Školní úraz - botasky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
23.3.14 19:53
@renatua píše:
Já nic nepožaduji, ale škola platí pojistku, aby pojišťovna dala peníze, když se stane úraz. Takže má škola posílat pojišťovně peníze a rodiče se pak stydět, když můžou něco dostat?
škola se ale pojistkou chrání hlavně před jiným typem úrazů… ne na úrazy z toho, že rodiče nejsou schopní logické úvahy a přečíst si 2 sránky školního řádu. By mě hanba fackovala ze tohle chtít peníze.
  • Citovat
  • Upravit
72725
23.3.14 19:54

@renatua pokud má obuv, co je ve školním řádu zakázaná, tak nevím, co řešít. Ano, nebude mít nárok. To, žes o tom věděla a stejně Ti dítě chodilo v nevhodné obuvi je Tvůj problém :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
23.3.14 19:55

@hanka.br. No právě, já sama jsem byla před mateřskou učitelka na druhém stupni a i když jsem milionkrát za den říkala „nelítej, neper se, dej mi žákovskou“, tak to bylo stejně na houby a nejlepší pak je, když za nějakýho nevychovanýho spratka přijdou do školy orodovat rodiče, že toho jejich chudáčka učitelka týrá, to je pak úplně, pro mě nepochopitelné - rodiče div učitelku nedají vyhodit a spratek je v pohodě, dnešní výchova, některých rodičů mě fascinuje :zed: Je to až neskutečné.

@renatua Proč by vůbec škola měla něco požadovat, když to byla vaše blbost a navíc, peníze ani nedostane škola, ale vy a jako za co, za nezodpovědnost, no ty vado, to je svět :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
23.3.14 19:57

@Gituš A když chceš na rodičáku číst rodičům školní řád, tak moří, ať se s tím nezdržuju, že nejsou dementní a umí si ho přečíst sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4854
23.3.14 19:57
@renatua píše:
Já nic nepožaduji, ale škola platí pojistku, aby pojišťovna dala peníze, když se stane úraz. Takže má škola posílat pojišťovně peníze a rodiče se pak stydět, když můžou něco dostat?

Me to třeba vůbec nenapadlo, zadat odškodnění. To nam řekli az na policii, jinak jsme nemohli zahajit vyšetřování, museli jsme splnit všechny podmínky. Nevim, prijde mi divne chtít vydělat na uraze mého dítěte. Leda bych chtěla penize přímo pro dite, at si něco koupi samo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
23.3.14 19:59

@radkka Já občas řikám, že lidi by měli dělat psychologický testy předtim než mají děti. Jinak taky jsem zažila na táboře, kdy jeden opravdu suprový a svědomitý vedoucí nás nechal v 15 letech jezdit na dopravnim hřišti a nebo dětskym hřišti bylo to u sebe, kdo by čekal, že se tam zabijem. Jeden kluk se tam vysekal na kole ze začátku vtipkoval a nevypadalo to zle. Chtěl napít tak dostal napít. Normálně se zvedl a chtěl jet do tábora snáma na kole. Vedoucí radši pro jistotu zavolal zdravotníkovi, který náhodou byl taky v té vesnici popsal situaci a on mu řekl, že za hodinu přijedou. Tak jsme tam všichni čekali a najednou se jeho stav prudce zhoršil začal se uplně klepat a byl během 10 minut uplně v háji. Vedoucí okamžitě volal sanitku a ta přijela a sprdla ho za to pití. Kluk byl týden v nemocnici z vážnou zlomeninou stehenní kosti. A rodiče se pak soudili z vedoucím za zanedbání peče. Tento vedoucí už na tábor nikdy nejel a opravdu mi ho bylo líto. U soudu všichni ostatní vedoucí ho totalně potpili a nevim jak to nakonec dopadlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2834
23.3.14 20:00

@renatua

@renatua píše:
Ty jsi četla celý školní řád a každý detail? Prostě jsem to nevěděla, nenapadlo mě to a 3/4 roku nikdo neřekl, že to nejde. Dcera má větší nohu a nosí botasky s tkaničkami běžně, myslíš, že mě napadlo, že ve škole si kvůli tomu zlomí ruku? Navíc ne kvůli tomu, ale že se jí asi nechtě rozvázaly a zrovna když běžely děti po schodech.

Náš školní řád - nebo spíš ten důležitý výtah pro rodiče - má 1 stránku A4, to snad zvládne každý. I kdyby jich ten váš měl 5, tak jsi prostě jako rodič povinna to přečíst!!! Nehledě na to, že dcera už je ve třetí třídě, takže jsi na to měla dva a půl roku… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
23.3.14 20:01
@martina.se píše:
@renatua pokud má obuv, co je ve školním řádu zakázaná, tak nevím, co řešít. Ano, nebude mít nárok. To, žes o tom věděla a stejně Ti dítě chodilo v nevhodné obuvi je Tvůj problém :zed:

Já jsem to nevěděla a jsem asi blbá, ale u botasek můžou být smolné riziko tkaničky, které se nechtě rozvážou, to určitě, ale třeba pantofle se dají přišlápnout za patu, kroksy také a na noze dobře nedrží, u každých bot se dá nějaké malé riziko najít, tak proč mě tu tak kritizujete kvůli botaskám?? Že je školní řád zakazuje, dobrá, ale reálné riziko není jen tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2834
23.3.14 20:01
@hanka.br. píše:
@Gituš A když chceš na rodičáku číst rodičům školní řád, tak moří, ať se s tím nezdržuju, že nejsou dementní a umí si ho přečíst sami.

Přesně tak!!! Klasická hláška z prvních třídních schůzek v září…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
23.3.14 20:04
@Danitschka píše:
Přesně tak!!! Klasická hláška z prvních třídních schůzek v září…

Taky souhlasím :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
23.3.14 20:05

@renatua nikdo tě tu nekritizuje kvůli botaskám, ale kvůli tomu že chceš po někom peníze za vlastní blbost!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
23.3.14 20:20
@renatua píše:
Ty jsi četla celý školní řád a každý detail? Prostě jsem to nevěděla, nenapadlo mě to a 3/4 roku nikdo neřekl, že to nejde. Dcera má větší nohu a nosí botasky s tkaničkami běžně, myslíš, že mě napadlo, že ve škole si kvůli tomu zlomí ruku? Navíc ne kvůli tomu, ale že se jí asi nechtě rozvázaly a zrovna když běžely děti po schodech.

o botách myslím říkají starším dětem a nebo rodičům na schuzkám. Vezmete si z toho i vy jako rodiče a dcerka nějaké ponaučení jako jestli bude dál chodit v botaskách a nebo ji koupíte nějaké papuče?

• Citovat
  • Upravit
5533
23.3.14 20:41
@renatua píše:

Tedy nezlob se na mě, ale já si doposud myslela, že škola platí pojistku z toho důvodu, že kdyby dítě třeba při tělocviku spadlo z žebřin nebo něco podobného, tak aby byla nějak krytá, případně při honičkách o přestávkách…
Ale aby platila pojistku na nezodpovědnost rodičů, kteří nejsou schopni dát dítěti adekvátní obuv??? 8o :zed: 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
23.3.14 20:43
@Januliiik píše:
@renatua a odkdy jsou kroksy obuv s pevnou patou? :roll: :roll:

tak v naši škole třeba není ve školním řádu, že musí být přezuvky s plnou patou. Běžně vidím děti, že mají ty zdravotní cukle, takže jsem si schválně kvůli tomu pročetla řád a vážně to tam není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
23.3.14 20:45
@karinka píše:
tak v naši škole třeba není ve školním řádu, že musí být přezuvky s plnou patou. Běžně vidím děti, že mají ty zdravotní cukle, takže jsem si schválně kvůli tomu pročetla řád a vážně to tam není

ale i ty zdravotní cukle mají pásku přes patu, ne? :think: Nebo spíš většina :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí