2. třída matematika

Napsat příspěvek
Velikost písma:
50725
17.3.14 22:16
@anubis25 píše:
My jsme se teda ve druhé třídě už násobilku a děleno učili, ale co mě šoklo jako stříhat někomu prac. sešit kdy znám hodně lidí co si učebnice a prac. sešity schovavali na památku a mít v tom postříhané stránky fakt „skvělá“ uča…to jim mohla ty prac. sešity vybrat a pak jim je při písemce rozdat

Co na památku, bude se k tomu chtít vrátit později, když se mu nepovede třeba písemka nebo za měsíc zjistí, že v tom má guláš. A nebude moct, protože to má vystřižené. Ze sešitu, který si sám koupil za vlastní. Fakt boží nápad :lol: To radši jako rodič dám paní učitelce tři koruny na vytištění písemky, jestli je to takový problém, ale proboha ať mi nestříhá do mých knih (a sešitů) :lol:

Jsem ráda, že nejsem sama, komu to připadá divné :lol:

Příspěvek upraven 17.03.14 v 22:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.3.14 22:17
@SussieS píše:
Mně je 21 let, takže se to opravdu mohlo za ty roky mezi námi posunout :)

To je možné :)
Ale když koukám, co se dnes ty děti musí učit už od první třídy, tak je choud'ata docela lituju :hug:
Ale všechno zlé je pro něco dobré ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
17.3.14 22:52

Mě to nevadí, že si paní učitelka stránku vystřihne, asi si to chce založit u sebe a matematiku pak dětem nechá domů. Násobilku berou v docela rychlém tempu, každé číslo za týden (jeden týden násobilku dvěma, další třema atd..) to mi přijde rychlé, docela by mě zajímalo jak je to jinde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
18.3.14 06:58
@Angua píše:
Mě teda spíš zaujalo, že paní učitelka něco vystřihuje z rodiči zakoupené (?) učebnice, protože je líná vymyslet jiné příklady 8o :think:

nevím jak kde, ale my tu učebnici dostávali zadara :think: je fakt, že naše učitelka to nevystřihuje, ale i kdyby, tak důvod k tomu má :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
18.3.14 07:46
@martina.se píše:
nevím jak kde, ale my tu učebnici dostávali zadara :think: je fakt, že naše učitelka to nevystřihuje, ale i kdyby, tak důvod k tomu má :nevim:

No tak v takovém případě (sešit od školy) bych byla ochotná to překousnout, ale divné mi to přijde i tak :nevim: Písemka vystřižená z pracovního sešitu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
18.3.14 07:48
@Angua píše:
No tak v takovém případě (sešit od školy) bych byla ochotná to překousnout, ale divné mi to přijde i tak :nevim: Písemka vystřižená z pracovního sešitu…

ale ono to na vystřižení aji určené je :think: mi to tedy nějak nebere, je to pracovní sešit. Jako jo, schovávám, když je dodělají, ale dělat z toho kovbojku? Ve všech pracovních sešitech byly stránky, které šly fuč :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
18.3.14 08:02

@martina.se tak kovbojky netřeba, akorát to prostě nechápu, nikdy jsem se s tím nesetkala a přijde mi to divné :lol: Víc bych to asi neřešila… Přijde mi to trochu jako paradox, když mi muž včera říkal, že připravuje příklad na praktickou maturitu z informatiky a když jsem se ho ptala, proč nepoužijou to, co bylo loni nebo to netočí třeba v pětiletých cyklech, obdržela jsem shovívavý pohled :mrgreen: Pak sednu večer k internetu a tam se dočtu, že někteří učitelé už písemky ani nevymýšlejí, ale škubou děckám stránky z pracovního sešitu a čtvrtletní písemka (!) je na světě raz dva :mrgreen: Tož tak, no, proto ten údiv. Ještě si užiju rok klidu a připravuju se, že dalších 15 let zřejmě z údivu nevyjdu :lol:

EDIT: Překlepy…

Příspěvek upraven 18.03.14 v 08:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
18.3.14 08:06

@Angua :mrgreen: jo ták :lol: tak to je jiná, to bych se divila asi taky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
19.3.14 15:54

@Angua
„Ještě si užiju rok klidu a připravuju se, že dalších 15 let zřejmě z údivu nevyjdu“

stejně jako budoucí učitelky a učitelé tvého dítěte :roll:

snad to neodnese hanka.br

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30457
19.3.14 17:22

@justy11 :mavam:

To je na téhle práci fantastické a tragické zároveň. Učitelé si myslí, že dělají pro děti to nejlepší, že je učí užitečné věci a dobře se svými rodiči vycházejí. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
19.3.14 20:38

@justy11 neboj, @hanka.br. je z úplně jiného konce republiky :mrgreen: Může spát klidně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7312
15.5.14 17:54

Omlouvám se, že vám sem lezu ale třeba na tom jste podobně a poradíte.
syn chodí do druhé třídy a má poruchy dys.ted se učí násobilku 3 a 4. násobení 2 jsme zvládly ale ty další nám dělají problém. učitelka nám radí naučit se to nazpamět jako básničku. jenže to je problém, syn si to nepamatuje a už v těch číslech má chaos.
jinak je to chytrý kluk, zajímá ho historie, vesmír, zeměpis, encyklopedie apod. vše zvládá ale čeština a matematika jsou velký problém. díky za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
15.5.14 17:58

@hankamisa
učitelka má pravdu, násobilku je třeba naučit se jak když mrská :-D
Zkuste si udělat nějaké kartičky třeba, nebo tak:) Třeba když to pojmete nějak zábavněji a uvidí to napsané, líp si to zapamatuje.. Třeba..:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
15.5.14 18:05

@hankamisa no a co ho naučit normálně spočítat? jako že 8×4 je 8+8=16+8=24+8=32? a procvičovat, procvičovat, procvičovat. když se prostřední holka ve škole učila násobilku, tak tehy mívali každý den domácí úkol z matiky (a že jinak úkoly moc nemívají) udělat si tabulku, myslím 5×5 okének, vodorovně a svisle napsat nějaká čísla a do těch políček pak psát jejich násobky. které si právě v duchu rozpočítávali a postupně to holce tak nějak přešlo do krve, že už to ani počítat nemusela a rovnou automaticky psala výsledek. ale chtělo to pravidelnost a není to záležitost naučit se to přes víkend jak básničku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
15.5.14 18:10

Pomalu se učit. První den polovinu, druhý den zopakovat. Třetí den zopakovat a přidat druhou polovinu. A pak zase opakovat. Nevím jak u vás ale v naší škole se násobilku učili docela rychle. @hankamisa napiš mi do sz mail. Pošlu ti tabulku kterou jsem vyráběla na radu spec. pedagožky. Stačí vytisknout a rozstříhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí