Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@anubis25 píše:
My jsme se teda ve druhé třídě už násobilku a děleno učili, ale co mě šoklo jako stříhat někomu prac. sešit kdy znám hodně lidí co si učebnice a prac. sešity schovavali na památku a mít v tom postříhané stránky fakt „skvělá“ uča…to jim mohla ty prac. sešity vybrat a pak jim je při písemce rozdat
Co na památku, bude se k tomu chtít vrátit později, když se mu nepovede třeba písemka nebo za měsíc zjistí, že v tom má guláš. A nebude moct, protože to má vystřižené. Ze sešitu, který si sám koupil za vlastní. Fakt boží nápad
To radši jako rodič dám paní učitelce tři koruny na vytištění písemky, jestli je to takový problém, ale proboha ať mi nestříhá do mých knih (a sešitů) ![]()
Jsem ráda, že nejsem sama, komu to připadá divné ![]()
Příspěvek upraven 17.03.14 v 22:17
@SussieS píše:
Mně je 21 let, takže se to opravdu mohlo za ty roky mezi námi posunout
To je možné ![]()
Ale když koukám, co se dnes ty děti musí učit už od první třídy, tak je choud'ata docela lituju ![]()
Ale všechno zlé je pro něco dobré ![]()
Mě to nevadí, že si paní učitelka stránku vystřihne, asi si to chce založit u sebe a matematiku pak dětem nechá domů. Násobilku berou v docela rychlém tempu, každé číslo za týden (jeden týden násobilku dvěma, další třema atd..) to mi přijde rychlé, docela by mě zajímalo jak je to jinde?
@Angua píše:
Mě teda spíš zaujalo, že paní učitelka něco vystřihuje z rodiči zakoupené (?) učebnice, protože je líná vymyslet jiné příklady![]()
nevím jak kde, ale my tu učebnici dostávali zadara
je fakt, že naše učitelka to nevystřihuje, ale i kdyby, tak důvod k tomu má ![]()
@martina.se píše:
nevím jak kde, ale my tu učebnici dostávali zadaraje fakt, že naše učitelka to nevystřihuje, ale i kdyby, tak důvod k tomu má
No tak v takovém případě (sešit od školy) bych byla ochotná to překousnout, ale divné mi to přijde i tak
Písemka vystřižená z pracovního sešitu…
@Angua píše:
No tak v takovém případě (sešit od školy) bych byla ochotná to překousnout, ale divné mi to přijde i takPísemka vystřižená z pracovního sešitu…
ale ono to na vystřižení aji určené je
mi to tedy nějak nebere, je to pracovní sešit. Jako jo, schovávám, když je dodělají, ale dělat z toho kovbojku? Ve všech pracovních sešitech byly stránky, které šly fuč ![]()
@martina.se tak kovbojky netřeba, akorát to prostě nechápu, nikdy jsem se s tím nesetkala a přijde mi to divné
Víc bych to asi neřešila… Přijde mi to trochu jako paradox, když mi muž včera říkal, že připravuje příklad na praktickou maturitu z informatiky a když jsem se ho ptala, proč nepoužijou to, co bylo loni nebo to netočí třeba v pětiletých cyklech, obdržela jsem shovívavý pohled
Pak sednu večer k internetu a tam se dočtu, že někteří učitelé už písemky ani nevymýšlejí, ale škubou děckám stránky z pracovního sešitu a čtvrtletní písemka (!) je na světě raz dva
Tož tak, no, proto ten údiv. Ještě si užiju rok klidu a připravuju se, že dalších 15 let zřejmě z údivu nevyjdu ![]()
EDIT: Překlepy…
Příspěvek upraven 18.03.14 v 08:19
@Angua
„Ještě si užiju rok klidu a připravuju se, že dalších 15 let zřejmě z údivu nevyjdu“
stejně jako budoucí učitelky a učitelé tvého dítěte ![]()
snad to neodnese hanka.br
To je na téhle práci fantastické a tragické zároveň. Učitelé si myslí, že dělají pro děti to nejlepší, že je učí užitečné věci a dobře se svými rodiči vycházejí. ![]()
@justy11 neboj, @hanka.br. je z úplně jiného konce republiky
Může spát klidně ![]()
Omlouvám se, že vám sem lezu ale třeba na tom jste podobně a poradíte.
syn chodí do druhé třídy a má poruchy dys.ted se učí násobilku 3 a 4. násobení 2 jsme zvládly ale ty další nám dělají problém. učitelka nám radí naučit se to nazpamět jako básničku. jenže to je problém, syn si to nepamatuje a už v těch číslech má chaos.
jinak je to chytrý kluk, zajímá ho historie, vesmír, zeměpis, encyklopedie apod. vše zvládá ale čeština a matematika jsou velký problém. díky za radu
@hankamisa
učitelka má pravdu, násobilku je třeba naučit se jak když mrská ![]()
Zkuste si udělat nějaké kartičky třeba, nebo tak:) Třeba když to pojmete nějak zábavněji a uvidí to napsané, líp si to zapamatuje.. Třeba..:-)
@hankamisa no a co ho naučit normálně spočítat? jako že 8×4 je 8+8=16+8=24+8=32? a procvičovat, procvičovat, procvičovat. když se prostřední holka ve škole učila násobilku, tak tehy mívali každý den domácí úkol z matiky (a že jinak úkoly moc nemívají) udělat si tabulku, myslím 5×5 okének, vodorovně a svisle napsat nějaká čísla a do těch políček pak psát jejich násobky. které si právě v duchu rozpočítávali a postupně to holce tak nějak přešlo do krve, že už to ani počítat nemusela a rovnou automaticky psala výsledek. ale chtělo to pravidelnost a není to záležitost naučit se to přes víkend jak básničku ![]()
Pomalu se učit. První den polovinu, druhý den zopakovat. Třetí den zopakovat a přidat druhou polovinu. A pak zase opakovat. Nevím jak u vás ale v naší škole se násobilku učili docela rychle. @hankamisa napiš mi do sz mail. Pošlu ti tabulku kterou jsem vyráběla na radu spec. pedagožky. Stačí vytisknout a rozstříhat.