Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Jen tak na odlehčení. Nebo i nějaká filosofická uvaha
rozhodne nepatřím k těm kdo prohlašuji ze internet, TV, mobil a tak je špatně. Myslím, ze dost pomáhají, ale nezdá se vám, ze premira toho a zvyk jak se vše vyřídí hned, všichni všechno víme nebo vyhledáme za minutu nám spíše škodí? Respektive, ze jsme si na to tak zvykli, ze chceme všechno hned? Vše je vlastně téměř na jedno kliknutí, aniž by tomu člověk musel věnovat čas, někoho se ptát a tím by vlastně riskoval své ego… mladí se rozcházejí přes fb, všichni se ke všemu mají potřebu hned i neuvazene vyjadřovat… co si o tom myslíte?
Že nemáš pravdu, 80% diskuzí tady je založeno i když by zakladatelům stačilo pár vteřin hledání na google, takže si asi chcou povídat, aspoň virtuálně ![]()
a že je vše o lidech, kdyby nebyl internet tak by to dělali taky, ale jinak
Pravdou je, že internet světem vládne… Všude wifi, všude chytré telefony… Stačí, když jedu MHD, kazdej v ruce telefon a komunikace na nulové úrovni. Bohužel ale i já patřím mezi lidi, kteří jsou denně na netu a pravdou je, že jsem si řekla, že to omezím, ptz sama cítím, že jsem internetem prehlcena ![]()
Spíš dřív přišel chlap z práce a sednul k TV nebo k novinám, taky vopruz roll: ale dneska mi přijde ze se všichni zaklofnou k netu, který nikdy nekončí a odpadnou jen vyčerpáním. Noviny či telka na rozdíl od internetu někdy konci…
@Catmum největší paradox mi přijde, že se ti zdá internetu přemíra, ale téma si nakousla
na online portálu
Proč ne s kámoškami u kafe?? ![]()
@Catmum píše:
Jen tak na odlehčení. Nebo i nějaká filosofická uvaharozhodne nepatřím k těm kdo prohlašuji ze internet, TV, mobil a tak je špatně. Myslím, ze dost pomáhají, ale nezdá se vám, ze premira toho a zvyk jak se vše vyřídí hned, všichni všechno víme nebo vyhledáme za minutu nám spíše škodí? Respektive, ze jsme si na to tak zvykli, ze chceme všechno hned? Vše je vlastně téměř na jedno kliknutí, aniž by tomu člověk musel věnovat čas, někoho se ptát a tím by vlastně riskoval své ego… mladí se rozcházejí přes fb, všichni se ke všemu mají potřebu hned i neuvazene vyjadřovat… co si o tom myslíte?
Jestli trpíte pocitem, že je všechno hned, zkuste po internetu běžnou komunikaci se státní správou.
Je to zvláštní doba, no. Děti si hrají v bazénu, dovádí, přiběhnout zkontrolovat fb či co tam zrovna mají, pak se vrátí a pořád dokola. Furt u mobilu. Ale dospělí taky, no. Zvláštní doba.
@neila protože, kde jinde najít tolik lidi pravé než na netu ![]()
@Catmum píše:
@neila protože, kde jinde najít tolik lidi pravé než na netu
a to je právě ta falešná vábivost internetu, která tíhne davy - kvantita ![]()
Já osobně ho preferuji hlavně kvůli rychlosti - jako zdroj informací - nemusím listovat v encyklopedii, ale vyťukám pár písmenek a už to na mě padá ![]()
@EvulinkaB18 píše:
Pravdou je, že internet světem vládne… Všude wifi, všude chytré telefony… Stačí, když jedu MHD, kazdej v ruce telefon a komunikace na nulové úrovni. Bohužel ale i já patřím mezi lidi, kteří jsou denně na netu a pravdou je, že jsem si řekla, že to omezím, ptz sama cítím, že jsem internetem prehlcena
Jen tak pro zajímavost, s kým si chceš takhle v tramvaji povídat? S neznámým člověkem? V době kdy nebyl internet jsme na telefonu trávili s kamarádkami klidně i 4 hodiny denně, prostě protože bydlíme minimálně 5 hodin cesty od sebe. A když nebyly mobily, tak jsme si psaly dopisy a strávili tím dost podobně času ![]()
@AlphaOmega píše:
Jestli trpíte pocitem, že je všechno hned, zkuste po internetu běžnou komunikaci se státní správou.
@Catmum píše:
Spíš dřív přišel chlap z práce a sednul k TV nebo k novinám, taky vopruz roll: ale dneska mi přijde ze se všichni zaklofnou k netu, který nikdy nekončí a odpadnou jen vyčerpáním. Noviny či telka na rozdíl od internetu někdy konci…
Zrovna u toho rozdíl fakt nevidím. Skončily novinky a začalo nudné bezcílné přepínání z programu na program až do vyčerpání. Upřímně, to radši ten pokec s lidma, byť „virtuální“ ![]()
@Doe_Jane píše: Že nemáš pravdu, 80% diskuzí tady je založeno i když by zakladatelům stačilo pár vteřin hledání na google, takže si asi chcou povídat, aspoň virtuálně
a že je vše o lidech, kdyby nebyl internet tak by to dělali taky, ale jinak
@Nimie nemyslím,aby si povídali cizí lidé.. ale že v tramvaji sedí naproti sobě třeba tři kamarádky a všechny hledí do mobilu… Místo aby si povidaly