2. třída matematika

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7312
15.5.14 20:35

Holky omlouvám se, že to kouskuji s citacemi ale nestíhám odepisovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
15.5.14 20:43

@hankamisa Ono bez přesné diagnózy ti sotva někdo tady řekne proč mu nejde čeština, matika a psaní. Předpokládám, že se čtením problémy nejsou, s porozuměním textu taky ne. Co se týče těch encyklopedických znalostí - není to zas až tak výjimečné, děti vstřebávají snadno znalosti v oblastech svých zájmů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
15.5.14 21:34

@hankamisa tak vidím, že jste udělali opravdu maximum - vybrali školu, kde je málo dětí. Máte skvělou učitelku…

Pokud jde o násobilku… Jde to řešit kalkulačkou nebo násobilkovou tabulkou… Ale spíše se to používá až později, kdy kvůli násobilce není dítě schopné vypočítat příklad, ale postup vymyslí.

Pokud jde o psaní, dětem může ulevit Comenia Script. Je méně náročné než vázané písmo a také s ním děti píší čitelněji (pokud mají dysgrafii, dyslexii).

Když píšeš, že syn rád čte, tak asi nejde o dyslexii… Jinak s tou se chodí do PPP na speciální nápravy…

Můžeš zkusit napsat, co konkrétně vás trápí v jednotlivých předmětech… Třeba bude mít někdo zkušenost s tím, co jeho dítěti v takovém případě psycholog doporučil… Nebo tu nějaký bude ;)

Pamatuji si dobře, že k psycholožce jdete v červnu? To na druhou stranu není zas tak dlouhá doba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9774
15.8.14 08:13

Koukám tady na matematickou diskusi a tak mě napadlo, co všechno proberou děti v matice během první třídy? Syna (5 let) počítání hrozně baví, a když vidím ty úkoly 2. třídy, tak mám trošku obavu, že asi matematika 1. třídy ho moc bavit nebude, protože bude všechno umět :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65258
15.8.14 08:26

@Jahru +- do 20, i s přechodem přes desítku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9774
15.8.14 08:34
@vokishka píše:
@Jahru +- do 20, i s přechodem přes desítku.

Děkuji :) Tak to máme trošku problém :D No, třeba se mi podaří mu aspoň zatajit existenci dělení a násobení :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65258
15.8.14 08:36

@Jahru To je až na jaře ve 2. třídě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
15.8.14 08:45

@Jahru Určitě se dá s paní učitelkou domluvit, aby mu dávala těžší příklady, nebo víc úkolů a cvičení. Ta naše to tak u syna dělala. Když dokončil práci, na které měli dělat, měla pro něho připravené papíry s různými logickými úkoly apod. Je to domluvě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
15.8.14 08:49
@Jahru píše:
Děkuji :) Tak to máme trošku problém :D No, třeba se mi podaří mu aspoň zatajit existenci dělení a násobení :D

klid, ona matika není jenom o sčítání a odčítání :nevim: jako můj kluk taky uměl počítat hezky, i si sám ještě před školou přišel na systém násobení. nicméně ony se v matice berou i jiné věci než jen sčítání a odčítání, taky třeba základy geometrie, prostorová představivost, logické úlohy… jako celkově ho matika bavila, zvlášť když měli volnou ruku při vymýšlení příkladů. i když tedy teprve v průběhu roku jsem se dozvěděla, že jeden z jeho spolužáků má matiku stanovenou individuálně (částečně na ni chodil i do druhé třídy), kdybych o této možnosti věděla předem, možná bych ji i zvážila. pokud bych tedy věděla, že by byli dva, samotného bych ho nenechala, zas až takový přínos bych v tom neviděla, myslím, že mu procvičování úkolů z první třídy nijak neuškodilo, trocha logiky nikoho nezabila a jestli bude nebo nebude o ročník výš mi nepřijde jako podstatné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.8.14 08:49

@Jahru jak kde.. vesměs ale jen obecné základy geometrie - zakreslování bodů a pod. a pak počítání do 20 s přechodem 10tky.. můj se při tom taky nudil, sám počítal už sčítání pod sebe atd.. po dohodě s učitelkou mu dávala příklady bokem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
15.8.14 09:03

Klid, je jej, další geniální dítě, co se mu musí tajit násobení a dělení v pěti letech 8o najdi školu, kde jedou matiku podle Hejny, ta se mu bude líbit a nebude ho nudit. Najdi učitelku, která dětem, jež mají práci na 45 minut hotovou za 20 dá další zajímavou činnost. Moje dítě krom psaní psace umělo všechno včetně plynulého čtení a nenudila se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9774
15.8.14 11:44

@terinka4444 Ale prdlajs geniální dítě. Jen ho prostě baví matika. Vzhledem k tomu, že jsem na ZŠ chodila ještě v době kamenné, tak si pamatuju, že učitelka akorát prudila, když jsem si tajně četla pod lavicí, když jsem měla hotovo. Tak jsem jen chtěla vědět, jak to dneska chodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
18.8.14 13:05
@Jahru píše:
@terinka4444 Ale prdlajs geniální dítě. Jen ho prostě baví matika. Vzhledem k tomu, že jsem na ZŠ chodila ještě v době kamenné, tak si pamatuju, že učitelka akorát prudila, když jsem si tajně četla pod lavicí, když jsem měla hotovo. Tak jsem jen chtěla vědět, jak to dneska chodí.

Taky jsem zvědavá, co bude učitelka dělat s mladším synem v první třídě v matematice. Nevím, zda ho matematika baví, ale poněkud mě vytáčí, že napovídá staršímu, který jde letos do třetí. Když mi starší odříkal násobilku dvou do dvaceti, tak mladší ji vzápětí odvykládal do padesáti, jen aby ho trumfl. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
18.8.14 13:11

@alifie Řekla bych, že tohle jsou zbytečné starosti. U nás učí matematiku Hejnýho a zdaleka se tam neučí jen sčítat a odčítat, násobit a dělit. Je to o logickém uvažování. Někdy to dá zabrat i mě. Starší syn jde do třetí třídy a mladší do první. Už se na to moc těším, jak tady budu přemýšlet, jestli jsme úkol udělali dobře nebo ne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
18.8.14 13:30

@Inam U nás se podle Hejnýho nejede - nicméně podle mě Hejný není matematika, ale zábava předstírající, že jde o matematiku. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí