Školní úraz - botasky

26
23.3.14 17:12

školní úraz - botasky

Dcera třeťačka měla ve škole minulý týden úraz na schodech(zlomená pravá ruka), kde ji spolužák přišlápl tkaničku, ale to už jsem řešila na jiném serveru, takže vím co a jak. Problém je v tom, že dcera měla ve škole na přezutí normální botasky a škola teď tvrdí, že možná vůbec nedostaneme odškodnění. Na jiném serveru většina lidí psala, že by to nemělo hrát žádnou roli, což jsem si myslela původně také, ani mě to nenapadlo. Ve školním řádu jsou bohužel botasky, tenisky zakázané, ale za 3/4 roku nikdo neřekl, že to nosit nesmí. Pouze snad jednou měla učitelka nějaké řeči a obavu, aby podešev nebarvila podlahy nebo uklízečka strach, jestli je dcera přezutá, ale jinak nic. Jak je to u vás na školách? Nebo řešili jste něco podobného, že by byl problém s odškodněním kvůli botám?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
23.3.14 17:15

Neznalost zákona neomlouvá, ne? Měla nevhodnou obuv, měla :nevim: Ale zkušenost nemám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
23.3.14 17:16

Jestli je to ve školním řádu, tak to ani nikdo říkat nemusel. Ten si máte vy přečíst a případně se vyrovnat s riziky. Takže by mě opravdu překvapilo, kdybyste nějaké odškodné dostali, pokud je taková obuv ve škole zakázaná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
23.3.14 17:18

O tom, zda bude vyplacené pojistné nerozhoduje škola, ale pojištovna a ta se chytá každého stébílka, jen aby nemusela platit, takže pokud dcera měla nevhodnou obuv, zřejmě opravdu nic nedostanete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
23.3.14 17:19

Jinak ale teda celej den v botaskách, to musí bejt holka pěkně zpařená :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
23.3.14 17:21

@renatua Obávám se, že s tím nic nenaděláte. Nevím jak na jiných školách, ale u nás mají děti vždycky na začátku šk. roku seznámení se se školním řádem a rodiče to podepisují. Navíc je i vyvěšený na www stránkách školy, takže ho mám prostudovaný. Plné boty s tkaničkami nejsou vhodnou přezůvkou ať už z bezpečnostních, tak i z hygienických důvodů. Obávám se, že odškodnění nedostanete.
A jinak trošičku mimo… Nechápu, jak někdo může nechat malé dítě minimálně 6 hodin denně nechat pařit v botaskách. Vždyť to tu nohu děsně ničí. Navíc by ti mohla malá jednou „poděkovat“ kvůli plísním…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
23.3.14 17:22

Takže to je napsáno v řádu, ale nikdo jí za porušování nezdrbal, takže je vlastně vina na straně školy? :think:

Já nevím. Za mých mladých čas bych dostala lepáka, že jsem se nepřezula a můžu si za to jedině já sama. A nějaké odškodnění by se neřešilo.

Zkuste se soudit. To je teď taky moderní :palec:

Příspěvek upraven 23.03.14 v 17:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
23.3.14 17:23

A o koho chceš odškodné? Od rodičů toho kluka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
23.3.14 17:24

Mě hlavně překvapuje, že někdo místo toho, aby byl rád, že dcera nespadla na hlavu a nezlomila si vaz, tak řeší jak vytřískat pár korun a ještě je naštvanej, když zjistí, že se mu to nejspíš nepodaří.
Kolik dává pojišťovna za zlomenou ruku, že by to pro někoho fakt stálo za to?

@tamata :lol: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
23.3.14 17:25
@Fjodorka píše:

to snad ne. Chudák kluk ji přišlápl tkaničku od boty, kterou neměla co mít na noze a ještě to zacvaká :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
@Fjodorka píše:

To jsem nikdy neslyšela, a ani nemá důvod po nich něco chtít, kdyby měla malá bačkory nic by jí spolužák nepřišlápnul

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967

@Lively třeba by pak za ty peníze dostala dcera vhodné přezuvky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
23.3.14 17:26
@Fjodorka píše:

od pojišťovny, zlomená ruka, děti by měly být ve škole pojištěné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
23.3.14 17:26
@Lette píše:
@Lively třeba by pak za ty peníze dostala dcera vhodné přezuvky

Takže se tu bavíme o 500Kč? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit