Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Není tady náhodou nějaká dobrá duše, která by mi naskenovala poslední opakovací dvoustranu (str.31, 32) z matematiky č.6? Naše paní učitelka jim to vystřihla a dá jim to jako čtvrtletní práci, že bychom pocvičili…trochu bojujeme s matematikou, tak ať je v klidu… (A asi už zítra…)
Jakože jim to vystřihla, aby nevěděli, z čeho budou psát test a ty to sháníš, aby si to nacvičila předem?
Tomu nerozumím.. Ale abych psala k tématu a nedostala sprda, tak nemám..
Ahoj. Učebnic matematiky je víc
.
Nedá mi to, ale tohle není zrovna nejlepší způsob, jak naučit dítě učit se. ![]()
@terinka4444 píše:
Tohle je druhá třída?
Také jsem na to koukala ![]()
@Komediantka 1 píše:
Také jsem na to koukala
Zdá se vám to holky těžké na 2. třídu nebo co? ![]()
Tak je to určitě probírané učivo, to je jasne. Ja kdyz tedy pozoruji kluka, kdyz píse úkol, par příkladu pul hodiny, kecy u toho, tak přemýšlím, jak to spis muže stihnout. Ale ve škole ma asi jiné tempo!
Hkac a další: Tak to mám tedy jiný názor. Opakování a procvičování matka moudrosti. Stejně se to přece nemůže naučit zpaměti a ani tahák si psát nebude, jen si to zkusí. Navíc tu stránku tam až do včera měli a každý si může počítat co chce i dopředu, je to opakovací strana, akorát jsme přes víkend měli práci a nestihli jsme. Chci vědět, co tam je a procvičit to s dcerou. Teda to mě nenapadlo, že tu budou takové kazatelky..
@Sharkinka - taky koukám, co někoho napadne.
jak kdyby tady kolovaly přijímačky na prava či co???!!! Sešit, který maji bežné u sebe.
To je opravdu druhá třída
to čumím, dcera je taky v druhé a krát a děleno ještě neberou
ale asi každá škola funguje jinak ![]()
PS: držím palce ať se písemka podaří
![]()
Nic proti, ale na té stránce budou nejspíš úplně stejné tipy příkladů, jako na ostatních stránkách, navíc snad dcera ví co se ve škole učí. Zjišťovat konkrétní příklady je blbost, matika se prostě musí procvičovat, zvlášť když nejde