Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Sharkinka Aha, já to pochopila tak, že tu dvoustranu nemají k dispozici jako vůbec, že to píuč vystřihla schválně třeba dlouho dopředu, aby si to zkoušet nemohli. Že jim to vystřihla včera, to je jiná.. Omlouvám se ![]()
Mě teda spíš zaujalo, že paní učitelka něco vystřihuje z rodiči zakoupené (?) učebnice, protože je líná vymyslet jiné příklady
![]()
@SussieS píše:
Zdá se vám to holky těžké na 2. třídu nebo co?
Tak nějak ano
tohle na 2.třídu nepamatuju a to nejsme zase tak stará ![]()
@Angua Tak pokud je to opakovací test v pracovním sešitě, nevidím nejmenší důvod, proč by měla vymýšlet a vytvářet test nový.
@hanka.br. mně vadí hlavně to stříhání do knih
I do pracovních sešitů. Jako WTF? Nechápu, jak si to může dovolit, ještě když je to majetek dítěte - toto by mi fakt vadilo. A to jsem poměrně splachovací k čemukoli ![]()
Jak vidím ty příklady, to bych měla i já vymyšlené za 20 minut - nemluvě o tom, že to už může mít z předchozích let - tohle se nemění. Prostě nevidím důvod ničit knížku, přijde mi to hodně divné a přijít mi s tím děcko domů, tak bych čuměla jak puk ![]()
Pokud je to opakovací test v pracovním sešitě, tak ať si ho děcka udělají tak, jak tam je
A ne že z toho bude čtvrtletní písemka nebo co.
@Komediantka 1 píše:
Tak nějak anotohle na 2.třídu nepamatuju a to nejsme zase tak stará
Já jsem s nadsázkou řečeno ze základky chvíli a ve 2. třídě jsme normálně počítali do 100, sčítání, odčítání, ale i násobení a dělení. Brácha o pár let mladší to samé… Ve 3. třídě už do tisíce ![]()
@Angua - je to pracovní sešit. Naše učitelka jim to nechá udělat v tom sesite, maji to jako velkou známku, ale ctvrtletku pisou jinou.
@Angua Nejedná se o stříhání knih, ale o pracovní sešit a to není totéž. Třeba paní učitelka nechtěla plýtvat papírem a kopírovat to znovu a bohapustě to vystřihla. Já se tady vždycky dozvím, co všechno by maminky považovaly za příkoří, je to fakt poučné. Já sama tyhle testy v pracovních sešitech hodně používám, nevadí mi, že je rodiče s dětmi doma projdou, obvykle velmi dobře zjistí, jestli je někde problém nebo není. Ale umím si představit, že si paní učitelka chtěla ověřit, co děti skutečně umí ze školy a použila ho jako čtvrtletní test. Koneckonců - proto tam je.
@kačka25 to mi přijde normální. Já ale děcku kupuju (tedy budu kupovat) pracovní sešit, aby z něho počítalo, ne aby mu z něho někdo škubal stránky
Nevidím k tomu jediný racionální důvod - kromě té lenosti vymyslet ještě něco dalšího.
@SussieS píše:
Zdá se vám to holky těžké na 2. třídu nebo co?
náši jsou už o kousek dopředu a jedou násobilku 2 ![]()
@SussieS píše:
Já jsem s nadsázkou řečeno ze základky chvíli a ve 2. třídě jsme normálně počítali do 100, sčítání, odčítání, ale i násobení a dělení. Brácha o pár let mladší to samé… Ve 3. třídě už do tisíce
Je mě 31let a skutečně nepamatuju ve 2třídě takové příklady a nebo jsem to popletla
a je to skutečně tak jak říkáš, tedy píšeš ![]()
@hanka.br. pokud si to chtěla ověřit, tak měla vymyslet něco jiného. Mně vadí fakt máloco - pokud se to dá logicky (inteligentně) zdůvodnit, tak to beru, ale toto je divné.
@Komediantka 1 píše:
Je mě 31let a skutečně nepamatuju ve 2třídě takové příklady a nebo jsem to popletlaa je to skutečně tak jak říkáš, tedy píšeš
no jistě že ne, jsme měli množiny
vypadalo to jinak
Ale asi do 100 jsme počítali ne? Jen si nejsem jistá že by jsme už ve 2 třídě násobili ![]()
My jsme se teda ve druhé třídě už násobilku a děleno učili, ale co mě šoklo jako stříhat někomu prac. sešit kdy znám hodně lidí co si učebnice a prac. sešity schovavali na památku a mít v tom postříhané stránky fakt „skvělá“ uča…to jim mohla ty prac. sešity vybrat a pak jim je při písemce rozdat
@Komediantka 1 píše:
Je mě 31let a skutečně nepamatuju ve 2třídě takové příklady a nebo jsem to popletlaa je to skutečně tak jak říkáš, tedy píšeš
Mně je 21 let, takže se to opravdu mohlo za ty roky mezi námi posunout ![]()