Přehnaně citlivé dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
648
21.3.14 21:08

@wildcherry Přesně tohle dělá brácha akorát ne v krámu… A je to protivný a může si každý říkat co chce… Tak vy máte miminko zřejmě… naší Dianě už bude 5 a někdy se chová líp jak on… Ještě mě napadlo, jestli to nedělá kvůli mému těhotenství… že si třeba uvědomuje, že brzy budu mít miminko a všichni budou lítat kolem malé…sice s nima nebydlím ale stejně…už mě nenapadá jiný důvod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
21.3.14 21:09
@Kaculina2 píše:
@rachele Jak je máma doma tak prostě nikam nejde… ani k babičce už nejezdí když máma nejede… Takovéhle chování měl i když se narodila ségra ale tak to byl ještě maličký…šišlal a slintal, tak to není nic divného…ted si nemyslím, že se stalo něco kvůli čemu by to měl dělat… když je s ostatníma tak se chová normálně, ale jak je tam máma tak se chová opravdu jak tříleté dítě

tak u nas to dela kdekoli a na babicky, dedy, tatku..bere to jako hru :cert:.Neni to vtipny, hlavne kdyz ji neco vysvetluji a pak zacne,,maminka haji, čabdy čandy?,,. :lol: holky to mi verte, je to hra o nervy :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2841
21.3.14 21:12

Mám v rodině synovce, a on visí na tátovi a šišlá na něj a válí se po něm a občas mu něco řekneme, ale pak se stejně tomu smějeme že mu prostě hrabe. Ale že by byl z toho někdo na mrtvici, to fakt ne. Takže ono taky záleží na přístupu dospělých. Bych to prostě přihlížela a ono to odezní, a už vůbec bych neuvažovala o odborné pomoci, to fakt ne. Ještě z toho bude mít trauma, a ve finále aby pak maminka neplakala, že se na ni syn ani nepodívá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
21.3.14 21:12

@Kaculina2 můj starší syn (4 roky) je děsná cíťa a několikrát za den nám s manželem opakuje, jak nás má rád, miluje, je i tulivý, má to tak od malinka a my si to užíváme, věčně nám to říkat nebude ;) Pravda teda u toho nešišlá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
21.3.14 21:13

@wildcherry Já bych to taky asi nechápala, kdybych to neviděla každý den… u nás jen na maminku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
21.3.14 21:15

@Kaculina2 Ahoj, Tvůj brácha nejspíš prožívá tzv. Oidipovské období (popsal poprvé Freud, odkaz třeba tady: http://zena.centrum.cz/…clanek.phtml?…
Neboj, přejde to :-) Pokud to nebude nějak moc přehánět(ve smyslu dělat ostudu na veřejnosti), nechala bych to být, aby nezačal svoje prožívání považovat za něco špatného. Jestli něco, tak bych mu vysvětlila, jak se může a nemůže k mamince chovat, i když ji „miluje“ :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
21.3.14 21:17
@Kaculina2 píše:
@wildcherry Přesně tohle dělá brácha akorát ne v krámu… A je to protivný a může si každý říkat co chce… Tak vy máte miminko zřejmě… naší Dianě už bude 5 a někdy se chová líp jak on… Ještě mě napadlo, jestli to nedělá kvůli mému těhotenství… že si třeba uvědomuje, že brzy budu mít miminko a všichni budou lítat kolem malé…sice s nima nebydlím ale stejně…už mě nenapadá jiný důvod

Bude mit za 3 dny 7 a mala ma 2,5.S tim kojenim to zacalo pred mesicem, kdy videla kojit kamaradku. A protivna, to je velice casto, nebo hrrrrr ze by prevalcovala vsechny a vsechno. :mrgreen: Pak jsou krasne, mile chvile, kdy je normalni :mrgreen:.no, jsem v rodine jedina, kdo ma deti(svagrova, ani sestra nema),takze na tehotenstvi nereagovala nijak, nevedela co ji ceka. Takze to u vas mozne je, protoze Emma uz to vi a chova se tak (jak spoustec z cisteho nebe),kdyz uvidi mimino, nebo tehuli v pokrocilem stadiu.To po mne zacne houpat, mazlit, sislat. A nejvic, kdyz to vidi delat malou. Jenze je rozdil, kdyz se na me vrhnu velky, neohrabany dite, nebo batole.At to dela, milujuji, ale at to dela sama za sebe :cert:.Obcas dela a to se pak mazlime, obejmeme,povidame.Neni odstrkovana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
21.3.14 21:28

@wildcherry To Dana taky rozhodně nikdo neodtrkuje, naopak, Dianka na mazlení zase moc není takže má volný prostor :-) Danovi bylo 2,5 když se malá narodila, tak netuším jestli si to může pamatovat jak všichni poletovali kolem ní… že jsem těhotná jsem řekla našim v prosinci…tak třeba to opravdu bude tím… kdyby ho to šišlání pustilo byla by to paráda :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
21.3.14 21:29
@pusina1 píše:
Mám v rodině synovce, a on visí na tátovi a šišlá na něj a válí se po něm a občas mu něco řekneme, ale pak se stejně tomu smějeme že mu prostě hrabe. Ale že by byl z toho někdo na mrtvici, to fakt ne. Takže ono taky záleží na přístupu dospělých. Bych to prostě přihlížela a ono to odezní, a už vůbec bych neuvažovala o odborné pomoci, to fakt ne. Ještě z toho bude mít trauma, a ve finále aby pak maminka neplakala, že se na ni syn ani nepodívá.

joooo to se na oslavach vzdy nekdo tomu smeje. I ja, aby to vypadalo vtipne ;) :mrgreen:.Ale kdyz to mas kazdy den, tak to na mrtvici je.Jako divej, volas na skolkove dite,,Emmi, chces piti?,, a z pokoje se pririti strela, hupsne ti na nohu, malem spadnu a, ňeňe čajíšek od mamišky, knu kňu, kekuju,,.Jsem taky uz odpoledne unavena, namluvena, v usich slysim jen deti a byla bych rada, kdyby prisla a rekla,,ano mami, dekuji,,.Potrebuji s ni mluvit tak, jak je stara, nemuzu delat tak casto, ze je miminko. pochop, ona vsemu rozumi, ale po miminsku dela ze ne.Jak se s ni chces domluvit, nez ji to okamzite zakazat a rict ji, at mluvi normalne. Zacit mluvit normalne jaksi znamena to, ze prestane hrat a zacne se chovat normalne. Takze taky vetsinou zakazujem. Kdyby si dite hralo na psa, odpoved ti vystekalo, delalo male stene, raky mu das jidlo na zem do misky? Oddelate postel a poridite pelech pro velky plemena? Nebo reknes at prestane a jde ke stolu :jazyk:?Neberu, kdyby to byla vase hra, kdy si na pejsky hrajete jednou za mesic, u nas ta hra obcas je, ze si na pejsky hrajem, ame kazda hra ma konec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
21.3.14 21:30

@wildcherry já mám pocit, že synovi pomáhalo a pomáhá (když to na něho občas ještě přijde), když ty jeho pocity potvrdím - ano, ty jsi moje malé miminko, pojď, já tě pohoupu - a tady máš lahvičku a dudlíček… A teď tě uspím - houpy, houpy… Nejdřív si připadá důležitý a pak to většinou otočíme ve srandu, začne se chechtat a je to v pohodě. Když se to snažím popírat - prosím tě, jak to mluvíš, ty jsi velký kluk, co to děláš, tak se nemluví, ty nejsi přece žádné mimino… Tak to nemá efekt žádný. Dělá to tím víc.

Podle mě (ten náš) to dělá, protože si přeje stejný druh pozornosti, jak má menší ségra. Proč mu to občas nedopřát, podle mě o nic nejde. Přece jsme doma, je to mezi náma, tak co je na tom :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
21.3.14 21:32
@wildcherry píše:
joooo to se na oslavach vzdy nekdo tomu smeje. I ja, aby to vypadalo vtipne ;) :mrgreen:.Ale kdyz to mas kazdy den, tak to na mrtvici je.Jako divej, volas na skolkove dite,,Emmi, chces piti?,, a z pokoje se pririti strela, hupsne ti na nohu, malem spadnu a, ňeňe čajíšek od mamišky, knu kňu, kekuju,,.Jsem taky uz odpoledne unavena, namluvena, v usich slysim jen deti a byla bych rada, kdyby prisla a rekla,,ano mami, dekuji,,.Potrebuji s ni mluvit tak, jak je stara, nemuzu delat tak casto, ze je miminko. pochop, ona vsemu rozumi, ale po miminsku dela ze ne.Jak se s ni chces domluvit, nez ji to okamzite zakazat a rict ji, at mluvi normalne. Zacit mluvit normalne jaksi znamena to, ze prestane hrat a zacne se chovat normalne. Takze taky vetsinou zakazujem. Kdyby si dite hralo na psa, odpoved ti vystekalo, delalo male stene, raky mu das jidlo na zem do misky? Oddelate postel a poridite pelech pro velky plemena? Nebo reknes at prestane a jde ke stolu :jazyk:?Neberu, kdyby to byla vase hra, kdy si na pejsky hrajete jednou za mesic, u nas ta hra obcas je, ze si na pejsky hrajem, ame kazda hra ma konec.

A to je škoda, já tu mám zrovna čokoládu a tu pejci nesmí. Tak já si ji sním sama :mrgreen:

Něco takového používám občas taky (spíš tedy miminka / takové malé děti nesmí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
21.3.14 21:37
@Kaculina2 píše:
@wildcherry To Dana taky rozhodně nikdo neodtrkuje, naopak, Dianka na mazlení zase moc není takže má volný prostor :-) Danovi bylo 2,5 když se malá narodila, tak netuším jestli si to může pamatovat jak všichni poletovali kolem ní… že jsem těhotná jsem řekla našim v prosinci…tak třeba to opravdu bude tím… kdyby ho to šišlání pustilo byla by to paráda :-)

Melda si ve 2,5 uvedomuje strasne moc veci :think:.No a kdyz mela Emma cca 2,5,narodila se kamaradce holcicka. Takova ta kamaradka co jsme spolu byly denne v kontaktu a vydaly se taky co druhy den(nasi chlapi kolegove a kamaradi k tomu).normalne si pamatuje, jak jsme byli v porodnici a jedla banan 8o.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
21.3.14 21:43

@wildcherry tak třeba to vážně bude mým těhotenstvím… je pravda Dianka ta se těší furt mi sahá na břicho a Dana když se někdo zeptá kdy se narodí řekne že je mu to jedno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
21.3.14 21:49
@Angua píše:
@wildcherry já mám pocit, že synovi pomáhalo a pomáhá (když to na něho občas ještě přijde), když ty jeho pocity potvrdím - ano, ty jsi moje malé miminko, pojď, já tě pohoupu - a tady máš lahvičku a dudlíček… A teď tě uspím - houpy, houpy… Nejdřív si připadá důležitý a pak to většinou otočíme ve srandu, začne se chechtat a je to v pohodě. Když se to snažím popírat - prosím tě, jak to mluvíš, ty jsi velký kluk, co to děláš, tak se nemluví, ty nejsi přece žádné mimino… Tak to nemá efekt žádný. Dělá to tím víc.Podle mě (ten náš) to dělá, protože si přeje stejný druh pozornosti, jak má menší ségra. Proč mu to občas nedopřát, podle mě o nic nejde. Přece jsme doma, je to mezi náma, tak co je na tom :nevim:

presne tak to mame :pankac:.Vyhranuji si na ni tyto chvile, balim ji do deky(jakoze zavinovacka),dostane dudlicek jako, smejeme se, vse je ok i kdyz, mam 50kg a taham 25kg :roll:.Ale ted je to ve fazi, ze mluvi a chova se stejne jako mala.Ma to okoukane, preslovy male zna, rozumi ji a pouziva a zneuziva.Fajn,ok ale at se tak nechova i normalne, at mluvi normalne a nesisla. Nehrajeme zadnou hru, kdyz se jen predklonim pro hracku a ona mi na noze kňučí ze chce houpi houpi. A kdyz ji po 8 reknu Emmi slez a slysis ňeňe houpat, ňeňe tuli tuli a vis, ze to je jen jeji blba hra na nechapavou, protoze miminko prece nechape tak prijde tvrda realita. Zvednu ji za paze(lupne mi v loktech a chytnou me zada :lol: ),postavim prisne na nohy a zvysim hlas ze okamzite prestane, ze toto hra neni :nevim:.Nemyslim, ze to delam spatne.Jsem i clovek, ne otrok svych deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
21.3.14 21:56
@Angua píše:
A to je škoda, já tu mám zrovna čokoládu a tu pejci nesmí. Tak já si ji sním sama :mrgreen:Něco takového používám občas taky (spíš tedy miminka / takové malé děti nesmí).

dej si :mrgreen:,dobrou chuťku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati