Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Emilie
To znám
Ještě v posledním roce VŠ jsem začala učit na jedné elektro průmyslovce, kde mě každý den školník téměř krákal za vlasy, že jsem se nepřezula
První den jsem se fakt musela zout a jít s ním k zástupci, aby mu potvrdil, že nejsem ukecaná studentka, ale učitelka
Trvalo pomalu první čtvrtletí, než si zapamatoval, že tam učím.
@Lively píše:
Mě hlavně překvapuje, že někdo místo toho, aby byl rád, že dcera nespadla na hlavu a nezlomila si vaz, tak řeší jak vytřískat pár korun a ještě je naštvanej, když zjistí, že se mu to nejspíš nepodaří.
Kolik dává pojišťovna za zlomenou ruku, že by to pro někoho fakt stálo za to?@tamata![]()
Souhlas. To je jako u nás na hřišti, když jsem přišla, za chvíli policie, tak jsem se lekla a pak zjistila, že prý nějaké dítko uklouzlo a rozbilo si pusu, že to hned rodiče nahlásili jako vinu provozovatele. Kdyby stáli u dětí a nekafrali, tak se to nestalo. U nás většinou rodiče někde v hloučku kafrají a děti si dělají, co chtějí, nechápu. Nic se neulomilo, jen uklouzlo. Chápu zrezivění, ulomení něčeho a tak. Takhle bych si nafackovala sobě.
@Crystal87
U nás jsou zakázány odjakživa. Je to jednak kvůli bezpečnosti, aby se přecházelo právě těmto situacím, druhak také kvůli tomu, že těžko poznáš, jestli v těch botách díte přišlo zvenku, nebo jsou to opravdu přezůvky. U nás děti nemůžou mít ani crocsy a ty jejich příšerné gumové napodobeniny, v tom padají ty menší pořád.
@donaga
Jojo, píše se to do sekce „zapomínání“, takže klasika do notýsku, popř. do zvláštního sešitu ve třídě. Ale učím na 1. stupni, kolegyně na druhém už to tak moc neřeší.
@Crystal87 píše:
Od kdy jsou botasky zakázané? když jsem chodila na základku já tak je nosili všichni a nikdo s tím problém neměl. Pokud ale dcera měla rozvázané tkaničky tak její blbost, chce být in, ale pak at se nediví že jí kde kdo přišlápne![]()
Od toho okamžiku, co to příslušná škola napíše do školního řádu ![]()
@Danitschka píše:
@Crystal87
U nás jsou zakázány odjakživa. Je to jednak kvůli bezpečnosti, aby se přecházelo právě těmto situacím, druhak také kvůli tomu, že těžko poznáš, jestli v těch botách díte přišlo zvenku, nebo jsou to opravdu přezůvky. U nás děti nemůžou mít ani crocsy a ty jejich příšerné gumové napodobeniny, v tom padají ty menší pořád.
Fakt? Už je to teda pár let co jsem chodila na ZŠ takže už budu asi sto let za opicema no:)Ale syn půjde do první třídy a obuv bude docela problém. Zatím to vypadá na sandálky ale uvidíme jestli neobjevíme něco jiného…
@j.a.n.i1 píše:
Od toho okamžiku, co to příslušná škola napíše do školního řádu
Tak aspon vím co jako první v září číst
![]()
@donaga píše:
A dostane dítě nějakou poznámku, aby rodiče věděli, že nemělo přezuvky? Jinak by to byl celkem dobrý způsob, jak nosit co chci, prostě budu tvrdit, že jsem si zapoměla přezuvky
No, zas pokud si je zapomeneš za měsíc potřetí, tak tě 100% už učitelka nechá chodit v ponožkách, aby sis to zapamatovala ![]()
@Antonie Bolavá píše:
@ynax ty to znáš toho druhého serveru? No zavázané je asi neměla, to by jí neměl co přišlápnout
Teda nevím jak ostatní, ale mě by ani nenapadlo dát dítěti místo přezůvek normální botasky.
Za prvé proto, že je to nehygienické a celý den v přezůvkách musí být fakt supr příjemné a za druhé to snad nikdy ani povoleno nebylo nebo snad ano?
Na to si ani nemusím číst školní řád, aby mi došlo, že to není vhodná obuv do školy. ![]()
@Crystal87 píše:
Tak aspon vím co jako první v září číst![]()
![]()
![]()
Tak, tak… aby člověk alespoň případně věděl co porušuje
a jinak jsem tedy ze školy už hodně dlouho, ale co si pamatuju, tak jsme je měli zakázané taky, to jak moc se to dodržovalo už je věc druhá… ono je to stejně hlavně kvůli případným úrazům, nebyl dodržen školní řád = nejedná se o odpovědnost školy, děkujeme, nashledanou…
@lovesmile píše:
Na to si ani nemusím číst školní řád, aby mi došlo, že to není vhodná obuv do školy.
Tak u botasek ne, ale jsou i školy, které mají zakázané sandály a to já třeba za vhodnou obuv považuju.
Tak do třetí třídy jsou to zlatíčka, pak se to zhoršuje rok od roku, vygraduje to v sedmičce a od osmičky jim zas o něco začíná jít, tak zklidní
ale pochopitelně je to kus od kusu a rodina od rodiny ![]()
@Crystal87 Ty určitě na něco speciálního přijdeš, na školní obutí jsi expertka. ![]()
@Crystal87
U nás máme takový požadavek, že obuv musí mít pevnou patu, takže kontroluju i ty sandály
Ale pár dětí má výjimku, třeba kvůli ortopedické vadě. V tom případě musí mít potvrzení od doktora a rodiče musí podepsat nějaký souhlas, že jsou si vědomi zvýšeného rizika úrazů…