Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím Vás ![]()
Jdu k Vám pro radu. Mám bráchu, chodí do první třídy, učila jsem ho, ted jsem na rizikovém těhotenství, a ve škole nikdy nic takového nedělal. Jen přijde domu hned začne naši mámu hladit a říkat jak jí miluje, že je to jeho láska, začne šišlat. Kdyby to řekl jednou, ale on to opakuje furt dokola, mamka už je z toho na mrtvici. Někdy i když ho vedu ze školy tak začne říkat : Miluju maminku, maminka je moje láska…
Už nevíme jak mu vysvětlit, že se tohle nedělá.
Myslíte, že je to jen nějaké období a nebo vyhledat nějakou odbornou pomoc?
Moc Vám děkuji a přeji krásný večer ![]()
Asi ji ma rad ![]()
To je snad hezke ne?
Nebo chces aby rikal,,nesnasim maminku"? ![]()
Je proste citlivy no ![]()
Proč pomoc? Mě to přijde hezky at je máma ráda. Když se jinak chová normálně
Starsi se takto prastene chova taky, ale je to i kvuli nasi mladsi dvoulete
.Hlavne to sislani a hrani si na blbínka me rozciluje ![]()
Co se nedělá?
Milovat maminku? Jako honit kluka k odborníkovi kvůli tomu, že má rád svou mámu ![]()
Když se od ní nehne, a furt jí opakuje Maminku miluju… mám ještě ségru tý jsou 4 a nedělá to… berete to teda tak že ona jí ráda nemá?
@wildcherry Asi to tak bude… nenechá si to ani vysvětlit… když jsem s ním o tom mluvila tak mi řekl že to chápe a že teda přestane šišlat a přehánět to s tím,,milování,, a pak vidí mámu a přijde mi tak rozumově na 3 roky
A neděje se něco ve škole, že hledá oporu doma? Jinak bych ho určitě netahala k odborníkům, maximálně bych mu řekla, že je velký kluk, ať nešišle a říká mi to normálně…
@Xverunka Ve škole nejsem od listopadu, ale tam se fakt chová úplně normálně, mě a tátovi taky řekne že nás miluje ale řekne to normálně a jednou ne jako mámě… už jsme s ním o tom mluvili snad všichni
@Kaculina2 píše:
Zdravím Vás
Jdu k Vám pro radu. Mám bráchu, chodí do první třídy, učila jsem ho, ted jsem na rizikovém těhotenství, a ve škole nikdy nic takového nedělal. Jen přijde domu hned začne naši mámu hladit a říkat jak jí miluje, že je to jeho láska, začne šišlat. Kdyby to řekl jednou, ale on to opakuje furt dokola, mamka už je z toho na mrtvici. Někdy i když ho vedu ze školy tak začne říkat : Miluju maminku, maminka je moje láska…
Už nevíme jak mu vysvětlit, že se tohle nedělá.
Myslíte, že je to jen nějaké období a nebo vyhledat nějakou odbornou pomoc?
Moc Vám děkuji a přeji krásný večer
Ne, to určitě. ale každej je nějak citovej a každý dává najevo svou lásku nějak - někdo dárkama, někdo službama, slovem, pohlazením… Tvůj brácha je prostě citovější a dává to najevo slovně.
MMj, mně můj syn taky denně opakuje, že mě miluje a je mu devět. Užívám si to, za chvíli bude milovat nějakou jinou ![]()
@Kaculina2 Manžel mi říká každý den, že mě má rád. Přijde mi to normální. ![]()
Spíš mi přijde divné říkat dítěti, že se to „nedělá“. Mluvit o svých pocitech (a citech) mi přijde normální. Chápu, že to šišlání je blbé, ale myslím, že tím spíš dává najevo nějaký svůj pocit nejistoty.