Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Není hyperaktivní nebo nemá nějakou LMD? Byli jste s ní u dětského psychologa? Tam bych určitě začala.
Druhá věc mohou být poměry v rodině: nějaké týrání, stres, traumata? Je hodně věcí, se kterýma se děti vypořádávají tím, že zlobí…
@Laurren a proč ji prostě nezkrotíš a nezatneš tipec? jak to asi bude vypadat, až jí bude např 12, když už si s ní nevíš rady teď
mmchdm, psychologické vyšetření má? jestli není problém někde jinde?
Příspěvek upraven 27.03.14 v 13:40
Už bych s ní dávno byla u psychologa, zamrzlé období vzdoru bych takových let fakt nevydržela ![]()
@Slečna Ferka
Přesně tak, vyhledala bych už dávno psychologa.
@Laurren soucítím, ale bohužel neporadím, syn je úplně to samé, 7let, první třída, ve všem je v opozici, navíc je to komplikované jeho nemocí. Už jsem ho obj k psycholožce, jdem v květnu. Já jako dítě to dělala taky a strašně mě to BAVILO, tedy na matku, u ostatních jsem byla zlatíčko.
naše pančelak ve škole se chlubila že umí pracovat s dětmi z ústavů, takže nějaký Vojta s tváří andílka jí nerozhodí a v prvnim čtvrtletí uvažovala nad třídní důtkou z chování ![]()
@Slečna Ferka jo to mě taky napadlo, jaké jsou vztahy v rodině…
Zakladatelko nehádáte se doma? s manželem, nebo jinými členy rodiny?
Špatně nebo vůbec nastavené hranice? Málo důslednosti?
Co se stane, když řekne, že nechce ven a pak řve, že to tak nemyslela?
Jak máte s mužem rozdělené rodičovské kompetence? Jak se navzájem podporujete v autoritě? JAký je váš vztah?
A co sourozenci - má nějaké?
Je to fakt…chce to psychologa, na druhé straně, moje mámy by mě seřezala co by se do mě vešlo, něco na tom bylo, já osobně si tedy nepamatuji že k tomu musela sahnout, i když ona tvrdí že byla doba, když jsme byli malí, že mě asi 2× seřezala, ale můj táta pro ránu daleko nešel, vychovali z nás slušné lidi. A zase naopak, já svoje děti fyzicky netrestala a vychovala jsem je také slušně. V dnešní době je týrání úplně všechno a to je špatně, občas by neuškodilo jim ten zadek natřást…Tady ji chyť za flígr a dotáhni k psychologovi, není normální, aby s vámi takhle zacházela, ale co jste jí povolili to máte…
No mně by taky zajímala vaše reakce na řev, co děláte když začne, jak dosáhnete aby udělala co po ní chcete?
Může to být i reakce, že žádné hranice nemá a neví o co by se opřela.
@S.Ivanka píše:
Je to fakt…chce to psychologa, na druhé straně, moje mámy by mě seřezala co by se do mě vešlo, něco na tom bylo, já osobně si tedy nepamatuji že k tomu musela sahnout, i když ona tvrdí že byla doba, když jsme byli malí, že mě asi 2× seřezala, ale můj táta pro ránu daleko nešel, vychovali z nás slušné lidi. A zase naopak, já svoje děti fyzicky netrestala a vychovala jsem je také slušně. V dnešní době je týrání úplně všechno a to je špatně, občas by neuškodilo jim ten zadek natřást…Tady ji chyť za flígr a dotáhni k psychologovi, není normální, aby s vámi takhle zacházela, ale co jste jí povolili to máte…
Mě by mamka seřezala fakt hodně. Nic se nema přehánět, ale škoda každé rány, která padne vedle ![]()
Mám dceru 7 let, chodí do první třídy. Ve výuce exceluje, ale chování má příšerné. Mluví bez přestání, skáče všem do řeči, všechny překřičí, vždy a proti všemu protestuje. Když je doma, nedá se telefonovat, není slyšet televize ani rádio, nezavře pusu dokud neusne. Na jakýkoliv pokyn reaguje negativně. Např. máme jít ven, řve že nikam nechce. Zůstaneme doma, řve, že chce jít ven, že to tak nemyslela. A tak je to se vším, doma i ve škole. Ať se jedná o cokoliv, vždycky je v opozici, asi z principu, všechno automaticky odmítá. Když je napomenuta, řve na celé kolo a je to ještě horší. Nevadí jí ani trest - nesmí si půjčovat počítač, nedostává kapesné. Takto se chovala i ve školce - chodila 3 roky a byly s tím hrozné problémy. Učitelky ji nesnášely, nikdo si s ní nevěděl rady. Teď ve škole se to zpočátku zlepšilo, ale po 2 měsících se vše vrátilo do starých kolejí. Do školky i školy chodí ráda, ale myslím, že ostatní nejsou rádi. Chodí do soukromé školy, tak tam s ní mají naštěstí větší trpělivost. Celkově je to ale k nevydržení, nikdo ji ani nechce hlídat, protože za chvíli každému třeští hlava. Nemáte někdo podobné zkušenost?