Jak si na mateřské přivydělat internetovým obchodem?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Dneska je taková nabídka, že je umění si s tím přivydělat, bohužel nabídka převyšuje poptávku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@oliii Vím, že to není lehký:-( Ale nechci mít na kusu 100% marži
Myslela jsem cca 30%, proto mě zajímá, kolik kusů bych tak měla mít v nabídce ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@oliii Vím, že to není lehký:-( Ale nechci mít na kusu 100% maržiMyslela jsem cca 30%, proto mě zajímá, kolik kusů bych tak měla mít v nabídce
Pak jsou to jednoduché počty - 30% marže a výdělek 5.000, z toho vychází že prodejní cena zboží musí být cca 21.500, to si vyděl průměrnou prodejní cenou za kus a dostaneš se na počet kusů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@histep Děkuju, tohle už mě napadlo
Jenže… Né všechny kusy se prodají. Teda říká se, že každý kus má svého kupce, ale čekat na něj roky nebudu:-) Musím počítat i s tím, že něco neprodám, tak to třeba daruji k objednávce atd. Kdybych prodala vše, co mám nakoupeno, za jeden měsíc, tak by to bylo super, ale tak to bohužel nefunguje:-( Proto doufám, že by se mi tu mohla ozvat zkušená prodejkyně, která točí měsíčně dost kusů na to, aby jí to ten hezký přivýdělek přineslo. Zajímalo by mě, z kolika kusů v nabídce se ten výdělek dá získat ![]()
- Citovat
- Upravit
Tyjo v záplavě hadrů na děti podle mě nemáš šanci. Každá druhá na FB prodává po svých dětech za pár korun a stejně to nikdo nekupuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Izzz Z toho, co jsem nakoupila, mám už půlku prodanou. Jasně to horší mi tu zbylo, což se dalo čekat, proto bych ráda zase nabídku oživila a postupně vkládala nové věci. Chci vyzkoušet víc dodavatelů. Třeba se mi zadaří a najdu dost spokojených zákaznic, které mě doporučí dál. Postupem času bych si chtěla zřídit i menší prodejnu doma, ale to je teprve v plánu. Vše se učím. Musím správně obleček nacenit, abych byla v zisku i když budu počítat s tím, že něco prostě neprodám. Určitě je dost maminek, které si takhle přivydělávají. Ráda bych se začlenila mezi ně
Proto by mě zajímalo, kolik bych vlastně měla mít těch kousků v nabídce:-) 1000? 2000? Víc?
- Citovat
- Upravit
Já takhle od jedný paní nakupovala, ale nechala toho kvůli malému zisku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Milá anonymní, tohle je opravdu těžká otázka. Někdo pro to prostě cit má a nekdo ne. Já prodávám jen oblečení po našich dětech. Aktuálně po dvou mladších (holka 8m a kluk 3 roky) a měsíčně z toho mám cca 1-2tis. A to prodávám jen na MMB a na Aukru. Kdybych na to měla čas a rozfotila věci, co prodávám na Aukru v setech, tak z toho je ještě víc. Ale na to čas nemám.
Když jsem svého času chtěla odkoupit jeden fungující bazárek na FCB, tak tam paní měla cca 1200ks ceny mezi 15Kč-100Kč
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MisaHanuska Moc děkuji za příspěvek
Myslíš, že o balíčky je větší zájem, než o jednotlivé kusy oblečení? ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@MisaHanuska Moc děkuji za příspěvekMyslíš, že o balíčky je větší zájem, než o jednotlivé kusy oblečení?
Za mě určitě ano.
Neuvažuješ o nákupu něčeho jiného, čím se živit? Nákup/prodej. Něco z velkoobchodu.. ![]()
Já ano. Taky jsem chtěla dřív kupovat balíky, ty samé.. bavilo by mě to. ale ne, nejdu do toho. Zakrámovat se hadrama, které nikdo nebude chtít..
Podle mě to chce mít i dobré kontakty, kamarádky.. pro začátek.. někoho, kdo ti udělá dobrou reklamu. A to já nemám.
An. W.
- Citovat
- Upravit
Zisk 30 % je strašně málo. Vzhledem k pracnosti, nažehlit, nafotit, vystavit… kusy po pár korunách.
Aby to mělo smysl tak to chce větší přirážku, nebo zvednout celkovou cenu objednávky. Což je reálné při prodeji balíčků. Jenže tím se opět nevyhneš náročné přípravě zboží na prodej.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Za mě určitě ano.Neuvažuješ o nákupu něčeho jiného, čím se živit? Nákup/prodej. Něco z velkoobchodu..
Já ano. Taky jsem chtěla dřív kupovat balíky, ty samé.. bavilo by mě to. ale ne, nejdu do toho. Zakrámovat se hadrama, které nikdo nebude chtít..
An. W.Podle mě to chce mít i dobré kontakty, kamarádky.. pro začátek.. někoho, kdo ti udělá dobrou reklamu. A to já nemám.
Právě že mě to taky baví
Ale nebudu to dělat jen pro radost
Na oblečky bych měla vyčleněný prostor, dítko mám hodné, takže spoustu věcí zvládnu udělat. O prodeji jako takovém určitě přemýšlím neustále, ale tohle mi přišlo zatím jako nejdostupnější
Vždycky jsem pracovala ve firmách které něco prodávaly, ale já z toho měla samozřejmě to nejmenší minimum. Takže nějaké zkušenosti mám, ale teď už mít jen ten nápad
Do čeho se chceš tedy pustit? Stačí jen okrajově, nebo odvětví:-)
- Citovat
- Upravit
@švadlenka Eliška Tak to máš pravdu
Musím sehnat takového dodavatele, od kterého oblečky osloví a zaujmou:-) 30% je asi fakt málo, za tu práci. Mě ta práce nevadí, ale kdych měla pracovat 8 hodin denně za 5000, tak to asi neee ![]()
- Citovat
- Upravit
Milé dámy,
chtěla jsem se zeptat na jednoduchou věc pro zkušené a úspěšné prodejkyně.
Začala jsem se zajímat o prodej oblečení z Anglie - kvalita cream, A (dětské oblečení). Zajímalo by mě, kolik kusů oblečení je potřeba mít v nabídce, abych docílila zajímavého přivýdělku k mateřské (cca 5000Kč - nemusím se tím hned živit na plný úvazek:-))? Je mi jasné, že to nejde s přesností určit. Záleží na kvalitě, ceně, druhu oblečení, inzerci atd. Ráda bych si ale udělala alespoň malou představu. Pár desítek kusů již v nabídce mám (je mi jasné, že takové množství rozhodně nestačí).
Moc děkuji za informace a za zachování anonymity.