Přehnaně citlivé dítě

648
21.3.14 20:10

Přehnaně citlivé dítě

Zdravím Vás :-)
Jdu k Vám pro radu. Mám bráchu, chodí do první třídy, učila jsem ho, ted jsem na rizikovém těhotenství, a ve škole nikdy nic takového nedělal. Jen přijde domu hned začne naši mámu hladit a říkat jak jí miluje, že je to jeho láska, začne šišlat. Kdyby to řekl jednou, ale on to opakuje furt dokola, mamka už je z toho na mrtvici. Někdy i když ho vedu ze školy tak začne říkat : Miluju maminku, maminka je moje láska…
Už nevíme jak mu vysvětlit, že se tohle nedělá.
Myslíte, že je to jen nějaké období a nebo vyhledat nějakou odbornou pomoc?
Moc Vám děkuji a přeji krásný večer :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15575
21.3.14 20:14

Asi ji ma rad :nevim:
To je snad hezke ne? :think: Nebo chces aby rikal,,nesnasim maminku"? :think:
Je proste citlivy no :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1104
21.3.14 20:14

Proč pomoc? Mě to přijde hezky at je máma ráda. Když se jinak chová normálně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
21.3.14 20:15

Starsi se takto prastene chova taky, ale je to i kvuli nasi mladsi dvoulete :roll:.Hlavne to sislani a hrani si na blbínka me rozciluje :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85381
21.3.14 20:15

@Kaculina2 jak zacne sislat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
21.3.14 20:16

@kaja00 @lynč jestli je to jak u nas, tak je to jen herectvi a chovani se jak trdlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3966
21.3.14 20:16

Co se nedělá? 8o Milovat maminku? Jako honit kluka k odborníkovi kvůli tomu, že má rád svou mámu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
21.3.14 20:23

Když se od ní nehne, a furt jí opakuje Maminku miluju… mám ještě ségru tý jsou 4 a nedělá to… berete to teda tak že ona jí ráda nemá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
21.3.14 20:25

@wildcherry Asi to tak bude… nenechá si to ani vysvětlit… když jsem s ním o tom mluvila tak mi řekl že to chápe a že teda přestane šišlat a přehánět to s tím,,milování,, a pak vidí mámu a přijde mi tak rozumově na 3 roky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
21.3.14 20:25

A neděje se něco ve škole, že hledá oporu doma? Jinak bych ho určitě netahala k odborníkům, maximálně bych mu řekla, že je velký kluk, ať nešišle a říká mi to normálně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
21.3.14 20:27

@Xverunka Ve škole nejsem od listopadu, ale tam se fakt chová úplně normálně, mě a tátovi taky řekne že nás miluje ale řekne to normálně a jednou ne jako mámě… už jsme s ním o tom mluvili snad všichni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2677
@Kaculina2 píše:
Zdravím Vás :-)
Jdu k Vám pro radu. Mám bráchu, chodí do první třídy, učila jsem ho, ted jsem na rizikovém těhotenství, a ve škole nikdy nic takového nedělal. Jen přijde domu hned začne naši mámu hladit a říkat jak jí miluje, že je to jeho láska, začne šišlat. Kdyby to řekl jednou, ale on to opakuje furt dokola, mamka už je z toho na mrtvici. Někdy i když ho vedu ze školy tak začne říkat : Miluju maminku, maminka je moje láska…
Už nevíme jak mu vysvětlit, že se tohle nedělá.
Myslíte, že je to jen nějaké období a nebo vyhledat nějakou odbornou pomoc?
Moc Vám děkuji a přeji krásný večer :-)
:zed: :zed: :zed: :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85381

Taky me napadlo, jestli se mu neco nedeje ve skole…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
21.3.14 20:28

Ne, to určitě. ale každej je nějak citovej a každý dává najevo svou lásku nějak - někdo dárkama, někdo službama, slovem, pohlazením… Tvůj brácha je prostě citovější a dává to najevo slovně.
MMj, mně můj syn taky denně opakuje, že mě miluje a je mu devět. Užívám si to, za chvíli bude milovat nějakou jinou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
21.3.14 20:28

@Kaculina2 Manžel mi říká každý den, že mě má rád. Přijde mi to normální. :nevim:
Spíš mi přijde divné říkat dítěti, že se to „nedělá“. Mluvit o svých pocitech (a citech) mi přijde normální. Chápu, že to šišlání je blbé, ale myslím, že tím spíš dává najevo nějaký svůj pocit nejistoty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí