Přehnaně citlivé dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3966
21.3.14 20:28

Možná je to právě tou malou ségrou a nebo se špatně vyrovnává se školou. Některé děti tu lásku vyjadřují víc než jiné a většinou jsou to právě chlapečci, u holek jsem to nezpozorovala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
21.3.14 20:29

@Kaculina2 Mě to nepřijde jako nějaký problém. Byla bych ráda, že mi syn projevuje takhle lásku. Já své malé taky říkám, že ji miluje a je to moje láska. A bude mě těšit, kdy mi malá (až bude větší)bude říkat, že mě miluje. Třeba mu je po mamince ve škole smutno a tak má potřebu jí to říct.

@Kaculina2 píše:
Když se od ní nehne, a furt jí opakuje Maminku miluju… mám ještě ségru tý jsou 4 a nedělá to… berete to teda tak že ona jí ráda nemá?

Tak každé dítě je jiné a ona nemá třeba potřebu to mamince říkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
21.3.14 20:29

@blumen Mluvila jsem i s jeho učitelkou a žádný problém ve škole nemá… je to malá školička a kdyby byla nějaká šikana nebo něco tak tam se to neutají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
21.3.14 20:32

Čím víc na něj budete tlačit, tím víc v něm vyvoláte zmatku.
Proč vám jako vadí, že mamince říká, že ji má rád? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
21.3.14 20:32

@Kaculina2

Je v první třídě - novém světě, novém kolektivu i když už přes půl roku. Maminka je jistota, je citlivější a potřebuje dát najevo, že maminku miluje. To, že to je někdy pro nás nepochopitelným způsobem, to už je věc druhá. Ale myslím si, že to je v pořádku a běhat kvůli tomu k odborníkovi, to mi přijde nesmyslné.

Mé mladší holky používají výraz „miluju maminku/tatínka“, starší spíš, že nás mají rádi. Ale teda nešišlají, takže to bych se snažila nějak odnaučit. A taky bych naopak chlapci řekla, že ho mám taky ráda/že ho miluji atd.

A to, že to jeho mladší sestra nedělá, neznamená, že to není v pořádku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
21.3.14 20:33

@Kaculina2 proč mu vysvětlovat, že se to nedělá???, :zed: :zed: :zed:, vždyť je to hezké že mamince říká, že jí miluje, co je na tom špatného, a že to nedělá jiný sourozenec, každej je jiná osobnost a ani dvojčata se nebudou chovat stejně
zajímalo by mě co tobě i ostatním na tom vadí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
21.3.14 20:34

@Kaculina2 a netrápí ho někdo ve škole? Nebo necítí se tam odstrčený? Jestli je citlivější, tak stačí, aby na něj spolužáci nebo paní učitelka trochu zakřikla a už potřebuje cítit tu lásku jinde - ale to musíte vědět vy. Jestli se mu nic neděje a je to prostě jen taková cíťa, já bych to neřešila, však věčně to dělat nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
21.3.14 20:35

Já nevím teda… mě to normální nepřijde… Je to vyloženě protivné… chová se jako,,postižený,, když to tak řeknu… Když pro něj přijdou kluci at jde jezdit na kole, ale on nepůjde protože maminka už je doma a on jí raději bude sedět na klíně a šišlat… Bylo to hezký tak prvních pár dní co to začal dělat ted už na tom nic hezkého není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
21.3.14 20:35

Já bych ho prostě nechala, ať dává city najevo. Když mu budete říkat, že se to nedělá, tak pak můžete docílit toho, že se bude bát své city dát najevo. A bude smutná. Já osobně bych nechápala, když bych říkala své mamince, že jí mám ráda a někdo by mi pak říkal, že se to nedělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
21.3.14 20:37

@Xverunka Začal to dělat fakt ze dne na den… po Vánocích jak přišel ze školy… předtím tohle nedělal, jo všem nám řekl že nás má rád, ale už letěl ven a ted se prostě od mámy nehne… chodí s ní i na záchod a čeká za dveřma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
21.3.14 20:38

@Kaculina2 Tak ho třeba něco trápí a u maminky má pocit, že je v bezpečí. Pokud z toho má tvá rodina stejné pocity jako ty, tak si o tom promluvte s psychologem. Uvidíte co vám na to řekne. A to jako nikdy nejde ven po škole si hrát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
21.3.14 20:39

My mu nic nezakazujeme ale on to šišlá… neřekne to normálně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
21.3.14 20:40

@rachele Jde ven jen když je máma ještě v práci a hlídám ho já… když je máma doma tak nikam nepůjde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
21.3.14 20:40

A jak reaguje mamka, když jí to říká?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
21.3.14 20:41

@Kaculina2 Ještě mě napadlo…neodešla na pár dní mamka někam? Nebo neměl třeba blbý sen nějaký o mamince, se kterým se vám svěřil? Jako pokud se od ní nechce ani hnout, tak to by se asi mělo řešit. Zkuste psychologa…taky takhle to asi nevyřešíte. Jen pak dej vědět, co vám řekl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí