Na dceru zaútočilo prase

rozmary
28.3.14 08:30

Na dceru zaútočilo prase

Ahoj, včera jsem byla s holkama na návštěvě u dědy na chaloupce, má tam veškeré zvířectvo. Mimo jiné taky dvě zakrslé prasata, už jim bude rok, holky jsou s nima od mala, prasata normálně běhají po dvoře. Včera z ničeho nic to větší, tak 80kg pořád běhalo za starší holkou a očuchávalo jí, když už před ním ze srandy utíkala, rozběhlo se za ní a normálně jí hryzlo do nohy, nevím jak by to dopadlo kdyby jsme nezakročili, bylo pěkně rozjeté. Má jen porejpanou nohu od zubů, ale pořád mi nejde do hlavy důvod, proč to udělalo, holka ho nijak neprovokovala, jen si ho pohladila. Máte někdo podobnou zkušenost? Jediné co mě napadlo žárlivost :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5768
28.3.14 08:33

Já nevim, ale třeba pro to prase byla provokace to, že před ním „ze srandy“ utíkala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
28.3.14 08:34

@rozmary
No to ze vy to vyhodnotite, ze holka nic nerobila, neznamena ze orase to nemoze vyhodnotit inak.. :nevim:
Ale je to masakr..tu nohu ma do krvi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225

Z knížky vím, že hladové prase je schopné zaútočit na člověka. Jinak nevím. To prase je domácí mazlíček, že máš podezření na žárlivost? :)

Příspěvek upraven 28.03.14 v 08:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230

@rozmary a nebylo to ze hry? To máš jak psi, když s nimi hraješ hoňku, taky tě čapnou za nohu :nevim: má zkušenost praví, že mezi zvířaty se neběhá ani neječí :) jsou to zvířata a člověk nikdy neví, co udělají. Zvláš děti jsou ohrožené, jsou totiž chaotické.
Já už se lekla, že vás sejmul divočák 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
28.3.14 08:35

Já se ve zvířectvu moc :-O nevyznam, ale spíš bych řešila to, jestli s dc :think: erou nejít k lékaři. Nemůže něco chytit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
28.3.14 08:36

No, dám Ti takový odkaz :? :
http://stripky.nase-koreny.cz/…sezrano.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765

Mně se zdá, že prasata se prostě snaží všechno ochutnat. :) Viděla jsem dokument o lidech, kteří prasata chovají v bytě jako domácí mazlíčky a jedna z majitelek měla od prasátka ukouslé dva prsty (a prý pokousání nebylo nic neobvyklého ani u ostatních majitelů). Takže bych řekla že prase není pro malé dítě úplně vhodný společník, ať už má ke kousání jakékoliv pohnutky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765

Mně se zdá, že prasata se prostě snaží všechno ochutnat. :) Viděla jsem dokument o lidech, kteří prasata chovají v bytě jako domácí mazlíčky a jedna z majitelek měla od prasátka ukouslé dva prsty (a prý pokousání nebylo nic neobvyklého ani u ostatních majitelů). Takže bych řekla, že prase není pro malé dítě úplně vhodný společník, ať už má ke kousání jakékoliv pohnutky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
28.3.14 08:37
@Ukulina píše:
Z knížky vím, že hladové prase je schopné zaútočit na člověka. Jinak nevím. To prase je domácí mazlíček, že máš podezření na žárlivost? :)Příspěvek upraven 28.03.14 v 08:35

Jojo, je to mazel od malička.

• Citovat
  • Upravit
6909
28.3.14 08:39

Možná spojení dvou věcí, hladové prase a její útěk před ním. Jsou zvířata, před kterýma se nemá utíkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6870
28.3.14 08:40
@Len-til-kah píše:
No, dám Ti takový odkaz :? :
http://stripky.nase-koreny.cz/…sezrano.html

hukot 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
28.3.14 08:41
@Hadí ocásek píše:
Já nevim, ale třeba pro to prase byla provokace to, že před ním „ze srandy“ utíkala…

Ono si nás normálně moc nevšímá, příjde, přívítá se, chce podrbat a jde se pást. Ale od holky se včera ani nehlo, kam šla, prase pořád za ní, rypák zabořemý do kalhot, pořád něco čuchalo, když už jí to začlo vadit popoběhla a ono za ní a hryz.

• Citovat
  • Upravit
rozmary
28.3.14 08:42
@katulka.k píše:
Já se ve zvířectvu moc :-O nevyznam, ale spíš bych řešila to, jestli s dc :think: erou nejít k lékaři. Nemůže něco chytit?
@miisenka píše:
@rozmary
No to ze vy to vyhodnotite, ze holka nic nerobila, neznamena ze orase to nemoze vyhodnotit inak.. :nevim:
Ale je to masakr..tu nohu ma do krvi?

Měla to do krve, hned jsem jí to vyčistila, namazala a dnes už má jen pořádnou modřinu, ale nebyl to pěkný pohled.

• Citovat
  • Upravit
6230
28.3.14 08:44

@Len-til-kah proboha, to je strašné! Nedokázala jsem to ani celé dočíst, je mi z toho úplně zle.

@rozmary po přečtení několika článků z pdkazu Lentilky bych děti k prasatům teda už nepustila 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí