Interrupce, ptá se doktor?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
76739
8.3.25 19:13
@Anonymní píše: Více

@Lemrucha ti píše, že je možná interrupce kyretáží a že to možná spolehlivější, než pilulkový způsob

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.3.25 19:33

@stinga Ano, přečetla jsem příspěvek znovu. Já bych asi i toto podstoupila raději, teď jsem koukala na internetu na ty možnosti a mě samotné se zdá lepší..

• Citovat
  • Upravit
16059
8.3.25 20:01

Ona žádná interrupce, ať už je provedena jakkoliv, není pro tělo ženy nijak vhodná…
Všechny způsoby mají svá rizika, proto je opravdu namístě se chránit. Navíc, pokud jde o neplánované těhotenství nebo z důvodu, kde je víc než zřejmé, že by se narodilo dítě s VVV.
Pokud se tak stane a je to indikované lékařem, není už bohužel jiné možnosti.

Příspěvek upraven 08.03.25 v 20:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148843
8.3.25 20:01

Pokud je profesionál, tak by neměl. Je to tvoje věc a je to legální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76739
8.3.25 20:05

vypadá to jako jistější způsob

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.3.25 20:46

@Černá Madonna Je mi víc než jasné, že to je obrovský zásah do těla ženy, tak jako do psychiky. A také vím, že jsem se měla chránit. Na to už je dnes, bohužel, pozdě. Také bych tuto situaci nejraději neřešila, věřte mi. Nejsem žádná holka od vedle a vím, jak to v životě chodí. Tohle je pro mně velmi těžké a nikdy v životě bych nevěřila, že to budu muset řešit. Nijak jsem se o interrupci z toho důvodu nezajímala a proto se ptám zde na zkušenosti ostatních.
Víte, já v sobě nemám takový ten souboj, který popisuje v příbězích spousta jiných žen, mé rozhodnutí je od zjištění pevné. Jen jsem potřebovala nějaké osobní zkušenosti, informace jak postupovat v začátku.
Netvrdím, že mi z naší situace není smutno, ale to nic nemění na mém přesvědčení.

• Citovat
  • Upravit
16059
8.3.25 21:21

Chápu, že někdy se člověku v jeho životě, může cokoliv a jakkoliv tzv. „vymknout z rukou“.
Nikdo nejsme dokonalý a ani to štěstí, nemusí pokaždé stát zrovna při nás.
Přeji ti, ať to všechno hlavně dobře dopadne a jsi šťastná a zdravá. :srdce: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.3.25 21:31

@Černá Madonna Moc děkuji. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1098
8.3.25 22:11

Pokud nepatříš k LGBT partě a žiješ jako normální zdravá žena, nikdy nevíš, kdy a kolikrát budeš těhotná. Otěhotnět můžeš ať už spoléháš na to, že partner bude ohleduplný a umí se ovládat, nebo se chráníš jinak. Moje spolupracovnice zkoušela různé druhy pilulek i nitroděložní tělísko, ale nic nepomáhalo. Potraty pro ni byly samozřejmost a nikdy s nimi neměla potíže. Před nikým neskrývala, že jen díky potratům neměla doma mateřskou školku. – Pokud bys nestihla miniinterrupci, ani pilulky by Ti nepomohly. Hned v pondělí jdi ke gynekologovi na vyšetření, abys zákrok stihnula, mohlo by se to podařit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.25 09:05

@Lemrucha K LGBT komunitě rozhodně nepatřím, mám už bezmála deset let stálého partnera.
Já doufám, že mně doktor vezme hned, všichni víme jak to dnes je, pokud se chce člověk někde objednat. Ani nevím co tam mám říct, popravdě. Hodně se bojím i toho, jak na mě budou lékaři koukat a zda nebudou mít nějaké řeči.
Děkuji alespoň takhle za popovídání. :)

• Citovat
  • Upravit
8529
9.3.25 09:07

Je to tvůj život, tvoje rozhodnutí ;) vůbec neřeš pokud by nahodou někdo něco říkal. Nejsi první a ani poslední, co tam přijde s takovou věcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.25 09:09

A máš už nějaké děti po desetiletém vztahu? to se asi ptát budou…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.3.25 11:11

Já se teda přiznám, že si už nepamatuju na co se ptali. Moje dr asi na nic, má všechno v kartě. Udělala utz, tam ještě nic nenašla, ale // byly a ms nebyla, řekla, že vzhledem k věku a tomu, že hodně těhotenství se vyřeší samo, mě pozvala znovu až za týden, že na řešení času dost. To byl čtvrtek (// jsem zjistila v pondělí). Mne to nedalo, nechtěla jsem čekat, mela jsem jasno, ze rozhodne pokračovat nechci. Navíc byl covid a nechtěla jsem do nemocnice. Tak jsem si našla kliniku, kde na gynde měli i zakrokovy sál a napsala email. Hned v pondělí jsem šla na konzultaci a v úterý na zákrok. Ráno vyšetření, v 10:45 na sál a ve 13h jsem šla domů. Jasně, vyplňovala jsem papíry, dr se několikrát ptal, ale nikdo mě nepřesvědčoval, mohla jsem vycouvat, kdybych chtěla. Bylo mi skoro 37 a měla jsem tři děti. Nelituju vůbec, nezvladli bychom to. Potom asi za týden byla u nich kontrola a pak po 6 týdnech u moji dr. Takže od ní jsem žádnou žádanku neměla, všechno se vyřídilo na té klinice. Platila jsem tehdy necelých 8 tis.

• Citovat
  • Upravit
14955
9.3.25 16:03
@Lemrucha píše: Více

Myslím, že tvoje spolupracovnice pravdu trochu upravuje a chodit na potraty častěji než na dovču taky není v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.25 16:22

Já byla na interupci před třemi lety. Patřím k těm ženám, který těhotenství jako celek hodně těžko snáší. Zní to blbě, ale kdo nezná, nepochopí. Přála bych si být jako většina žen co šou z tehu nadšené. I když sem dítě chtěla. Od té doby se na mě vykašlali 3 terapeuti a nikdo se mnou nechce mě problémy řešit. Takze jsem i bez psychické pomocí a naděje, že někdy dítě mít budu a to mi je 36 let.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky