Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj, nevím zda se na vás obracím s dotazem a nebo se chci jen vypsat, ale jsem strašně nešťastná. Již máme s manželem dvě děti a i přesto, že jsme další nechtěli a neplánovali, jsem otěhotněla i přes ochranu. Byl to hrozny šok a ikdyž jsme si dali dohromady veškeré pro i proti, tak jsme usoudili, že si bohužel další dítě dovolit nemůžemeJa vím je to strašné, hlavně když si představím kolik párů se marně snaží o miminko a k nám přijde jako blesk z čistého nebe, neplánovaně a my ho nemůžeme mít. Trápí mě to, ale rozhodla jsem se podstoupit interrupci a samozřejmě jsem se setkala s pohrdavým přístupem okolí. Teď mám strach i nastoupit do nemocnice na zákrok, protože tam na mě budou hnusní. Sama mám nějaké dlouhodobé zdravotní potíže a vím, že bych těhotenství nezvládla ani po zdravotní stránce.
Prosím jak jste se vyrovnali s pohrdavým přístupem okolí, mě to strašně ubíjí, ale opravdu nemám jinou možnost. Strašně mě mrzí, že má každý pocit, že mají právo mě souditDěkuji
A proč to všem říkáš???
![]()
Je to vaše věc, ostatním do toho nic není. Pošli je někam.
V nemocnici na tebe jídlo koukat blbě nebude
je jim to jedno.
Jestli jsi to ale rozhlásila ve svým okolí, to je už je tvůj problém, měla jsi být zticha a řešit to jen s manželem
Pošli je do perdele. Oni nežijí tvůj život a když vidí, že řešíš těžké věci, tak namísto toho aby pomohli a podpořili tak si kopnou.
Ideální by bylo, kdybys tady nebyla anonymní a ozval by se ti do pošty někdo, kdo prošel podobnou situací - pomohlo by ti to těžkým obdobím projít.
I tohle byl jeden z důvodů, proč o tom nikdo z mého okolí neví. Ví to jen 5 úplně nejbližších lidí a ti žádné nemistne komentáře nemají. Nějak nemám potřebu to komukoliv dalšímu říkat. Proč proboha? U tebe už se stalo, tak holt musíš nést všechny následky svého rozhodnutí. Nikomu do toho nic není, tak je pošli do patřičných mezí a dal se o tom s nikým nebav. Pokud jste se na tom oba fakt shodli, nenech se rozhodit blbyma kecama. A jo, i v té nemocnici můžeš narazit na neprijemnej personál, mně se to stalo, ale naštěstí to byl jen jeden člověk ze všech.
@Anonymní píše:
Prosím jak jste se vyrovnali s pohrdavým přístupem okolí, mě to strašně ubíjí, ale opravdu nemám jinou možnost. Strašně mě mrzí, že má každý pocit, že mají právo mě soudit …
Tak proč jsi to rozhlašovala na potkání??? Proč ses chlubila že jdeš na interrupci?
Mimochodem, to děťátko můžete mít. Dobře to víš. Stačí jen chtít - a přestat s těmi trapnými výmluvami, které jste si s manželem navymýšleli (a rozšiřujete je do okolí).
Příspěvek upraven 29.01.23 v 17:04
V Nemocnici je jim to fuk. Ale proč roztrubujes těhotenství, když je nechtěné, to fakt nechápu
@Tala20 píše:
Tak proč jsi to rozhlašovala na potkání??? Proč ses chlubila že jdeš na interrupci?Mimochodem, to děťátko můžete mít. Dobře to víš. Stačí chtít - a přestat s těmi trapnými výmluvami, které jste si s manželem navymýšleli (a rozšiřujete je do okolí).
Příspěvek upraven 29.01.23 v 17:03
Ty jsi zase chytry. Budes se starat ty, financne i to vse okolo?
@Anonymní píše:
Ahoj, nevím zda se na vás obracím s dotazem a nebo se chci jen vypsat, ale jsem strašně nešťastná. Již máme s manželem dvě děti a i přesto, že jsme další nechtěli a neplánovali, jsem otěhotněla i přes ochranu. Byl to hrozny šok a ikdyž jsme si dali dohromady veškeré pro i proti, tak jsme usoudili, že si bohužel další dítě dovolit nemůžemeJa vím je to strašné, hlavně když si představím kolik párů se marně snaží o miminko a k nám přijde jako blesk z čistého nebe, neplánovaně a my ho nemůžeme mít. Trápí mě to, ale rozhodla jsem se podstoupit interrupci a samozřejmě jsem se setkala s pohrdavým přístupem okolí. Teď mám strach i nastoupit do nemocnice na zákrok, protože tam na mě budou hnusní. Sama mám nějaké dlouhodobé zdravotní potíže a vím, že bych těhotenství nezvládla ani po zdravotní stránce.
Prosím jak jste se vyrovnali s pohrdavým přístupem okolí, mě to strašně ubíjí, ale opravdu nemám jinou možnost. Strašně mě mrzí, že má každý pocit, že mají právo mě souditDěkuji
Vykašli se na okolí. Co je komu po tom? Ty co nejvíc pindaj, ti stejně nepomůžou, tak atˇse staraj o sebe. V nemocnici na tebe nikdo hnusnej nebude, toho se bát nemusíš. Drž se ![]()
Hele my máme také dvě děti a víme jistě, ze tří nechceme. Když jsem měla podezření na těhotenství, které se teda nakonec nepotvrdilo, s manželem jsme se hned shodli na přerušení. Já to vaše rozhodnutí plně chápu. Okolí bych poslala do háje, oni za vás vaše problémy řešit nebudou. Vůbec jste to neměli nikomu říkat, byl by klid. Nikomu do vašeho rozhodnutí nic není. Je to jen na tobě a manželovi.
@Tala20 píše:
Tak proč jsi to rozhlašovala na potkání??? Proč ses chlubila že jdeš na interrupci?****Mimochodem, to děťátko můžete mít. Dobře to víš.** Stačí jen chtít**- a přestat s těmi trapnými výmluvami, které jste si s manželem navymýšleli (a rozšiřujete je do okolí).
Sedíš si na vedení? Nemůžou, a nechtěj. Už tak je z toho špatná, a tyhle tvoje moudra o ničem jí vůbec nepomůžou.
@Tala20 píše:
Tak proč jsi to rozhlašovala na potkání??? Proč ses chlubila že jdeš na interrupci?Mimochodem, to děťátko můžete mít. Dobře to víš. Stačí jen chtít - a přestat s těmi trapnými výmluvami, které jste si s manželem navymýšleli (a rozšiřujete je do okolí).
Bože ty jsi búúú. Mimochodem takto na začátku je to shluk buněk, žádné děťátko. Tím se právně stává až v okamžiku narození.
Na okolí se vykašli, že někdo nemůže otěhotnět není tvůj problém. A v nemocnici jsou zvyklí, tam budeš jenom jedna z mnoha. Pokud budou nepříjemní, tak určitě ne skrz zákrok, na který jdeš.
Kašli na ně, je to jen a jen tvoje rozhodnutí a nikdo nemá právo tě soudit a hodnotit– nejsou v tvoji situaci. Máš evidentně své důvody a podle mě je naopak velice zodpovědné přiznat si, že na to teď (z jakéhokoliv důvodu) nemám, vyprdla dítě na svět a nemohla mu dát 100% péči. Ale určitě bych to řekla jen nejbližšímu okolí, např. dobré kamarádce, sestře nebo rodičům, pokud máte dobré vztahy, všem ostatním je do toho houby. Drž se. ![]()
@Tala20 A to svoje zdraví si má někde koupit, aby to zvládla po této stránce? Prosím, kde. Půjdu si tam třikrát.
Ahoj, nevím zda se na vás obracím s dotazem a nebo se chci jen vypsat, ale jsem strašně nešťastná. Již máme s manželem dvě děti a i přesto, že jsme další nechtěli a neplánovali, jsem otěhotněla i přes ochranu. Byl to hrozny šok a ikdyž jsme si dali dohromady veškeré pro i proti, tak jsme usoudili, že si bohužel další dítě dovolit nemůžeme
Ja vím je to strašné, hlavně když si představím kolik párů se marně snaží o miminko a k nám přijde jako blesk z čistého nebe, neplánovaně a my ho nemůžeme mít. Trápí mě to, ale rozhodla jsem se podstoupit interrupci a samozřejmě jsem se setkala s pohrdavým přístupem okolí. Teď mám strach i nastoupit do nemocnice na zákrok, protože tam na mě budou hnusní. Sama mám nějaké dlouhodobé zdravotní potíže a vím, že bych těhotenství nezvládla ani po zdravotní stránce.
Děkuji
Prosím jak jste se vyrovnali s pohrdavým přístupem okolí, mě to strašně ubíjí, ale opravdu nemám jinou možnost. Strašně mě mrzí, že má každý pocit, že mají právo mě soudit