Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Angua Řekne mu že ona jeho taky a at přestane šišlat a řekne to normálně… ale jako by jí neslyšel a zašišlá to znova
@rachele Jak je máma doma tak prostě nikam nejde… ani k babičce už nejezdí když máma nejede… Takovéhle chování měl i když se narodila ségra ale tak to byl ještě maličký…šišlal a slintal, tak to není nic divného…ted si nemyslím, že se stalo něco kvůli čemu by to měl dělat… když je s ostatníma tak se chová normálně, ale jak je tam máma tak se chová opravdu jak tříleté dítě
@Kaculina2 mě tak napadlo, jestli by třeba nebylo efektivnější, kdyby si trošičku zapřeháněla a začala ho strašně moc mačkat a třeba taky šišlat (podle mě o nic nejde, když jinak mluvit umí a je to jenom doma - syn taky zkouší napodobovat jiné děti, včetně špatné výslovnosti) a říkat mu to tak jako afektovaněji. Jestli on právě nepotřebuje od maminky nějaký takový druh potvrzení - nejen čistě slovní nebo jak to říct. Proto si i myslím, že se nechce od mamky hnout - cítí možná nějakou nejistotu z její strany - ve vztahu k ní. Jenom myšlenka ![]()
@Kaculina2 píše:
Já nevím teda… mě to normální nepřijde… Je to vyloženě protivné… chová se jako,,postižený,, když to tak řeknu… Když pro něj přijdou kluci at jde jezdit na kole, ale on nepůjde protože maminka už je doma a on jí raději bude sedět na klíně a šišlat… Bylo to hezký tak prvních pár dní co to začal dělat ted už na tom nic hezkého není
Hele a neměli byjste vyhledat pomoc ty a maminka???
Proboha řešit tu něco takového je fakt už nad moje chápání. Kluk jednoduše miluje maminku, je citlivější a vy z něj uděláte blba.
Chyba asi nebude v něm!!! ![]()
@Kaculina2 nečetla jsem diskuzi…možná pomůže to neřešit
čím víc se někdy na něco upíná pozornost a neustále se o tom nějak diskutuje, promlouvá, přemlouvá, zakazuje…o to víc pozornosti to dítě získává a tím spíš se znova a znova tak bude chovat. Takže osobně bych na takové projevy reagovala neutrálně..jako prostě „fajn, taky tě mám ráda“…a změnit téma a víc času se synem trávit. On se někdy z komára stane ne velbloud ale slon
![]()
@Angua Zkusíme… nejdřív to šlo, když jí to,,zašišlal,, a letěl ven ale ted se od ní opravdu nehne, máma je z toho unavená jak na ní furt visí a je to horší a horší
Cítím z toho, že si malej potvrzuje tu lásku u mamky, není si s ní jistej, pro to takovéhle chování. Já nevím, přijde mi ujetý s tímhle jít k psychologovi. Za prvé to určitě přejde ( můj syn prošel něčím podobným ) a za druhé vy by ste se ho měli snažit pochopit a ne mu zakazovat říkat mámě, že jí má rád. Jestli se k němu chováte tak, jak tady o něm píšeš, tak asi v budoucnu toho psychologa ale potřebovat bude.
@zolycka
víc času už spolu trávit nemůžou
už ani nespí u sebe ale u mamky
@Lonynka píše:
Cítím z toho, že si malej potvrzuje tu lásku u mamky, není si s ní jistej, pro to takovéhle chování. Já nevím, přijde mi ujetý s tímhle jít k psychologovi. Za prvé to určitě přejde ( můj syn prošel něčím podobným ) a za druhé vy by ste se ho měli snažit pochopit a ne mu zakazovat říkat mámě, že jí má rád. Jestli se k němu chováte tak, jak tady o něm píšeš, tak asi v budoucnu toho psychologa ale potřebovat bude.
naprosto souhlasím ![]()
@Kaculina2 Hm blbý je, že když je mamka doma, tak nikam nechce jít.
Těžko radit. Pokud by mi to dítě říkalo, byla bych ráda a řekla bych mu to samé. Šišlání by mi u tak velkého kluka vadilo + taková ta závislost na mě, ale to co říká, bych brala jako hezký projev lásky. Jestli vám to opravdu vadí a máte pochybnosti, zkuste se zeptat doktorky, ona na to má školu a bude vědět, zda je to OK nebo je potřeba to řešit.
@Lonynka Chováme se k němu úplně normálně…samozřejmě že to před ním neřešíme… proto jsem sem psala, aby mi kdyžtak někdo napsal že je to jen nějaké období…mě jen přijde divné, že to začal dělat ze dne na den…z ničeho nic…šel do školy odpoledne přišel začal šišlat a pomalu se vrhat mámě pod triko
@Kaculina2 píše:
@wildcherry Asi to tak bude… nenechá si to ani vysvětlit… když jsem s ním o tom mluvila tak mi řekl že to chápe a že teda přestane šišlat a přehánět to s tím,,milování,, a pak vidí mámu a přijde mi tak rozumově na 3 roky
ano ano, zmena chovani o nekolik let mene.To moje kvitko se i po me plazi, pohoupe mi prsama a rekne ze chce plsicko a mičko. Ale jsou to jen obcasne chvile, jinak je normalni(teda, no
).A to sislani hruza, zapomene se i v obchode a,,mami koki, mami žužu a lohlicek, kobliŠek atd. Proste to jen hraje. Kolikrat ji napadne si do henicku, lahvicky segry dat caj, jit za mnou a knourat jak miminko, delat egee ege, goj goj a hrany plac ditete.Tak moc chce asi vypadat hak nase mala, mit tu pozornost. Jenomze na to je velka, ji se dostavala stejne, ale nemuzu se 7letkou(a vyzaduje to)delat paci paci, tak jedou pani, sislat atd(ze srandy ano, proc ne).A kdo si mysli, ze je to pekny, neni, je to priserny, protoze mi chybi to, ze prijde 7leta holcicka, v klidu pohladi po tvari a normalnim tonem rekne,,mami mam te rada,,
.Misto toho na me skoci jak buldozer prerostle jakoze batole a pisklavym hlasem,,mamiiii moje haaasko(lasko),mam te lada,, a dotoho hopsani a mrceni kojence s palcem v puse
.Chapu proc to dela, presne mluvi a vyslovuje, chova se jako nase mensi
.A pritom je taaaak uzasna, nemusi to delat a vi to
!!!
@Kaculina2 píše:
@zolyckavíc času už spolu trávit nemůžou
už ani nespí u sebe ale u mamky
A aktivně? Nebo kolem ní krouží a ona si dělá svoje? Nechci, aby to vynělo blbě, ale moje zkušenost - je v tom rozdíl.
Těžko říct, co se mu honí hlavou. Třeba by se někomu rozpovídal. Kolikrát to může být z pohledu dospělého nějaká pitomost.
A co ta malá ségra, nežárlí na ní? Hele na rovinu, pokud je tam problém, tak si troufám říct, že v rodině, ne v klukovi. Tak se objednejte k psychologovi ať vám poradí, jak se k takovému dítěti správně chovat a ono to odezní ![]()
@Kaculina2 píše:
@blumen Mluvila jsem i s jeho učitelkou a žádný problém ve škole nemá… je to malá školička a kdyby byla nějaká šikana nebo něco tak tam se to neutají…
u nas absolutne taky neni problem ve skole, taky se tam chova normalne.mame sice s ni jiny problem, ale toto je u nas hlavne herectvi.Ale naprosto chapu holky, ze to nechapou. Nemit to doma, reknu to stejny.