Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@radkka Její doktorka, když to vyřizovala řikala, že to vídá celkem běžně třeba, že se dítě nevim jak ve škole opaří a za to pak se inkasuje hodně. Ona tehdy za zlomenou nohu v tělocvičně dostala tušim nějakých 5-6 tisíc.
@Gituš Souhlasím. Navíc to osočení učitelky, že zřejmě neplnila své povinnosti na dozoru, to je tedy síla. Jaké má povinnosti ten druhý, to ví neprosto přesně, ale sama si školní řád ani nepřečte!
@renatua Jestli by nebyly o dvě čísla větší, tak nevím, jak by jí někdo mohl přišlápnout patu tak, že by si rozbila pusu… ale tak možné je všechno
Já jenom, že i mě NEmatku tohle napadne, děti často hlídám a když tu mám synovce s botama na tkaničky, tak mám vyloženě nervy a hlavně mu to zavazuju sama i když je dost velkej, on to totiž tak neutahne a hned se mu to rozváže a je mu to šumák, klidně s tím venku tak lítá.
Mě šlo hlavně o tvoje výmluvy, že sis nepřečetla školní řád, to je hlavně tvoje pochybení.
@annaei teď už je mi jasné, proč měla spolužačka na základce z vedlejší třídy snad nonstop gips na noze
já ji sice měla taky furt, ale proto, že jsem musela vylézt všude a naši nikdy žádnou pojistku neřešili
@Gituš píše:
@renatua A za co ty peníze vlastně požadujete? Za to, že jste nezodpovědná a dceři jste dala do školy botasky, i když jste měla ve školním řádě výslovně napsnáno, že jsou nevhodné (popřípadě zakázané)? Já to vážně nechápu, být vámi, dám dceři vhodné boty do školy a jsem ráda, že si neudělala něco horšího. Přijde mi nesmyslné tahat z lidí peníze, ten dnešní svět je
Já nic nepožaduji, ale škola platí pojistku, aby pojišťovna dala peníze, když se stane úraz. Takže má škola posílat pojišťovně peníze a rodiče se pak stydět, když můžou něco dostat?
@annaei píše:
@radkka Její doktorka, když to vyřizovala řikala, že to vídá celkem běžně třeba, že se dítě nevim jak ve škole opaří a za to pak se inkasuje hodně. Ona tehdy za zlomenou nohu v tělocvičně dostala tušim nějakých 5-6 tisíc.
No to je fakt děs!
Někteří lidé by neměli mít děti, fakt!
@renatua píše:
Já nic nepožaduji, ale škola platí pojistku, aby pojišťovna dala peníze, když se stane úraz. Takže má škola posílat pojišťovně peníze a rodiče se pak stydět, když můžou něco dostat?
V tomhle případě ano, styděla bych se a mlčela. Promin… ![]()
@renatua píše:úraz a „úraz“ je snad rozdíl ne? Když za to v podstatě můžou rodiče!
@renatua píše:
![]()
Ty jako rodič se fakt styď!
@renatua píše:
takovým rodičům by měli dávat výchovný popysk a ne prachy ![]()
@renatua píše:
Tak bys mohla být tak slušná a ty peníze věnovat škole ne?
Když už teda škola platí tu pojistku ![]()
A pokud chceš za svou blbost vytřískat z pojištovny peníze, tak si udělej svou pojistku ![]()
@renatua píše:škola se ale pojistkou chrání hlavně před jiným typem úrazů… ne na úrazy z toho, že rodiče nejsou schopní logické úvahy a přečíst si 2 sránky školního řádu. By mě hanba fackovala ze tohle chtít peníze.
@renatua pokud má obuv, co je ve školním řádu zakázaná, tak nevím, co řešít. Ano, nebude mít nárok. To, žes o tom věděla a stejně Ti dítě chodilo v nevhodné obuvi je Tvůj problém ![]()
@hanka.br. No právě, já sama jsem byla před mateřskou učitelka na druhém stupni a i když jsem milionkrát za den říkala „nelítej, neper se, dej mi žákovskou“, tak to bylo stejně na houby a nejlepší pak je, když za nějakýho nevychovanýho spratka přijdou do školy orodovat rodiče, že toho jejich chudáčka učitelka týrá, to je pak úplně, pro mě nepochopitelné - rodiče div učitelku nedají vyhodit a spratek je v pohodě, dnešní výchova, některých rodičů mě fascinuje
Je to až neskutečné.
@renatua Proč by vůbec škola měla něco požadovat, když to byla vaše blbost a navíc, peníze ani nedostane škola, ale vy a jako za co, za nezodpovědnost, no ty vado, to je svět ![]()
@Gituš A když chceš na rodičáku číst rodičům školní řád, tak moří, ať se s tím nezdržuju, že nejsou dementní a umí si ho přečíst sami.