Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@izabe Já vím, přesto ten pocit, že mně budou, i třeba jen vnitřně soudit. ![]()
@Anonymní píše: VíceU nás žádná taková klinika není a ani nemám možnost se přepravit do kliniky do jiného města, vzhledem k tomu, že nechci aby tohle někdo věděl.. Proto to chci řešit přes obvodního gynekologa. Já bych do té kliniky i ráda, právě proto, že spíš to bude rychlejší vyřízení.. Bohužel nemám tu možnost.
@Anonymní píše: Více
Moc mně mrzí co prožívas. Já ti nebudu radit kam se obrátit, sama v oblasti psychiky a řešení problémů také nemám zkušenosti, takže nevím jak bych mohla. Každopádně moc děkuji, že jsi napsala a přeji jen štěstí a do budoucna ať se vše vydaří jak si přeješ ![]()
Podstoupila jsem miniinterrupci v 6tt předloni v červnu. Selhalo mi nehormonální tělísko. Hned po pozitivním testu jsem volala svému gynekologovi, pochopil hned situaci, vzal mě okamžitě ten den (úterý). Známe se roky, mám již 3 děti, on ví, že další jsem nechtěla (proto tělísko, že
), takže jsem si hned řekla o vypsání papírů, doktor skvělej, chápavej. Ještě ten den jsem si zašla do nemocnice, kde mě doktorka prohlédla, dohodli jsme se na miniinterrupci (pilulku jsem nechtěla), ve čtvrtek mi udělali komplet předoperační vyšetření (všichni byli skvělí a chápaví, nikdo ani slůvkem nic nenaznačil) a v pátek jsem šla na zákrok. Celkově jsem byla asi 20 minut v narkóze a ten den odpoledne jsem šla domů. Platila jsem pouze 1000 Kč u svého gynekologa za vypsání žádosti, interrupci jsem měla z důvodu selhání tělíska na pojišťovnu.
Tak prosím z vlastní zkušenosti jen ne Ltm nemocnici.
Byla jsem v podobne situaci. 2 deti prez ivf, 3tí vymodlene po clostilbegitu, kontryhelu a 2 letem snazeni. Po 6 nedeli se mi podarilo otehotnet hned napoprve prez pharmatex a prerusovanou souloz. Jeste nebyla ms abych nasadila Ha. Proste jsem racionalne vedela ze dalsi dite do roka a do dne bych nedala. Muj gynekolog pochopil. Ale pristup v nemocnici strasny. Ac se to ve me hrozne pralo, dostala jsem sezrat, ze se neumim chranit, mam potrat jak antikoncepci a pod. Vrcholem bylo, kdyz me privezl zrizenec na pokoj, sebral z vedlejsi postele polstar a dal mi ho, protoze ja zadny nemela. Pak prisla sestra a servala me, jaktoze mam polstar? Ze ja nemam duvod ho mit. Dneska uz to mam zpracovane, ale tehdy mi tohle vsechno nalozilo vic, nez nemoznost nechat si neplanovane dite, kdyz ty tri predchozi byly doslova vymodlene
@petulka23 píše: Více
Uff, tak tohle je fakt síla
To mě mrzí, že jsi toto zažila. Upřímně taky jsem z toho měla strach, že na mě někdo bude koukat skrz prsty, ale musim říct, že přístup opravdu empatický.
Ja asi zrovna ten den mela " stesti" na doktora, sestry…bohuzel, psychicky rozsypana jsem se neohradila. Moje prvni a snad posledni UPT a i po 7 letech me to pronasleduje. Proto radeji doporucuji jinou nemocnici, ac v ostatnich odvetvich tam problem nemam
@petulka23 To je hrozné jednání
Nedivím se ani trochu, že i po takové době to v sobě stále nosíš. Děkuji přesto za zkušenost a Litoměřice skrtam ze seznamu nemocnic.
U nás to ví jen manžel a kamarádka. Utajilo se to i když byly děti pořád doma ( covid), manžel chodil normálně do práce.. ono je to rychle a nemusíš říkat, proč ke gynekologovi jdeš. Ono ani tohleto nechtějí ani ženy rozebírat. Jaké mají problémy a jaké vyšetření a zákroky podstupují.
Držím palce.
Na interupci jsem naštěstí nikdy nebyla. Mám jedno dítě z jednoho plánované těhotenství. Jen chci zakladatelku upozornit, že ptát se, v rámci sepsání zdravotní dokumentace, lékařských zpráv, budou lékaři veškerých možných specializací i později. Takže bych si, být zakladatelkou, psychiku po zákroku ošetřila v rámci terapie, aby ji podobné dotazy později znovu nezraňovaly.
@krecik.dzungarsky Ano, s tím já asi i počítám.
Mě šlo spíš o to, aby o tom vědělo co nejméně lidí z mého okolí. Věřím že tato informace opravdu pro mnohé lékaře může být při pozdějších problémech, operacích, vyšetřeních,.. k něčemu dobrá. Jen je to jinak tak moc intimní záležitost, že ji nechci ventilovat ani nikomu z velmi blízkých přátel, natož pak rodině. Jsou věci, události, které nechci sdílet. Je mi dost jasné, že i když podstoupím dobrovolně a s tím, že to opravdu chci, něco takového, může se stát že mě to později sevře. I s tím do toho jdu.
Také bych byla jistě raději nemuset řešit tak složitou věc..
ta informace pro lékaře jiných odvětví není k ničemu, ale mají na to v lejstrech kolonku, proto se ptají, ono je to vůbec nezajímá, ale aby měli vyplněno
@krecik.dzungarsky píše: Více
Mně se na to žádný lékař nikdy neptal.
A j dotazu - gynekolog na mé důvody taky ne a nikdo nic nekomentoval, ani si teda neumím představit, že se to děje ![]()
Mě se ptali v nemocnici i po kolapsu organismu souvisejícím s péčí o dítě s PAS. Ptají se běžně i mimo obor gynekologie. Žádné gynekologické potíže nemám. Jen už stárnu a jsem nemocná. Dítě mám pubertální, žádné další nemáme ani jsme nikdy neplánovali. Manžel je dávno po vasektomii.
Půjdu ke svému gynekologovi, ten určitě bude vědět jestli nějaké děti mám nebo ne. A hádám že to napíše i do té žádosti o interrupci. Každopádně tak jako tak, jestli děti mám nebo ne, myslím, je úplně jedno. Já jsem ráda že u nás taková možnost je a pevně doufám, že v mém případě není ještě pozdě toto podstoupit.