Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
tak to asi záleží na tom konkrétním doktorovi.
Je to tvé rozhodnutí a každý normální doktor by to měl respektovat. Důležité je, aby jsi byla rozhodnutá a smířená ty.
Prober to pak s psychoterapeutem. Třeba ti to pomůže se s tím časem smířit. Ale je dobre, ze už jsi se rozhodla, je to velmi težké.
Ja z odstupem 17 let vidim, ze bych se rozhodla stejně. Ale líto me to je asi pořad, jen už to tak nebolí.
Me se doktor (kamarad) zeptal:” tak jdeme na to nebo chceš jít domu?” Jinak jsem si při interrupci nechala hned zavést Mirenu, bylo to dobre rozhodnutí.
Podstoupila jsem mini interrupci před 15 lety. V té době s ohledem na již narozené děti a situaci jsme si miminko nemohli nechat. Věděla jsem to od pozitivního testu. I jsem to tak cítila. K tomu samozřejmě působil obrovský pocit selhání, že jsem otěhotněla. Doktor do toho nijak nerýpal. Ani můj gynekolog ani v nemocnici. Nikdo se na nic neptal. Žít s tím musím já dál. I když jsem byla pevně rozhodnuta, věděla jsem proč. Nejhorší bylo si odpustit, že jsem dovolila ( ne plánovaně ) otěhotnět, i jsme se chránili. Dostavil se postrau. syndrom, ten tedy nic moc.
Anonymní, mám to stejně. Doma dvě děti a otěhotněla jsem neplánovaně, i když jsme si dávali pozor, vím že to není antikoncepce… Vím to od včera, že jsem těhotná, je mi z toho fyzicky těžko, nezvládám to. Ale další bychom nezvládli. Jak prosím probíhá miniinterrupce? Já přemýšlím, nad ukončením léky
@JancaS84 píše: Více
já to pochopila, že tulipán odpovídá slunečnici
Jestli máš už dvě děti, tak to zrovna gynekolog asi bude vědět a dovtípí se, že už další prostě nechcete…
A hlavně na takové dotazy samozřejmě nemusíš odpovídat a nebo stačí říct třeba „Rozhodli jsme se tak s manželem“.
Pokud si pamatuji tak k lékaři pro potvrzení těhotenství a žádanku do nemocnice. Pak do nemocnice pro termín. Tam ráno nástup, znova vyšetření, pak výkon v narkóze a za pár hodin domů s doprovodem ( po 2 hodinách?). Jestli jsem platila v nemocnici nebo u svého gynekologa už nevím a tu částku už tedy taky nevím. Pak normálně šestinedělí co se týče hygieny a sexu. Měla jsem se ten den šetřit, to u nás moc nešlo. Tehdy ještě možnost potratu léky nebyla.
Holky, zítra musím jít pro žádost ukončení těhotenství, jsem na začátku, bohužel si to nemůžu nechat. Bude se vyptávat Dr k důvodům? Bude nějak přemlouvat abych si to nechala? Už takto je to pro mě těžké, a otázky mi více ublíží.