerada bych mu zkazila sexuální život, protože jsem se to rozhodla neřešit.
A on nepřetahuje při koupání? Ze dne na den, to je divný. Možná bych mu řekla ať to ve vaně zkouší, dala nějaký olejicek. Nechat to na něm nebo tatinkovi
@martina.se píše: áha.. to já tedy vizuelně taky nekontroluju, ale ptam semožná pomocí mastičky, že se povede to roztáhnout
těžko říct
Právě, taky mi přišel dost velký na to, abych na něj koukala jak to přetahuje a že kdyby byl problém řekne, na některý věci nejsou ty chlapi starý nikdy dost ![]()
Nechápu jak to mohl srůst nebo co se stalo, ani nevím jestli ho dostanu k doktorovi, za žádnou cenu nikam nechce.
@Allhambra píše:
Právě, taky mi přišel dost velký na to, abych na něj koukala jak to přetahuje a že kdyby byl problém řekne, na některý věci nejsou ty chlapi starý nikdy dostNechápu jak to mohl srůst nebo co se stalo, ani nevím jestli ho dostanu k doktorovi, za žádnou cenu nikam nechce.
jako třeba ho tam dostat, ať se stydí nebo ne. 7mi letého bych se prostě neptala
zanedbal tu péči, třeba nést následky. Já kluka taky fakt nekontroluju, ale prostě se zeptam, jestli mu to šlo a on mi všechno vyžvaní ![]()
Jo teď to čtu, že jsi mu to jen připomínala. Já bych to buď zkoušela s nějakou mastickou
@Mava píše:
A on nepřetahuje při koupání? Ze dne na den, to je divný. Možná bych mu řekla ať to ve vaně zkouší, dala nějaký olejicek. Nechat to na něm nebo tatinkovi
Jak jsem psala výše, ze dne na den to asi nebylo. Přišel už mi velký abych nad ním stála když si ho přetahuje, a asi se na to vyprdnul i když jsme mu to připomínala.
Tatínka bohužel nevedeme.
Bude to muset zkoušet sám, a asi při tom nad ním budu stát, aby to vůbec zkusil pořádně.
@martina.se píše:
jako třeba ho tam dostat, ať se stydí nebo ne. 7mi letého bych se prostě neptalazanedbal tu péči, třeba nést následky. Já kluka taky fakt nekontroluju, ale prostě se zeptam, jestli mu to šlo a on mi všechno vyžvaní
Nejspíš nebude zbytí, jak píšeš. Já se ho neptala je připomínala když byl ve vaně, nějak jsem čekala, že kdyby něco tak přijde. Se drobnou bolístkou přiběhne hned, ale toto si nechal pro sebe.