Interrupce-výčitky okolí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101577
29.1.23 17:25

Tvoje blbost, že to roztrubuješ po celém okolí, to, jestli dítě chcete nebo nechcete je čistě vaše věc, ovšem pokud to všem říkáte, tak holt musíš počítat s tím, že oni na to mohou mít svůj názor, pokud byste jim to neřekli, těžko by to mohli komentovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
29.1.23 17:28
@Anonymní píše:
Ahoj, nevím zda se na vás obracím s dotazem a nebo se chci jen vypsat, ale jsem strašně nešťastná. Již máme s manželem dvě děti a i přesto, že jsme další nechtěli a neplánovali, jsem otěhotněla i přes ochranu. Byl to hrozny šok a ikdyž jsme si dali dohromady veškeré pro i proti, tak jsme usoudili, že si bohužel další dítě dovolit nemůžeme :( Ja vím je to strašné, hlavně když si představím kolik párů se marně snaží o miminko a k nám přijde jako blesk z čistého nebe, neplánovaně a my ho nemůžeme mít. Trápí mě to, ale rozhodla jsem se podstoupit interrupci a samozřejmě jsem se setkala s pohrdavým přístupem okolí. Teď mám strach i nastoupit do nemocnice na zákrok, protože tam na mě budou hnusní. Sama mám nějaké dlouhodobé zdravotní potíže a vím, že bych těhotenství nezvládla ani po zdravotní stránce.
Prosím jak jste se vyrovnali s pohrdavým přístupem okolí, mě to strašně ubíjí, ale opravdu nemám jinou možnost. Strašně mě mrzí, že má každý pocit, že mají právo mě soudit :,( Děkuji

A jak se o tom to tvoje okolí dozvědělo? Promiň, ale proč o tak soukromé věci mluvíš? To se pak nediv, že tě lidi soudí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
29.1.23 17:28
@Tala20 píše:
Tak proč jsi to rozhlašovala na potkání??? Proč ses chlubila že jdeš na interrupci?

Mimochodem, to děťátko můžete mít. Dobře to víš. Stačí jen chtít - a přestat s těmi trapnými výmluvami, které jste si s manželem navymýšleli (a rozšiřujete je do okolí).

Zakladatelka určitě zvážila všechna pro a proti a nejde tam jen tak, tohle je velice těžké rozhodování a na přerušení jde někdo, kdo má vážně důvody – finančně zajištění lidé bez zdravotních potíží, ve fungujících vztazích určitě ne. :roll:
Už jen fakt, že se chránili svědčí o tom, že miminko nechtějí a nemohou si jej z vícero důvodů nechat. Zakladatelka navíc píše, že má zdravotní potíže, takže těhotenství by jí mohlo i ublížit, ačkoliv neznáme povahu nemoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15182
29.1.23 17:31

Jaké okoli? To se každému svěřuje s tehotenstvim, když dítě ani nechceš? Pak se nemůžeš divit, ze lidi projeví svůj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
29.1.23 17:31

Já tedy nechápu.. proč to tvé okolí vůbec ví.. není důvod aby to vědělo je to velice intimní věc. Není důvod to říkat ani širší rodině. :nevim: pak stačí jeden člověk a ví to všichni pokud se na širší rodinu nemůžeš spolehnout. Pak musíš holt čelit a obrnit se nic víc dělat nelze.

• Citovat
  • Upravit
Stará známá
29.1.23 17:43

Budu reagovat jen na tohle:,,Teď mám strach i nastoupit do nemocnice na zákrok, protože tam na mě budou hnusní,,

To je fakt jen ve tve hlave. Tech interrupci tam denne maji x. Fakt nedrbou u kafe kazdou nešťastnici a vycitat ti to taky nebudou

• Citovat
  • Upravit
1292
29.1.23 17:53

Asi jsi sama zjistila, že občas je nejlepší nikomu nic neříkat…
Nemocnici bych neřešila, jim je to jedno a hlavně jsou zvyklí, dělají ty zákroky denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76352
29.1.23 18:02
@Tala20 píše:
Tak proč jsi to rozhlašovala na potkání??? Proč ses chlubila že jdeš na interrupci?

Mimochodem, to děťátko můžete mít. Dobře to víš. Stačí jen chtít - a přestat s těmi trapnými výmluvami, které jste si s manželem navymýšleli (a rozšiřujete je do okolí).

Příspěvek upraven 29.01.23 v 17:04

ano zakladatelko - děťátko můžete klidně mít - tady pan @Tala se hlásí dobrovolně, že vám bude měsíčně posílat 6000 po dobu 18 - 26 let děťátka, aby mělo jakž takž spokojený život :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
29.1.23 18:07

Jdes na potrat ze zdravotnich duvodu. Tecka. Nikomu bych nic nevysvetlovala. A kdyby - tehotenstvi me ohrozi na zdravi, vzhledem k dvema detem doma ze zdravotnich duvodu volim preruseni tehotenstvi. Tecka.
A bud se nech sterilizovat nebo at jde chlap na vasektomii, at tohle neresis za rok znovu…

• Citovat
  • Upravit
15995
29.1.23 18:13
@stinga píše:
ano zakladatelko - děťátko můžete klidně mít - tady pan @Tala se hlásí dobrovolně, že vám bude měsíčně posílat 6000 po dobu 18 - 26 let děťátka, aby mělo jakž takž spokojený život :palec:

A jeste si do dite veme do stridavky, a vlastne i odnosi a porodi, protoze zakladatelka ma zdravotni problemy :pankac: Problem vyresen :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
29.1.23 18:19
@Tala20 píše:

Příspěvek upraven 29.01.23 v 17:04

Budeš dítěti přispívat na pleny, na stravu, budeš k němu v noci vstávat? Hlásíš se jako denní/noční chůva? Budeš si brát ošetřovačku, když bude nemocné? Koupíš jim větší byt? Necháš si transplantovat hemoroidy a křečové žíly? A pokles pánevního dna? Budeš místo zakladatelky riskovat nechtěným těhotenstvím zdraví a život? Nebudeš. Tak si nepouštěj svoji rádoby morální klávesnici na špacír.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
29.1.23 18:32
@pikola píše:
V nemocnici na tebe jídlo koukat blbě nebude :roll: je jim to jedno.
Jestli jsi to ale rozhlásila ve svým okolí, to je už je tvůj problém, měla jsi být zticha a řešit to jen s manželem

Tohle je ovšem kouzelnej překlep / automatická oprava… :palec: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2218
29.1.23 22:12

Tak v nemocnici na vás kvůli tomu určitě nikdo hnusnej nebude. Akorát nechápu, proč to ví okolí. Mohlo to zůstat jen mezi vámi dvěmi. Tohle asi není věc, která se vypráví na potkání. No a když už se stalo, tak pro všechny jen jedna odpověď: „Ty mi na chleba nedáš, tak mlč.“ Ono to tak je. Kdyby, se vám zhoršilo zdraví nebo finanční situace, zrovna takoví „soudci z lidu“ by se na vás vyprdli. Vůbec je neřešte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
30.1.23 06:11
@vokishka píše:
Ty jsi zase chytry. Budes se starat ty, financne i to vse okolo?

Omyl, nepovedla se mi citace. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky