Školní úraz - botasky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Mi24
23.3.14 20:49

Taky jsem si ze zvědavosti pročetla školní řád mé bejvalé školy a i když jsem si myslela že by to tam mělo být tak nic, ale mě rodiče už od mala učili že za své chyby a své hlouposti si zodpovídam sama což např. kdyby se díky mé vlastní kravině něco stalo tak já osobně bych jsem odškodnění ani nechtěla ( před několika měsící jsem to malém řešila) a i když to není až tak chyba holčiny, ale spíš nešťastná náhoda a možna trochu i rodiče že dali dítětí do školy botásky s tkaničkami ( já měla za to že dětí ve 3 třídě nosí takové ty bačkurky ) tak by měli být radi že má jen zlomenou ruku a peníze nechtit když škola za to nemůže já bych peníze nechtěla za 1. škola za to nemůže a za 2. nedomahala bych se peněz když vím že dítě tam bude ještě nějakou dobu chodit a někteří učitele to mohou dát ditěti sežrat za to že rodiče chtěli peníze za „svoji“ chybu

• Citovat
  • Upravit
30408
23.3.14 20:51
@anubis25 píše:
Taky jsem si ze zvědavosti pročetla školní řád mé bejvalé školy a i když jsem si myslela že by to tam mělo být tak nic, ale mě rodiče už od mala učili že za své chyby a své hlouposti si zodpovídam sama což např. kdyby se díky mé vlastní kravině něco stalo tak já osobně bych jsem odškodnění ani nechtěla ( před několika měsící jsem to malém řešila) a i když to není až tak chyba holčiny, ale spíš nešťastná náhoda a možna trochu i rodiče že dali dítětí do školy botásky s tkaničkami ( já měla za to že dětí ve 3 třídě nosí takové ty bačkurky ) tak by měli být radi že má jen zlomenou ruku a peníze nechtit když škola za to nemůže já bych peníze nechtěla za 1. škola za to nemůže a za 2. nedomahala bych se peněz když vím že dítě tam bude ještě nějakou dobu chodit a někteří učitele to mohou dát ditěti sežrat za to že rodiče chtěli peníze za „svoji“ chybu

Musím se zastat učitelů - i když nemůžu samozřejmě mluvit za všechny, ale opravdu by toho byl schopen jen málokdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
23.3.14 20:52

Já mám pocit, že splétáte dvě věci dohromady. Jedna je, jestli měla dcera bezpečnou obuv, a druhá je to, jestli to bylo v souladu se školním řádem, či nikoli.

Botasky bezpečné jsou, jinak by se dle mého názoru, sportovalo v pantoflích. Druhá věc je, jak to má školní řád.

Za to, že školní řád je nelogický, nemusíte být tak přísné na zakladatelku… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
23.3.14 20:57

@J_Doe Myslím, že fakt, že nevhodnost botasek jako běžné školní přezutí (nehovoříme o tělesné výchově) je uvedena ve školním řádu nepramení z toho, že školní řád vytvářela nějaká skupina lidí bez mozku, ale naopak že jsou tam uvedeny na základě nějakých zkušeností. Například té, která se stala zakladatelčině dceři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
23.3.14 20:58
@Januliiik píše:
ale i ty zdravotní cukle mají pásku přes patu, ne? :think: Nebo spíš většina :nevim:

ne, právě jsou to ty cukle s otevřenou patou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
23.3.14 21:07

@hanka.br. Proč jsou na tělocviku bezpečné, ale jako přezutí ne? Na tělocviku se taky může tkanička rozvázat, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
23.3.14 21:08
@J_Doe píše:
@hanka.br. Proč jsou na tělocviku bezpečné, ale jako přezutí ne? Na tělocviku se taky může tkanička rozvázat, ne?

a na tělocviku jsou třeba schody ze kterých by dítě díky přišlápnutné tkaničce mohlo spadnout? Navíc mít celý den nohu v uzavřené pevné botě nebude moc hygienické.

• Citovat
  • Upravit
26
23.3.14 21:08
@J_Doe píše:
Já mám pocit, že splétáte dvě věci dohromady. Jedna je, jestli měla dcera bezpečnou obuv, a druhá je to, jestli to bylo v souladu se školním řádem, či nikoli.

Botasky bezpečné jsou, jinak by se dle mého názoru, sportovalo v pantoflích. Druhá věc je, jak to má školní řád.

Za to, že školní řád je nelogický, nemusíte být tak přísné na zakladatelku… :nevim:

Přesně tak, u každých bot je nějaké riziko. Já si tady připadám jako nejhorší matka už pomalu. Schválně jsem koukla na internetu na 3 školní řády, v jednom zákaz je, ve druhém není a třetí gymnázium, tam je zákaz paradoxně také. Nepovažuju to ale za nic, co by bylo úplně jasné, jak tu všichni píší :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2834
23.3.14 21:09

@J_Doe
A co je nelogického na tom, když škola chce minimalizovat riziko úrazů?! Víš co to je, vypracovat krizový plán jak postupovat, když se něco takového ve škole stane? A pak to papírování, nervy s tím, co tomu dítěti je, shánění věčně nedostupných rodičů, doprava do nemocnice?

U bačkor jí těžko někdo přišlápne tkaničku… Představ si, že máš na chodbě dozor, dohled a zodpovědnost nad víc jak stovkou dětí. Stačíš je všechny sledovat, jestli mají zavázané a dobře obuté boty?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101753
23.3.14 21:10
@Fjodorka píše:
Bolestné? To mě podrž, to by mě nenapadlo, můj bratranec by byl asi boháč, jelikož byl hrozný jelito a furt měl něco zlámaného. Nikdo to neřešil, k dětství úrazy běžně patří :nevim:

Tak pokud má dítko úrazové pojištění, tak proč ne :-) jen ať za to léčení nějaké korunky dostane… a u soukromé úrazovky ani výrazně neřeší, kor u menšího dítěte jak se to stalo, myslím v tom smyslu, zda mělo takové či makové boty, prostě spadlo a něco si udělalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2834
23.3.14 21:11
@J_Doe píše:
@hanka.br. Proč jsou na tělocviku bezpečné, ale jako přezutí ne? Na tělocviku se taky může tkanička rozvázat, ne?

Jenže na TV máš dohled nad 30 dětmi maximálně, nejsou tam schody a dlažba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
23.3.14 21:13

@J_Doe Možná proto, že při hodině tělocviku je v tělocvičně maximálně jedna třída a zavázané tkaničky učitel monitoruje velmi snadno. Oproti tomu na školní chodbě může být v jednu chvíli o přestávce třeba sto a více dětí, které má zvládnout jeden dozorující učitel. Potom díky špatně (nebo vůbec) zavázaným tkaničkám vznikne podobný úraz jedna dvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
23.3.14 21:13

@lucenka Třeba ze šatny se může jít po schodech… :nevim: A spadnout se dá i na rovině a dolámat se, nejen ze schodů. Synovi zlomily děti ruku v hlídaném dětském koutku, když lezl z tunelu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
23.3.14 21:15
@Danitschka píše:
@J_Doe
A co je nelogického na tom, když škola chce minimalizovat riziko úrazů?! Víš co to je, vypracovat krizový plán jak postupovat, když se něco takového ve škole stane? A pak to papírování, nervy s tím, co tomu dítěti je, shánění věčně nedostupných rodičů, doprava do nemocnice?U bačkor jí těžko někdo přišlápne tkaničku… Představ si, že máš na chodbě dozor, dohled a zodpovědnost nad víc jak stovkou dětí. Stačíš je všechny sledovat, jestli mají zavázané a dobře obuté boty?!

Každá obuv je potenciálně nebezpečná, snad u každé se dá najít alespoň jeden způsob… :nevim: Já jsem se jen podivila, že ste se tak slítly na zakladatelku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
23.3.14 21:18

Holky zbytečně se rozcilujete.
Zakladatelka si stejně zažádá, teď už je věc pojišťovny jak se k tomu postaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí