2. třída matematika

Napsat příspěvek
Velikost písma:
72725
15.5.14 18:11

@hankamisa jestliže je dys, tak spolupracovat s ppp - poradí, jakou metodou se to nejlépe naučí. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
15.5.14 18:30

@hankamisa Omlouvám se za OT, ale ve druhé třídě se učí násobilka? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65239
15.5.14 18:34

@Ukulina Ano, koncem druhé třídy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
15.5.14 18:38

@vokishka Ty jo, v první je naučí počítat do dvaceti a ve druhé už nábosilka, jsem úplně mimo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
15.5.14 18:38

Taky v tom ted plavem :oops: učitelka říká, že jediná rada jak se to naučit je opakovat, opakovat, opakovat…tak opakujem, ale stojí mě to hodně nervů :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
15.5.14 18:39

@Ukulina ty děti jsou z toho taky mimo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65239
15.5.14 18:44

Hlavně že udělali devítku. Taky jsem žila v představě, že se učivo roztáhne a bude víc času na procvičování. Ale jede se ve všech ročnících snad ještě rychleji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7312
15.5.14 19:01

@Akras2 - u nás se ji taky učí rychle, každý týden jedno číslo. jenže my už se to nestíháme učit. u nás je problém, že si to nepamatuje a už v těch číslech má chaos. jemu prostě nestačí týden na to aby se to naučil.

@sagina - takto se to učíme, to umí. jenže při písemce apod to takto spočítat nestíhá. a jako básničku si to nepamatuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7312
15.5.14 19:04

@martina.se - tam chodíme. ohledně učení té násobilky nás objednali až na červen. přitom jsem ji do telf. vysvětlovala o co jde. :cert: prý mají plno kvuli odkladům pro prvnáčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
15.5.14 19:05
@hankamisa píše:
@sagina - takto se to učíme, to umí. jenže při písemce apod to takto spočítat nestíhá. a jako básničku si to nepamatuje.

hmm, tak písemky jsou blbý :( ale stejně bych to s ním procvičovala a procvičovala, ne pro současné písemky, ale kvůli problémům do dalších tříd. my ve škole jedeme podle Frause, moje děti se násobilku jak básničku neučily, učí se jí právě postupným sčítáním, takže jsem na písemky nepomyslela. ale jako samozřejmě ty starší děti ji umí taky, jenom jim to nejspíš trvalo dýl, než kdyby ji rovnou promrskávaly. ale chtělo to procvičovat a procvičovat, ono postupně místo počítání už rovnou daly výsledek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7312
15.5.14 19:11

@sagina - jj to procvičujem jen nevím jestli z toho začnu dřív vyšilovat já nebo kluk. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.5.14 19:27
@hankamisa píše:
@martina.se - tam chodíme. ohledně učení té násobilky nás objednali až na červen. přitom jsem ji do telf. vysvětlovala o co jde. :cert: prý mají plno kvuli odkladům pro prvnáčky.
:zed: jééé, to je přístup, to by jeden brečel :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
15.5.14 19:40

@martina.se Ono to ani tak není o přístupu, jako o tom, že to v poradnách skutečně nemohou stíhat. Každá druhá maminka, jejíž dítě má jakýkoli sebemenší problém, by ráda tento problém omluvila nějakou poruchou, než aby si připustila, že dítě učení nezvládá z nějaké jiné příčiny. Ať už proto, že má malou podporu doma nebo proto, že na to prostě nemá. A s poruchami chování je to ještě horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.5.14 19:41
@hanka.br. píše:
@martina.se Ono to ani tak není o přístupu, jako o tom, že to v poradnách skutečně nemohou stíhat. Každá druhá maminka, jejíž dítě má jakýkoli sebemenší problém, by ráda tento problém omluvila nějakou poruchou, než aby si připustila, že dítě učení nezvládá z nějaké jiné příčiny. Ať už proto, že má malou podporu doma nebo proto, že na to prostě nemá. A s poruchami chování je to ještě horší.

je mi to jasné :think: jen právě smutné to, že na ty, co to potřebují, se pak nedostává :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
15.5.14 19:54

Já ve třídě měla ten samí problém. Nepomůže než si to pořád opakovat. Nejlépe písemně. A velice často.
Naučit se třeba násobit do 5× a pak postupně jednotlivě přidávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí