Školní úraz - botasky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6578
23.3.14 17:59
@j.a.n.i1 píše:
Tak u botasek ne, ale jsou i školy, které mají zakázané sandály a to já třeba za vhodnou obuv považuju.

Ono je dost druhů sandálů, tak nevím, jak by popisovali ve školním řádu takové, které vhodné jsou a které ne. :nevim: Jinak sandály jsou podle mě „venkovní“ obuv a můžou mít tmavou pogumovanou podrážku a ničit tím linoleum ve škole. Kdyby chodily všechny děti v sandálech, tak by uklízečka nedělala nic jiného, než čistila černé šmouhy od bot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27009
23.3.14 18:02
@hanka.br. píše:
@Crystal87 Ty určitě na něco speciálního přijdeš, na školní obutí jsi expertka. :mrgreen:

tak u kluků není moc co vymýšlet :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
23.3.14 18:02

Jestli je to ve školním řádu, se kterým dcera byla seznámená, tak máte smolíka, ptž zástupkyně při popisu pro pojišťovnu zmíní detaily.

U nás ve škole je povinnost e přezout do přezůvek, ale už nikdo neřeší, jestli to jsou pologotky nebo pantofle. Pokud jsou to nějaké uzavřené boty, tak se to řeší s rodiči a apelujeme na ně, aby dětem z hygienických důvodů pořídili pantofle. Pokud nemají přezutí, dostanou na vrátnici látkové návleky na půjčení a musí v nich chodit celý den, což jim paří nohu a není to IN a COOL :jazyk: příště si dají pozor.

Stalo se mi ale, že sedmák si při normální chůzi po chodbě zvrknul kotník v kroskách a dostal peníze, měl ortézu.

• Citovat
  • Upravit
27009
23.3.14 18:03
@Danitschka píše:
@Crystal87
U nás máme takový požadavek, že obuv musí mít pevnou patu, takže kontroluju i ty sandály :D Ale pár dětí má výjimku, třeba kvůli ortopedické vadě. V tom případě musí mít potvrzení od doktora a rodiče musí podepsat nějaký souhlas, že jsou si vědomi zvýšeného rizika úrazů…

No my na dni otevřených dveří už jsme zjištovali a prý sandálky no…ale ještě uvidíme v červnu co nám poví na schůzkách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101754
23.3.14 18:12

@lovesmile Tak zrovna věta, že nesmí mít tmavou podrážku tak složitá není :think: plus třeba pásek kolem kotníku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
23.3.14 18:22
@renatua píše:
Dcera třeťačka měla ve škole minulý týden úraz na schodech(zlomená pravá ruka), kde ji spolužák přišlápl tkaničku, ale to už jsem řešila na jiném serveru, takže vím co a jak. Problém je v tom, že dcera měla ve škole na přezutí normální botasky a škola teď tvrdí, že možná vůbec nedostaneme odškodnění. Na jiném serveru většina lidí psala, že by to nemělo hrát žádnou roli, což jsem si myslela původně také, ani mě to nenapadlo. Ve školním řádu jsou bohužel botasky, tenisky zakázané, ale za 3/4 roku nikdo neřekl, že to nosit nesmí. Pouze snad jednou měla učitelka nějaké řeči a obavu, aby podešev nebarvila podlahy nebo uklízečka strach, jestli je dcera přezutá, ale jinak nic. Jak je to u vás na školách? Nebo řešili jste něco podobného, že by byl problém s odškodněním kvůli botám?

Ty sis i sama odpověděla. :nevim: Škola je určitě pojištěná, takže zkusit to můžeš. Ale vzhledem k tomu, že škola bude platit spoluúčast, určitě uvedou podrobně, co se stalo a jak a co nebylo dodrženo. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
23.3.14 18:24
@Antonie Bolavá píše:
to snad ne. Chudák kluk ji přišlápl tkaničku od boty, kterou neměla co mít na noze a ještě to zacvaká :zed:

Nebyla jsem hodinu přihlášená, tak budu reagovat až později. Na tohle musím ale hned, samozřejmě nikdo nechce nic od toho kluka, on za to nemůže. Škola je pojištěná povinně ze zákona, platí pojistné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
23.3.14 18:24
@Lively píše:
Mě hlavně překvapuje, že někdo místo toho, aby byl rád, že dcera nespadla na hlavu a nezlomila si vaz, tak řeší jak vytřískat pár korun a ještě je naštvanej, když zjistí, že se mu to nejspíš nepodaří.
Kolik dává pojišťovna za zlomenou ruku, že by to pro někoho fakt stálo za to?@tamata :lol: :palec:

podle pojistky, mému dítěti 400 na den, což je při dvouměsíční léčbě s rehabilitací než ukončili neschopenku 24.000 třeba, nebolo to k zahození :mrgreen:

A tedy pojišťovna, pokd se nebavíme o odškodnění od školy, ale o úrazové pojistce, tedy vyžadovala pouze lékařské zprávy, nikoliv typ bačkor. Jen se tam popsalo, u nás jinak, ale u vás, že spadla ze schodů a přiložily se lékařské zprávy. Pokud žádáte odškodnění od školy, nedostanete nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
23.3.14 18:26
@Crystal87 píše:
Od kdy jsou botasky zakázané? když jsem chodila na základku já tak je nosili všichni a nikdo s tím problém neměl. Pokud ale dcera měla rozvázané tkaničky tak její blbost, chce být in, ale pak at se nediví že jí kde kdo přišlápne :roll: :roll:

krom tebe :-DDDDDDD, tys nosila daleko horší obuv, co :-D na ty štekle nikdy nezapomenu, kdž vidím tvůj nick

Jinak je asi nesmysl řešit něco, co je jasně zakázané ve školním řádu. Mě by asi upadla noha, lítat někde půlden v botaskách 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
23.3.14 18:39
@Aghata píše:
http://www.rodina.cz/…17565194.htm

to je pěkný. Holka má zlomenou ruku a maminka ještě ten den vehementně řeší odškodné :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
23.3.14 18:42
@renatua píše:
Nebyla jsem hodinu přihlášená, tak budu reagovat až později. Na tohle musím ale hned, samozřejmě nikdo nechce nic od toho kluka, on za to nemůže. Škola je pojištěná povinně ze zákona, platí pojistné.

a škola za to může, jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
23.3.14 18:43

@Antonie Bolavá To je smutný. Rodiče sice porušili školní řád nevhodnou obuví, dobře to vědí, ale „zřejmě“ tam nějaká učitelka nezajistila dozor. Takový rodiče mám nejraději. Sami mají máslo na hlavě, ale nestydí se v průšvihu vykoupat učitelku, snad by bylo i nejlepší, kdyby to pěkně zacvakala ze svého. Peníze až na prvním místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
23.3.14 18:43

@renatua když mám dceru třetačku tak spíš než by učitelka měla zajistit ať jdou pomalu tak zajistím aby měla na nohou papuče a ne botasky..jak tady někdo psal že ji musí být horko v botaskách celý den tak co teprv na jaře a v létě…jinak my jsme měli zakazané botasky i na sš natož na zš a ještě když to je ve školním řadě tak dle mě nemáte nárok
Dcera ty botasky chtěla nosit ve škole a vy jste ji to dovolili a nebo jste neřešili co má na nohou? Jen mě zajíma jak teprv ve 3 třídě může nosit botasky

• Citovat
  • Upravit
30420
23.3.14 18:47
@hanka.br. píše:
@Antonie Bolavá To je smutný. Rodiče sice porušili školní řád nevhodnou obuví, dobře to vědí, ale „zřejmě“ tam nějaká učitelka nezajistila dozor. Takový rodiče mám nejraději. Sami mají máslo na hlavě, ale nestydí se v průšvihu vykoupat učitelku, snad by bylo i nejlepší, kdyby to pěkně zacvakala ze svého. Peníze až na prvním místě.

LIKE

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
23.3.14 18:52
@mojmira píše:
od pojišťovny, zlomená ruka, děti by měly být ve škole pojištěné

Copak holku neošetřili zadarmo, museli za léčbu snad platit? Za co tedy peníze? Já to fakt asi nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí