Interrupce, ptá se doktor?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
14.3.25 08:03

Zdravím všechny kdo zabrousí do tohoto tématu.
Chtěla bych jen napsat pro někoho, kdo by do budoucna chtěl vědět, jak to nakonec bylo u mě.
Těhotenství tedy zjištěno o víkendu z pozitivního testu. V pondělí jsem volala ke svému obvodnímu gynekologovi. Objednána na středu pro potvrzení/vyvrácení těhotenství. Zde, bohužel, potvrzeno(říkám bohužel protože toto těhotenství nebylo plánované ani chtěné :( ) Nikdo to u obvodního nekomentoval, neptal se na důvody. Sestřička se mě i snažila rozptylovat povídáním o životě. Pro mně velké plus. Doktor ultrazvuk krátce okomentoval, zeptal se zda chci vidět - samozřejmě jsem nechtěla. Vypsaly se papíry, krátké poučení. Zaplatila jsem za žádost o UPT. Na zákrok jsem se objednala do nemocnice ve vedlejším městě na druhý den od kontroly u pana gynekologa. Byla jsem upozornena, že od půlnoci nesmím jíst, pít (pouze po troškách vodu) a pokud někdo kouři tak ani nekouřit. Nástup hned ráno v 8 hodin. Zde krátké vyplnění papírů, vážení, měření tlaku, kontrola na ultrazvuku. Opět se nikdo na nic neptal. Staniční sestra byla moc příjemná, ostatní už tolik ne. Umístění na pokoj, převázání nohou. Čekání na zákrok asi 2 hodiny. Po krátké narkóze převezení zpět na pokoj, ležet alespoň hodinu, nejíst, nepít. Pak jsem mohla jít už na wc, sundat stahovací obvazy. Domů pouští po 2-4 hodinách podle stavu při probouzení z narkózy. Tedy suma sumárum v nemocnici jsem strávila asi 7 hodin. O dalším režimu mi řekla jak sestra, která mně doprovázela ze sálu, tak doktor který mi po zákroku před propuštěním přišel říct zda vše dopadlo tak jak mělo.
Jen bych chtěla dalším případným ženám, které chtějí podstoupit něco takového, že je opravdu potřeba být vnitřně pevně přesvědčena o tom udělat tak těžký krok. A i tak vám to může být moc líto. Mě mrzí co se nám stalo a že jsem tento zákrok podstoupila ale zároveň vím, že by nebylo dobře nechat to jak to příroda vymyslela. :(
Pokud tohle někdo čte, tak možná už je pozdě, ale přeci jen.. Chci apelovat na všechny. Chraňte se před otěhotněním pokud o miminko nestojíte. My jsme to jedinkrát podcenili a proto jsme, sice s těžkým srdcem, museli projít touto cestou.
Mějte se všichni moc a moc krásně, buďte zdraví a šťastní. :kytka:
 S.

• Citovat
  • Upravit
1099
15.3.25 11:20

Je výborné, že tu nepříjemnost máš už za sebou a neměla jsi potíže. Vyřídilas tu věc jako zkušená žena, nemusíš ničeho litovat a buď ráda, že jsi už v pořádku. Mysli ale na to, že po potratu se plodnost obnovuje velmi rychle. Teď musí partner používat kondom pokaždé, když budete spolu. Půl roku to musíte vydržet, protože dříve není další potrat povolený!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.25 20:16

@Lemrucha Děkuji za milá slova. :hug: Už jsem domluvena s obvodním gynekologem. Budu užívat HA. Sice jsem nechtěla, ale raději již budu užívat hormonální antikoncepci než znovu prožít tohle.
Děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
7929
15.3.25 20:34
@Anonymní píše: Více

Můžu se zeptat v jakém jsi byla týdnu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.25 09:51
@Anonymní píše: Více

Taky nakonec beru HA. V době potratu jsem kojila a běžnou HA brát nemohla.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky