Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@anubis25 píše:
Taky jsem si ze zvědavosti pročetla školní řád mé bejvalé školy a i když jsem si myslela že by to tam mělo být tak nic, ale mě rodiče už od mala učili že za své chyby a své hlouposti si zodpovídam sama což např. kdyby se díky mé vlastní kravině něco stalo tak já osobně bych jsem odškodnění ani nechtěla ( před několika měsící jsem to malém řešila) a i když to není až tak chyba holčiny, ale spíš nešťastná náhoda a možna trochu i rodiče že dali dítětí do školy botásky s tkaničkami ( já měla za to že dětí ve 3 třídě nosí takové ty bačkurky ) tak by měli být radi že má jen zlomenou ruku a peníze nechtit když škola za to nemůže já bych peníze nechtěla za 1. škola za to nemůže a za 2. nedomahala bych se peněz když vím že dítě tam bude ještě nějakou dobu chodit a někteří učitele to mohou dát ditěti sežrat za to že rodiče chtěli peníze za „svoji“ chybu
Musím se zastat učitelů - i když nemůžu samozřejmě mluvit za všechny, ale opravdu by toho byl schopen jen málokdo.
Já mám pocit, že splétáte dvě věci dohromady. Jedna je, jestli měla dcera bezpečnou obuv, a druhá je to, jestli to bylo v souladu se školním řádem, či nikoli.
Botasky bezpečné jsou, jinak by se dle mého názoru, sportovalo v pantoflích. Druhá věc je, jak to má školní řád.
Za to, že školní řád je nelogický, nemusíte být tak přísné na zakladatelku… ![]()
@J_Doe Myslím, že fakt, že nevhodnost botasek jako běžné školní přezutí (nehovoříme o tělesné výchově) je uvedena ve školním řádu nepramení z toho, že školní řád vytvářela nějaká skupina lidí bez mozku, ale naopak že jsou tam uvedeny na základě nějakých zkušeností. Například té, která se stala zakladatelčině dceři.
@Januliiik píše:
ale i ty zdravotní cukle mají pásku přes patu, ne?Nebo spíš většina
ne, právě jsou to ty cukle s otevřenou patou
@hanka.br. Proč jsou na tělocviku bezpečné, ale jako přezutí ne? Na tělocviku se taky může tkanička rozvázat, ne?
@J_Doe píše:
@hanka.br. Proč jsou na tělocviku bezpečné, ale jako přezutí ne? Na tělocviku se taky může tkanička rozvázat, ne?
a na tělocviku jsou třeba schody ze kterých by dítě díky přišlápnutné tkaničce mohlo spadnout? Navíc mít celý den nohu v uzavřené pevné botě nebude moc hygienické.
@J_Doe píše:
Já mám pocit, že splétáte dvě věci dohromady. Jedna je, jestli měla dcera bezpečnou obuv, a druhá je to, jestli to bylo v souladu se školním řádem, či nikoli.Botasky bezpečné jsou, jinak by se dle mého názoru, sportovalo v pantoflích. Druhá věc je, jak to má školní řád.
Za to, že školní řád je nelogický, nemusíte být tak přísné na zakladatelku…
Přesně tak, u každých bot je nějaké riziko. Já si tady připadám jako nejhorší matka už pomalu. Schválně jsem koukla na internetu na 3 školní řády, v jednom zákaz je, ve druhém není a třetí gymnázium, tam je zákaz paradoxně také. Nepovažuju to ale za nic, co by bylo úplně jasné, jak tu všichni píší ![]()
@J_Doe
A co je nelogického na tom, když škola chce minimalizovat riziko úrazů?! Víš co to je, vypracovat krizový plán jak postupovat, když se něco takového ve škole stane? A pak to papírování, nervy s tím, co tomu dítěti je, shánění věčně nedostupných rodičů, doprava do nemocnice?
U bačkor jí těžko někdo přišlápne tkaničku… Představ si, že máš na chodbě dozor, dohled a zodpovědnost nad víc jak stovkou dětí. Stačíš je všechny sledovat, jestli mají zavázané a dobře obuté boty?!
@Fjodorka píše:
Bolestné? To mě podrž, to by mě nenapadlo, můj bratranec by byl asi boháč, jelikož byl hrozný jelito a furt měl něco zlámaného. Nikdo to neřešil, k dětství úrazy běžně patří
Tak pokud má dítko úrazové pojištění, tak proč ne
jen ať za to léčení nějaké korunky dostane… a u soukromé úrazovky ani výrazně neřeší, kor u menšího dítěte jak se to stalo, myslím v tom smyslu, zda mělo takové či makové boty, prostě spadlo a něco si udělalo.
@J_Doe píše:
Jenže na TV máš dohled nad 30 dětmi maximálně, nejsou tam schody a dlažba…
@J_Doe Možná proto, že při hodině tělocviku je v tělocvičně maximálně jedna třída a zavázané tkaničky učitel monitoruje velmi snadno. Oproti tomu na školní chodbě může být v jednu chvíli o přestávce třeba sto a více dětí, které má zvládnout jeden dozorující učitel. Potom díky špatně (nebo vůbec) zavázaným tkaničkám vznikne podobný úraz jedna dvě.
@lucenka Třeba ze šatny se může jít po schodech…
A spadnout se dá i na rovině a dolámat se, nejen ze schodů. Synovi zlomily děti ruku v hlídaném dětském koutku, když lezl z tunelu. ![]()
@Danitschka píše:
@J_Doe
A co je nelogického na tom, když škola chce minimalizovat riziko úrazů?! Víš co to je, vypracovat krizový plán jak postupovat, když se něco takového ve škole stane? A pak to papírování, nervy s tím, co tomu dítěti je, shánění věčně nedostupných rodičů, doprava do nemocnice?U bačkor jí těžko někdo přišlápne tkaničku… Představ si, že máš na chodbě dozor, dohled a zodpovědnost nad víc jak stovkou dětí. Stačíš je všechny sledovat, jestli mají zavázané a dobře obuté boty?!
Každá obuv je potenciálně nebezpečná, snad u každé se dá najít alespoň jeden způsob…
Já jsem se jen podivila, že ste se tak slítly na zakladatelku…
Holky zbytečně se rozcilujete.
Zakladatelka si stejně zažádá, teď už je věc pojišťovny jak se k tomu postaví.
Taky jsem si ze zvědavosti pročetla školní řád mé bejvalé školy a i když jsem si myslela že by to tam mělo být tak nic, ale mě rodiče už od mala učili že za své chyby a své hlouposti si zodpovídam sama což např. kdyby se díky mé vlastní kravině něco stalo tak já osobně bych jsem odškodnění ani nechtěla ( před několika měsící jsem to malém řešila) a i když to není až tak chyba holčiny, ale spíš nešťastná náhoda a možna trochu i rodiče že dali dítětí do školy botásky s tkaničkami ( já měla za to že dětí ve 3 třídě nosí takové ty bačkurky ) tak by měli být radi že má jen zlomenou ruku a peníze nechtit když škola za to nemůže já bych peníze nechtěla za 1. škola za to nemůže a za 2. nedomahala bych se peněz když vím že dítě tam bude ještě nějakou dobu chodit a někteří učitele to mohou dát ditěti sežrat za to že rodiče chtěli peníze za „svoji“ chybu